Top 10 Gaming: Οι καλύτεροι villains σε videogame

 

 

Ελάτε ας το παραδεχτούμε… H μισή χαρά του κάθε παιχνιδιού είναι ο main κακός του. Κάποιες φορές σαν χαρακτήρας δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο αλλά σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οι villains είναι πιο badass ακόμα και από τους πρωταγωνιστές. Για να δούμε ποιοι είναι οι καλύτεροι villains της videogame ιστορίας (της πιο πρόσφατης τουλάχιστον γιατί god bless hype!) σε αυτό το Top 10:

 

 

10. Handsome Jack – Borderlands Franchise

 

Handsome Jack

 

Για κάποιους το νούμερο 10 μπορεί να είναι spoiler. Συγγνώμη guys αλλά έπρεπε! Ο Jack σε κάποια σημεία στο franchise του Borderlands είναι ο καλός σου φίλος και σύμμαχος αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ evil τύπος. Συχνά πυκνά κάνει σαρκαστικά σχόλια για τις ικανότητες σου και την όλη κατάσταση με τα vaults σε σημείο που θες να του σπάσεις το κεφάλι κάθε φορά που μιλάει. Γι’ αυτό και είναι αρκετά μεγάλη απόλαυση όταν τελικά τον στέλνεις σε oblivion. Όπως και να έχει αγαπάμε Handsome Jack!

 

 

9. Vaas Montenegro – Farcry 3

 

Vaas Montenegro

 

Όπως και πολλοί άλλοι villains σε παιχνίδια και ταινίες, το τρομακτικό με τον Vaas είναι το πόσο απρόβλεπτος είναι. To “Did I ever tell you what the definition of insanity is?” έχει γίνει πλέον από τις πιο mainstream ατάκες των gamers και είναι γεγονός ότι έχει μείνει πολύ λίγο sanity στο μυαλό του συγκεκριμένου τύπου. Πολλές φορές ο τρόπος που μιλάει σε κάνει να νιώθεις ότι δεν υπάρχει σωτηρία και ότι θα σε αποκεφαλίσει εκείνη τη στιγμή.

Ο Vaas είναι τόσο ιδιαίτερος villain με τόσο ακατάστατο χαρακτήρα που ουσιαστικά το παιχνίδι Farcry 3 χάνει όλη του την μαγεία αφού φύγει από τη μέση αυτός. Ας το παραδεχτούμε… Ακόμα και μόνο το πρόσωπο του να δεις, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά με την ψυχική του υγεία!

 

 

 

8. Andrew Ryan – Bioshock

 

Andrew Ryan

 

Ο μεγαλομανής Andrew Ryan του Bioshock είναι ακριβώς το είδος ανθρώπου που θα σε κάνει να τον εμπιστευτείς από την πρώτη στιγμή. Άλλωστε είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την Rapture και από τα λόγια του φαίνεται ότι θέλει να δημιουργήσει έναν κόσμο χωρίς διαφθορά και εξαρτημένο από την τεχνολογία και την επιστήμη. Θα σου μιλήσει με facts και θα σε κάνει να καταλάβεις πράγματα που τον κάνουν υπεράνω υποψίας για villain. Κάνεις δεν θα ξεχάσει την ατάκα του “A man chooses, a slave obeys” που είναι ουσιαστικά και όλο το νόημα του παιχνιδιού. Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Ryan σας είπα; Well… no spoilers! Θα πρέπει να παίξετε το παιχνίδι για να μάθετε.

 

 

7. Sarah Kerrigan – Starcraft

 

Sarah Kerrigan

 

H Sarah είναι μια από τους πιο παρεξηγημένους villains της ιστορίας των videogames. Στην ιστορία του Starcraft είναι η μόνη που ουσιαστικά έχει λόγο να θέλει να πάρει εκδίκηση ακόμα και αν αυτό την κάνει villain. Σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να έχει για εχθρό του μια πανέμορφη τύπισσα με κοκάλινα φτερά που ηγείται ενός στρατού από zergs που μπορούν να αφανίσουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Ακόμα και ο μεγάλος της έρωτας ο Raynor την φοβήθηκε αφού είδε το swarm και με τα δίκια του ο άνθρωπος. Όταν βλέπεις την γυναίκα της ζωής σου να μεταμορφώνεται από Terran Ghost σε Queen of Blades λογικό δεν είναι να τρομάξεις;

Προσωπικά ανυπομονώ να δω το κλείσιμο της ιστορίας της Kerrigan, φέτος με την κυκλοφορία του Starcraft 2: Legacy of the Void. Άραγε θα βρει τελικά το inner peace της και να σταματήσει να ζητάει εκδίκηση από τους Terran;

 

 

 

6. GlaDOS – Portal Franchise

 

GlaDOS

 

