Zz’Rot Portal: Το νέο αγαπημένο μας item!

Αν παρακολουθείτε επαγγελματικά ματς, θα έχετε παρατηρήσει πως ένα “περίεργο” item εμφανίζεται στα builds ολοένα και περισσότερο. Ο λόγος για το Zz’Rot Portal, το οποίο, όσο περνάει ο καιρός γίνεται απαραίτητο αξεσουάρ και τα voidspawns που δημιουργεί φέρνουν το χάος στο Summoner’s Rift! Τα champions που το χρησιμοποιούν περισσότερο φαίνεται να συχνάζουν κυρίως στο top lane και κοινό τους χαρακτηριστικό δεν είναι άλλο από το άπειρο tankiness.

 

 

zz rot chart

 

 

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το Zz’Rot τόσο καλό και γιατί δεν το είχαμε προσέξει παλιότερα;

 

Το item αυτό βρίσκεται στο κατάστημα εδώ και περίπου ένα χρόνο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ήταν και τόσο δυνατό στην αρχή. Κατά τη διάρκεια του Season 5 το portal δέχθηκε αρκετά buffs: από την αύξηση του armor και του magic resist που προσφέρει, έως την προσθήκη scaling στα voidlings ανάλογα με max HP του champion που έχει το item, ακόμη και τη μείωση του ρυθμού με τον οποίο εξασθενούν οι πόντοι ζωής τους, έτσι ώστε αυτά να ταξιδέψουν μακρύτερα πριν συγκρουστούν με κάποιο turret.

Τώρα, το Zz’Rot Portal είναι πολύ ισχυρό για πληθώρα λόγων. Πρώτον, προσφέρει τις περισσότερες αντιστάσεις για ένα item, 120 στο σύνολο, 60 armor και 60 magic resist (ίσες με το Guardian Angel), για τη χαμηλή τιμή των 2700g. Προσθέστε σε αυτές το “γενναιόδωρο” health regen και έχουμε ένα εκπληκτικό tank item, το όποιο σχεδόν αξίζει τα λεφτά του, χωρίς να υπολογίσουμε την επίδραση των voidspawns!

 

Screenshot_2

Screenshot_1

 

 

Γιατί το χρησιμοποιούμε;

 

  • Ο έκτος παίκτης

Η κύρια χρήση του Zz’Rot είναι η τοποθέτηση του σε ένα άδειο lane, έτσι ώστε αυτό να push-άρει για εσάς. Από το σημείο αυτό, μπορείτε να μαζευτείτε με το team σας γύρω από κάποιο objective στην άλλη μεριά του χάρτη, αναγκάζοντας την αντίπαλη ομάδα να αντιδράσει. Έτσι, αυτοί, είτε θα στείλουν έναν παίκτη να “καθαρίσει” το Portal με αποτέλεσμα να εκτεθούν σε ενα 4v5 teamfight, είτε θα το αγνοήσουν και θα προσπαθήσουν να παλέψουν. Εναλλακτικά, ο παίκτης ο οποίος τοποθέτησε το Portal σε ένα lane, μπορεί να μείνει σε αυτό και να αυξήσει την πίεση, σιγουρεύοντας ότι αυτό θα μείνει ανέπαφο για πολλή ώρα.

Ας δούμε το παιχνίδι της Εβδομάδας 5 του EU LCS. Ο Gamsu (Nautilus), βάζει το Zz’Rot Portal στο bot lane και μένει εκεί, push-άροντας με τα voidlings. Θέλει να κρατήσει τον αντίπαλο Malphite στο lane, έτσι ώστε να μην μπορεί να κάνει teleport η να φύγει για να συμμετάσχει στη μάχη με την ομάδα του.

Τη δεύτερη φορά, ο Gamsu βάζει το Portal και φεύγει από το lane. Ξέρει ότι ο Malphite δεν έχει teleport και τον αναγκάζει να πάρει μια απόφαση: είτε να να αφαιρέσει το Portal, αφήνοντας την ομάδα του 4v5 και αποδυναμωμένη στο “χορό” του Baron, είτε να μείνει με αυτήν, οπότε η Fnatic θα κάνει “καθυστερήσεις” γύρω από το Baron pit, αφήνοντας τα voidspawns να κάνουν τη δουλεία τους.

