Top 10 Gaming: Θηλυκοί χαρακτήρες σε video games

 

 

 

Τις είδαμε, “παίξαμε” μαζί τους, τις ονειρευτήκαμε και κάποιες από αυτές τις ερωτευτήκαμε κιόλας! Οι γυναικείοι χαρακτήρες στα παιχνίδια είναι πάντα ένας λόγος παραπάνω για να πωρωθούμε, και αυτό δεν είναι μόνο λόγω εμφάνισης και “φυσικής διάπλασης” (you know what I mean) αλλά και λόγω του πόσο δυνατές είναι σε κάποια από αυτά τα παιχνίδια. Αυτό θα είναι και το κριτήριο για το σημερινό Top 10 και όχι το πόσο sexy φαίνονται. Sorry guys!

 

 

10. Chell – Portal

 

Chell

 

Την πρωταγωνίστρια των παιχνιδιών Portal πολλοί δεν την έχουν δει καν λόγω του fps στυλ του παιχνιδιού, εκτός και αν πειραματίστηκαν πολύ με τα portals σε γωνίες. Αλλά η Chell είναι πραγματικά μια από τις πιο έξυπνες και υπομονετικές γυναίκες. Ναι, η εξυπνάδα της ουσιαστικά προέρχεται από εσένα αλλά και πάλι μπορείς να εκτιμήσεις το γεγονός ότι είναι μια γυναίκα παγιδευμένη στο master plan μιας ΑΙ μηχανής. Και ας μην ξεχνάμε ότι έχει καταστρέψει την GlaDOs… Δυο φορές!

 

 

9. Jill Valentine – Resident Evil

 

Jill Valentine

 

Για να λέμε την αλήθεια, υπάρχουν πολλές δυνατές, έξυπνες ή όμορφες γυναίκες στα παιχνίδια Resident Evil. Η Jill όμως είναι ένας υπέρτατος συνδυασμός όλων των προηγούμενων και αυτό την κάνει την αγαπημένη των fans των παιχνιδιών. Σε γενικές γραμμές είναι ο πιο likeable χαρακτήρας των παιχνιδιών Resident Evil κυρίως επειδή είναι και από τους πιο αυθεντικούς. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει και μεγάλη άνεση με… τα όπλα.

 

 

8. Samus Aran – Metroid

 

 

Samus Aran

 

Ένα είναι σίγουρο… Ήταν ο πρώτος, αγαπημένος και καλύτερος γυναικείος χαρακτήρας της Nintendo. Περάσαν πολλά χρόνια μέχρι να μάθουμε ότι το όνομα Samus Aran ανήκει σε γυναίκα και από τότε ο κόσμος μας ποτέ δεν ήταν ξανά ο ίδιος. Μέχρι και σήμερα παραμένει ένας από τους πιο θανατηφόρους χαρακτήρες του γαλαξία. Η Samus είχε εκπαιδευτεί σαν στρατιώτης και εφοδιαστεί με ένα Power Suit, χωρίς αυτό βεβαία δεν είναι λιγότερο τρομακτική. Ακόμα και αρκετά χρόνια μετά, η Samus συνεχίζει να είναι ακριβώς ο χαρακτήρας που θυμόμαστε από τα πρώτα Metroid.

 

 

7. Commander Shepard – Mass Effect

 

Commander Shepard

 

Αν είσαι από αυτούς που διαλέγουν στα παιχνίδια πάντα το γυναικείο χαρακτήρα τότε ξέρεις την Commander Shepard. Αν όχι τότε καιρός να την γνωρίσεις. Η Shepard δεν είναι καθόλου αδύναμη, μάλλον είναι πιο δυνατή σαν χαρακτήρας ακόμα και από τον Commander Shepard. Συν ότι αν παίξεις το παιχνίδι με αυτή, τότε ο Shepard σου φαίνεται ρηχός και χωρίς ψυχή. Έτσι λένε… Θα διαφωνήσουμε;

 

 

6. Alyx Vance – Half Life 2

 

Alyx Vance

 

Η Alyx είχε σχεδιαστεί από τη Valve και της έχει δοθεί ένα voice-over ώστε να την νιώθεις γλυκιά, ήρεμη, άτομο εμπιστοσύνης αλλά παράλληλα να είναι αντιδραστική και να έχει αυτοπεποίθηση. Σίγουρα όλα αυτά τα στοιχεία αν και αντιφατικά μεταξύ τους δημιούργησαν ένα από τους καλύτερους χαρακτήρες στην ιστορία των videogames. Τελικά αποδείχτηκε ότι η συγκεκριμένη ήταν πιο σημαντικό κομμάτι στον τερματισμό του παιχνιδιού ακόμα και από τον Gordon Freeman. Δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να πεις για την Alyx που να μην ξέρουν ήδη οι πάντες αφού είναι ουσιαστικά το υπέρτατο sidecick.

