Top 10 Gaming: Πιο συγκινητικές στιγμές σε videogames

 

 

Ετοιμαστείτε για πολλά SPOILERS! Είτε είστε συναισθηματικοί τύποι είτε όχι, λίγο πολύ όλοι έχετε κάποια στιγμή σε κάποιο videogame που σας έκανε να κλάψετε με λυγμούς ή έστω να κυλίσει ένα δάκρυ. Ας δούμε ποιες είναι με “λαϊκή απόφαση” οι πιο συγκινητικές στιγμές σε videogames:

 

Χωρίς τίτλο

 

 

10. Journey – Ending

 

 

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια φέτος από πλευράς ατμόσφαιρας είχε και ένα από τα πιο συγκινητικά endings. Δεν ξέρω αν ήταν καθαρά η ιστορία που το έκανε emotional ή το καταπληκτικό soundtrack αλλά σίγουρα αυτό το τέλος ράγισε καρδιές. Εν ολίγοις βλέπουμε ένα cloth person να πεθαίνει από το κρύο και την κούραση και την διαδικασία να φτάσει σαν πνεύμα στο βουνό από το οποίο ξεκίνησε και ήταν και ο προορισμός του.

 

 

9. Shadow of the Colossus – Agro’s Death

 

 

Στο Shadow of the Colossus σε όλο το παιχνίδι ακολουθούμε δυο χαρακτήρες. Ένας είναι ο πρωταγωνιστής και ο άλλος το άλογο του. Το μόνο που θα ακούσουμε τον πρωταγωνιστή να λέει είναι “Agro”, το όνομα δηλαδή του άλογου του κάθε φορά που χρειάζεται να το φωνάξει ή να σταματήσει. Μέσα στο παιχνίδι φαίνεται πολύ το δέσιμο που έχουν αυτού οι δυο χαρακτήρες και αυτό φαίνεται περισσότερο όταν σε μια αποστολή που φαίνεται τελείως απλή, το έδαφος κάτω από τον Agro υποχωρεί και πετάει τον πρωταγωνιστή από τη ράχη του, θυσιάζοντας τον εαυτό του για τον καλό του φίλο και αναβάτη.

 

 

8. Darkness – Jenny’s Death

 

 

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για τον πρωταγωνιστή από τη σκηνή που βλέπει μέσα από ένα τζάμι να σκοτώνουν την κοπέλα του με μια σφαίρα στο κεφάλι. Αυτός απ’ έξω ουρλιάζει και χτυπάει το τζάμι προσπαθώντας να τους σταματήσει αλλά η κατάληξη είναι αυτό που φοβόταν. Υπάρχει κάτι πιο intense από αυτό;

 

 

7. Grand Theft Auto 4 – Roman & Kate 

 

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχετε επιλογή… Σε ένα σημείο του chapter ο παίκτης έχει την επιλογή ή να κάνει μια συμφωνία με ένα μαφιόζο ή να τον σκοτώσει. Αν δεχτεί τη συμφωνία ένας δολοφόνος εμφανίζεται και τον σκοτώνει τη μέρα του γάμου του. Αν πάλι διαλέξει να τον σκοτώσει, αυτός που δολοφονείται τελικά είναι η σύζυγος του Kate. Τραγικό έτσι;

 

 

6. Call of Duty: Modern Warfare – Nuclear Explosion

 

 

Το συγκινητικό με τη συγκεκριμένη σκηνή είναι ότι αντιπροσωπεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα. Οι σκηνές από την πυρηνική έκρηξη σε κάνουν να σκέφτεσαι το πως θα ήταν στην πραγματικότητα ο κόσμος αν κάτι τέτοιο συνέβαινε και ακόμα και το δελτίο ειδήσεων στο cutscene της συγκεκριμένης σκηνής σου δημιουργεί μια ενόχληση για όλους τους ανθρώπους που θα έχαναν την ζωή τους από μια τέτοια έκρηξη.

 

 

5. Metal Gear Solid 4: Big Boss & Solid Snake

 

 

Μετά τα credits του παιχνιδιού και ενώ ο Old Snake βρίσκεται στον τάφο της Boss, εμφανίζεται από το πουθενά ο “πατέρας” του Big Boss. Το υπόλοιπο της σκηνής είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και καταλήγει σε ένα πολύ συγκινητικό σημείο όπου ο Big Boss λέει στον γιο του να βρει νόημα στη ζωή και ότι “the world is better off without snakes” λίγο πριν τελικά πεθάνει από το FOXDIE. Ένα υπέροχο κλείσιμο για δυο χαρακτήρες που βρήκαν επιτέλους την εσωτερική γαλήνη τους που ακολουθείται από ένα ανατριχιαστικό cover του τραγουδιού “Here’s to you”.

 

 

4. Walking Dead – Lee’s Death

 

 

Αναμφισβήτητα μια σκηνή που έσπασε τις καρδιές ακόμα και των πιο δυνατών gamers. Ο Lee ένας από τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού της Telltale, Walking Dead, δαγκώνεται από έναν walker και φτάνει στο δίλημμα αν θα πει στην μικρή Clemmentine να τον πυροβολήσει για να μη γίνει ζόμπι ή να της πει να τον δέσει σε ένα καλοριφέρ για να μην καταστρέψει την παιδική ψυχή της. Ότι και να διαλέξετε, ο διάλογος μεταξύ τους που ακολουθεί είναι πέρα για πέρα συγκινητικός.

 

 

3. Gears of War 2 – Maria Santiago

 

 

Ο Dominic (Dom) και η Maria χάνουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του Emergency Day, λίγο πριν αυτή πιαστεί αιχμάλωτη και βασανιστεί με κάθε δυνατό τρόπο. Ο Marcus και ο Dom τελικά βρίσκουν την Maria πολύ απάνθρωπα βασανισμένη, σχεδόν νεκρή και ο Dom καθ’ όλη τη διάρκεια της σκηνής της ζητάει συγγνώμη που δεν την βρήκε νωρίτερα. Τέλος την πυροβολεί για να τελειώσει το μαρτύριο της κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα heartbreaking.

 

 

2. Final Fantasy 7 – Aeris (Aerith) Death

 

 

Sephiroth, τεράστιο katana και epic soundtrack! Όσο badass και να ακούγεται, είναι πολύ τραγικό το γεγονός ότι σε αυτή τη σκηνή σκοτώνεται ένας από τους πιο γαλήνιους χαρακτήρες του παιχνιδιού, η Aerith και μάλιστα από τον Sepiroth o οποίος φαινόταν να τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για αυτή. Ειδικά η τελική σκηνή που ο Cloud δίνει το σώμα της Aerith στο lifestream είναι πανέμορφη.

 

 

1. The Last of Us – Daddy’s Girl

 

 

Κατά τη γνώμη μου ότι πιο τραγικό υπάρχει σε παιχνίδι. Ο πρωταγωνιστής με την κόρη του στην αγκαλιά του ζητάει από ένα στρατιώτη να τους βοηθήσει και αυτός αντί να κάνει αυτό, τους πυροβολεί εν ψυχρώ. Η μικρή Sarah, η οποία έχει δεχτεί μια σφαίρα στην κοιλιά κλαίει από τον πόνο και ο τρόπος με τον οποίο ξεψυχά στην αγκαλιά του πάτερα της έχει τόσο ρεαλιστικές αντιδράσεις που σχεδόν μπορείς να νιώσεις τον πόνο της.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!