Όσον αφορά τους fun villains η GlaDOS, το AI robot του Portal είναι η βασίλισσα. Δεν θα σε χτυπήσει ποτέ ούτε θα προσπαθήσει άμεσα να σε σκοτώσει. Τα λόγια της όμως θα σπάνε σιγά σιγά την ψυχολογία σου μέσα στο παιχνίδι με σαρκαστικά σχόλια και ατάκες για τα κιλά σου, τη φάτσα σου, την οικογένεια που σε παράτησε κτλ. Το διαφορετικό όμως με την GlaDOS είναι ότι αντίθετα με τους υπολοίπους villains που θα σε πολεμήσουν επειδή απλά νομίζουν ότι είναι καλύτεροι, αυτή απλά σου λέει ξέρεις κάτι; Fuck it… Φύγε να μη σε βλέπω. Όταν καταφέρεις να κάνεις τον κακό του παιχνιδιού να σε βαρεθεί και να σε διώχνει σίγουρα κάτι κάνεις πάρα πολύ σωστά! Και αν νομίζετε ότι σας κάνω πλάκα ακούστε ένα υπέροχο τραγουδάκι αφιερωμένο από την GlaDOS για εσάς:

 

 

5. Bowser – Super Mario Bros

 

Bowser

 

Δεν υπάρχει πιο επίμονος villain από τον Bowser. Έχει προσπαθήσει να απαγάγει όλες τις πριγκίπισσες, τον Mario και ότι άλλο βρεθεί στο δρόμο του, στην προσπάθεια του να κατακτήσει το Mushroom Kingdom. Και φυσικά όσες φορές και αν τον νικήσεις, τον πετάξεις στη λάβα ή σκοτώσεις τα παιδιά του δεν θα το πάρει προσωπικά. Γιατί όλα για τον Bowser είναι δουλειά, απλά θα επιστρέψει για να μπει στο δρόμο σου πάλι χωρίς κανένα ίχνος κακιάς. Πόσο classy τύπος!

 

 

4. Sephiroth – Final Fantasy VII

 

Sephiroth

 

Ο Sephiroth είναι η επιτομή των villains. Εκτός του ότι καίει χωριά, πόλεις και ότι άλλο βρει στο πέρασμα του, του είναι πάρα πολύ εύκολο να πετσοκόψει ότι αγαπάς με το υπερβολικά μεγάλο σπαθί του. Ένα καλό πήγε να κάνει ο συγκεκριμένος, να ερωτευτεί την Aerith και τελικά μαντέψτε τι έγινε… Απλά την μαχαιρώνει πισώπλατα με αυτό το υπερβολικά μεγάλο σπαθί που σας έλεγα νωρίτερα. Καταλαβαίνεις ότι ο Sephiroth είναι ο πιο badass χαρακτήρας του παιχνιδιού μόνο και μόνο από το music theme του στο παιχνίδι, το “One winged Angel”. Αν μη τι άλλο ακόμα και η εμφάνισή του, με τα μακριά άσπρα μαλλιά και το evil look παραπέμπει σε έναν πολύ κακό villain!

 

 

3. Ganon – The Legend of Zelda

 

Ganondorf

O Ganondorf, ή αλλιώς Ganon είναι ο πιο τρομακτικός τύπος στα παιχνίδια Zelda. Όχι μόνο σκοτώνει το βασιλιά του Hyrule και κλέβει το Triforce με σκοπό να κυβερνήσει την περιοχή αλλά ακόμα και όταν προσπάθησαν να τον σκοτώσουν με ένα σπαθί στην καρδιά εκείνος επέζησε για να συνεχίσει την τρομοκρατία του. Φυσικά αφού κατέχει το Triforce μπορεί να μεταμορφωθεί σε διάφορα τέρατα στις μάχες του με τον Link και να γίνει ο υπέρ-villain. Ακόμα και μετά από αρκετές φορές που προσπάθησαν να φυλακίσουν τον Ganon, αυτός γυρνάει κάθε φορά και πιο δυνατός.

 

 

2. Arthas the Lich King – Warcraft

 

arthas

 

Μπορεί το Warcraft πλέον να μην είναι στα “ντουζένια” του όπως ήταν κάποτε. Όταν πρωτοείδαμε τον Arthas ήταν ένας καλός χαρακτήρας πριν τελικά αποκτήσει το σπαθί Frostmourne, σκοτώσει τον πατέρα του και μεταμορφωθεί σε Lich King. Φυσικά στο World of Warcraft: Wrath of the Lich King είδαμε όλη του τη δύναμη αφού έφερε και παρέα ένα στρατό από undead και Frost Dragons. Ακόμα και σαν χαρακτήρας στο moba παιχνίδι της Blizzard, το Heroes of the Storm φαίνεται ότι ο Arthas είναι ένας σατανικός βασιλιάς.

 

 

  1. Joker – Batman Arkham Franchise

 

Joker

 

 

Αν υπήρχε ένας αρχηγός όλων των villains αυτός θα ήταν σίγουρα ο Joker. Ένας ψυχωτικός άνθρωπος με πολύ περίεργες απόψεις για ότι θεωρούμε εμείς δεδομένο. Τα παιχνίδια Batman έχουν γίνει τόσο διάσημα κυρίως λόγω του Joker, ο οποίος δεν είναι καν πάντα ο main κακός. Κατά κάποιο τρόπο ο Batman πoτέ δε μίσησε τον Joker γιατί σε αυτόν έβλεπε ένα κομμάτι του εαυτού του. Αυτό τον μανιακό, σατανικό villain δεν μπορεί να τον μισήσει ο Batman, θα τον μισήσουμε εμείς;

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!