 

 

5. Faith Connors – Mirrors Edge

 

faith-connors-mirrors-edge-5574

 

Η Faith θα σε κάνει να νιώσεις άσχημα για τον εαυτό σου ότι είδος ανθρώπου και να είσαι… Είσαι γρήγορος; Είναι πιο γρήγορη. Είσαι έξυπνος; Είναι περισσότερο. Ακόμα και αν έχεις την ικανότητα να πηδάς από ταράτσα σε ταράτσα με απόλυτη άνεση (που δεν το νομίζω), η Faith σε τρώει και σε αυτό! Είναι μέλος μιας επαναστατικής οργάνωσης και κάνει παρκούρ σε όλη την πόλη έτσι ώστε να μην μπορούν να την ανιχνεύσουν συστήματα ασφαλείας και η αστυνομία. Μπορείς να βρεις κάτι πιο badass από αυτό;

 

 

4. Sarah Kerrigan – Starcraft

 

Sarah Kerrigan

 

Δεν υπάρχουν πολλές επικίνδυνες γυναίκες στο βεληνεκές της Kerrigan. Στα πρώτα της χρόνια ήταν μια όμορφη και δυνατή Ghost με δυνάμεις τηλεπάθειας στην υπηρεσία των Terran αλλά το παιχνίδι πήρε τέτοια τροπή ώστε να περιστρέφεται όλο γύρω της. Τώρα η Sarah είναι η Queen of Blades, έχει έναν ολόδικό της στρατό από Zergs και είναι ο φόβος και ο τρόμος του γαλαξία. Κανένας όμως δεν μπορεί να περιγράψει την συγκεκριμένη σαν villain αφού στην ουσία είναι απλά μια πληγωμένη γυναίκα που ψάχνει για εκδίκηση (και με το δίκιο της). Φυσικά δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το να πνίξεις τους εχθρούς σου με εκατομμύρια θανατηφόρα zerglings!

 

 

3. Bayonetta – Bayonetta

 

Bayonetta

 

Όλοι αναρωτιόμαστε το ίδιο πράγμα… Τι σαμπουάν χρησιμοποιεί η Bayonetta και κάνει τόσο awesome τα μαλλιά της. Αν δεν την ξέρετε τότε νομίζετε ότι εννοώ ότι απλά έχει ωραία μαλλιά… But NO! Η συγκεκριμένη είναι το απόλυτο sex idol στα video games χωρίς να της λείπει όμως η δύναμη και ο αυθορμητισμός. Έτσι της δικαιολογούμε ότι σεξιστικό υπονοούμενο αφήνει στα παιχνίδια. Είναι μια badass μάγισσα σε ένα πραγματικά περίεργο και εξωπραγματικό παιχνίδι. Τι άλλο χρειαζόμαστε;

 

 

2. Elizabeth – Bioshock Infinite

 

Elizabeth

 

Η φάση του παιχνιδιού είναι “Save the princess”, κανένας όμως δεν σε προετοιμάζει για το είδος πριγκίπισσας που είναι η Elizabeth. Ο υπέροχος αυτός χαρακτήρας όχι μόνο δε σε χρειάζεται (και θα σου το πει πολλές φορές) αλλά δεν διστάζει να θυσιαστεί κάθε φορά που κάτι πάει στραβά. Από τη στιγμή που τη βρίσκεις και για το υπόλοιπο του παιχνιδιού θα σε εφοδιάζει με health potions και ammo και θα σου δείχνει τον δρόμο μέσα στην πολύ. Όπως λέει και ο Dan Bull: “And I’m telling ya, Elizabeth isn’t a damsel in distress. She’s the damn best wingman to ever don a dress”

 

 

1.Lara Croft – Tomb Raider

 

Lara Croft

 

Δεν το περιμένατε έτσι; Πολύ πρωτότυπο νούμερο 1! Η Lara ήταν ανέκαθεν ο έρωτας κάθε gamer. Ακόμα και των γυναικών! Αυτό συμβαίνει γιατί είναι μια ικανή γυναίκα, χωρίς φόβους και με δύναμη. Οι άντρες gamers πάντα την ήθελαν για κοπέλα τους και οι γυναίκες ήθελαν να της μοιάσουν. Άπειρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου Tomb Raider, η Lara συνεχίζει να είναι η αγαπημένη όλων και κάθε χρόνο ανυπομονούμε να τη δούμε σε κάποια νέα περιπέτεια.

 

 

Μερικές ακόμα δυνατές γυναίκες (για να μη νομίζετε ότι τις ξεχάσαμε)!

 

Ciri - The Witcher 3     Ciri – The Witcher 3

Lightning - Final Fantasy     Lightning – Final Fantasy

Cortana - Halo     Cortana – Halo

Elena Fischer - Uncharted     Elena Fischer – Uncharted

Ellie - The Last of Us     Ellie – The Last of Us

Jade - Beyond Good & Evil     Jade – Beyond Good & Evil

 

 

 

Τα Top 10 των προηγούμενων βδομάδων, σε περίπτωση που τα χάσατε!

 

Top 10 Gaming: Τα πιο βίαια παιχνίδια (NSFW)

Top 10 Gaming: Παιχνίδια που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ

Top 10 Gaming: Πιο συγκινητικές στιγμές σε videogames

Top 10 Gaming: Οι καλύτεροι villains σε videogame

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!