Σε μία ήδη δύσκολη κατάσταση για τους παίκτες της Elements, ο Nautilus έχει και το Banner Of Command, που σημαίνει ότι μπορεί να “προάγει” ένα minion, το οποίο θα κάνει extra damage και θα είναι απρόσβλητο από magic damage (την κύρια δηλαδή πηγή damage του Malphite!).

 

 

  • Βοηθώντας την πολιορκία

Η 4η εβδομάδα του CBLoL (την κύρια λίγκα της Βραζιλίας) περιελάμβανε ένα πολύ καθαρό παιχνίδι για την INTZ, η οποία επιβλήθηκε άνετα της Keyd. Η INTZ απέκτησε από νωρίς ένα ικανό gold lead και χρησιμοποίησε το Zz’rot Portal για να το ενισχύσει.

Το comp της INTZ ουσιαστικά έχει δημιουργηθεί για το splitpush. Θέλουν να προηγηθεί η Quinn, έτσι ώστε να κάνει splitpush εναντίον του Gankplank, ενώ η υπόλοιπη ομάδα ασκεί πίεση σε ένα άλλο σημείο του χάρτη. Εάν η Quinn χρειαστεί κάποια στιγμή βοήθεια, ο Twisted Fate μπορεί να τηλεμεταφερθεί στο πλάι της.

Αυτό που κάνει η INTZ είναι πολύ απλό: Ξεκινούν να push-άρουν το top inner turret με 4 παίκτες και το Zz’Rot. Έτσι, είναι πρακτικά αδύνατο αυτό να καταστραφεί αν δεν οπισθοχωρήσει η INTZ. Πολυορκούν υπομονετικά σε bot και top, μέχρι που οι αντίπαλοι “σπάνε”. Η Quinn έχει προηγηθεί κατά πολύ και ο Gankplank χρειάζεται βοήθεια να την αναχαιτήσει. Η Keyd στέλνει έναν ακόμη παίκτη στο bot και το turret στο top πέφτει έυκολα.

Αργότερα στο παιχνίδι, το Portal τοποθετείται στο ίδιο σημείο. Η Quinn ασκεί ακόμη πίεση στο bot lane και με τα δύο sidelanes να έχουν push-αριστεί, η INTZ έχει την ελευθερία να πάει προς το Baron, θέτοντας τους αντιπάλους τους στο ίδιο άσχημο δίλημμα: είτε να αφήσουν το Baron, είτε να κάνουν ένα fight στο οποίο ωστόσο δε θα έχουν το πλεονέκτημα.

 

 

  • Υπεράσπιση

Κι όμως, το Zz’Rot Portal είναι αποτελεσματικό και στην υπεράσπιση του base σας!

Τα voidspawns επιτίθενται και στα αντίπαλα minions στην πορεία τους προς τα turrets. Επίσης, κάθε τέταρτο voidspawn κάνει extra damage, ίσο με ένα μέρος του max HP σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τοποθετήσετε ένα Portal στο base σας, έτσι ώστε τα τερατάκια του να ανταγωνίζονται σε ένα βαθμό τα αντίπαλα minions.

Την 7η Εβδομάδα του EU LCS, οι Giants κατάφεραν να καταστρέψουν το bot inhibitor της H2k, με αποτέλεσμα τα super minions να φτάσουν έως και τα Nexus turrets! O Οdoamne, παίζοντας έναν πολύ tanky Nautilus, τοποθέτησε το Zz’Rot Portal στο base της ομάδας του. Αυτό επέτρεψε στους παίκτες της H2k να “κρατήσουν” το bot lane χωρίς να χρειάζεται να στέλνουν συνέχεια κάποιον για να σκοτώνει τα συρρέοντα super minions, και να παραμένουν ως μία συμπαγής 5άδα σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη, καταφέρνοντας τελικά να πάρουν τη νίκη.

 

giphy

Ρίξτε μια ματία στο bot lane. Τα voidspawns χρησιμοποιούνται για να κρατήσουν το lane.

Πηγή: Lolking

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε