Top 10: Τα καλύτερα cinematics της Blizzard

Ανεξάρτητα με το είδος παιχνιδιών που σου αρέσει να παίζεις σίγουρα θα έχεις παίξει κάποιο παιχνίδι της Blizzard. Όλα τα παιχνίδια της θεωρούνται τα πιο διάσημα στον χώρο των video games από το πρώτο Warcraft μέχρι το Overwatch και κάποια από αυτά είναι πλέον δυνατά κομμάτια και της esport σκηνής.

Εκτός από τον κόσμο που δημιουργεί η Blizzard σε κάθε της παιχνίδι και το gameplay το οποίο είναι flawless σε όποιο τίτλο και να πιάσουμε, το δυνατό σημείο των παιχνιδιών της είναι τα cinematics της. Trailers, ingame cinematics και teasers που βλέπουμε κατά καιρούς είναι τόσο καλοφτιαγμένα που θα μπορούσαν να είναι ταινίες animation κάποιας μεγάλης παραγωγής.

Ας δούμε ποια πιστεύουμε εμείς ότι είναι τα καλύτερα cinematics που έχουμε δει μέχρι σήμερα από τη Blizzard (spoilers ahead!):

 

10.StarCraft II: Heart of the Swarm Opening Cinematic

Στο opening του δεύτερου μέρους του Starcraft 2 βλέπουμε την Sarah Kerrigan να καταστρέφει την πρωτεύουσα των Terran με τη βοήθεια του Swarm. Οι μονάδες των Zerg εδώ φαίνονται πιο τρομακτικές από ποτέ, τα hydralisks και τα ultralisks καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους και η Queen of Blades κοιτάει από ψηλά όλα όσα έχει καταφέρει. Το πρόβλημα; Όλα αυτά ήταν ένα όνειρο, καθώς η Kerrigan στην αρχή του παιχνιδιού στην πραγματικότητα βρίσκεται με τους Terran λίγο αφού την έσωσε ο Raynor.

 

9.WoW: Burning Crusade Trailer

Αν ένα cinematic δείχνει όλη τη μαγεία του κόσμου του Warcraft τότε σίγουρα θα είναι αυτό του Burning Crusade. Εδώ βλέπουμε λίγο απ’ όλα, μάγους, δράκους, ορκς, murlocs, την κατάρα του Gul’Dan και φυσικά… τον Illidan. Χωρίς λόγια, το συγκεκριμένο cinematic έκανε μια σύνοψη των όσων λατρεύουμε στο παιχνίδι και γι αυτό αξίζει μια θέση στο top 10.

 

8.WoW: Warlords of Draenor Trailer

Όταν το trailer για το WoD κυκλοφόρησε όλοι είχαμε μείνει άφωνοι. Ακόμα και όσοι δεν παίζουν WoW μπορούν να δουν ότι έχει γίνει καταπληκτική δουλειά πάνω στο συγκεκριμένο project. Η λεπτομέρεια στα πρόσωπα του Gul’Dan και του Hellscream αλλά και η μουσική υπόκρουση και τα ηχητικά εφέ σε όλη τη διάρκεια του είναι αρκετά για να το καταχωρίσουν ως ένα από τα καλύτερα της εταιρίας. Πόσοι δεν έχουν ανατριχιάσει στο «We will never be slaves»;

 

7.Tychus Findlay Prison Release Cinematic

O Tychus είναι ένας από τους πιο παρεξηγημένους χαρακτήρες του Starcraft. Στην αρχή του WoL τον βλέπουμε να βγαίνει από την φυλακή που ήταν κλεισμένος τα τελευταία χρόνια και να μπαίνει σε μια καινούργια… Τη στολή Terran που θα πρέπει να φοράει για πάντα προκείμενου να βοηθήσει στον πόλεμο εναντίον των Zerg. Φυσικά σαν τον απόλυτο στρατιώτη αυτό δεν τον πείραξε καθόλου και αντιθέτως ετοιμοπόλεμος λέει «Hell, it’s about time». Chills!

 

6. Overwatch «Alive»

Το Alive είναι από τα πρώτα cinematics του Overwatch και αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα. Εδώ βλέπουμε να διαγράφονται οι προσωπικότητες της Widowmaker και της Tracer αλλά και η σχέση των ανθρώπων με τα Omnics. Το ενδιαφέρον με το συγκεκριμένο cinematic είναι ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουμε για τα abilities των δυο χαρακτήρων μέσα στη μάχη λίγο πιο ρεαλιστικά απ’ ότι τα βλέπουμε στο παιχνίδι. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το στοιχείο του δράματος με λίγη κακία να συμπληρώνει το theme του πανέμορφου αυτού cinematic.

 

5.Tyrael vs Imperius

Απ’ όλα τα cinematics που έχουμε δει στο Diablo ένα είναι αυτό που ξεχωρίζει. Αυτό της μάχης του Tyrael με τον Imperius και την πτώση του πρώτου στη γη. Είναι το ένα και μοναδικό cinematic που θα δείξουμε στους φίλους μας για να τους «ψήσουμε» να αγοράσουν το παιχνίδι και είναι και το σημείο που όλοι είπαμε «ουαου» με τα cutscenes της Blizzard. Πανέμορφα χρώματα, απίστευτη επίδειξη δύναμης στις φωνές και τη μάχη των δυο αγγέλων συνδυάζονται για να δημιουργήσουν το καλύτερο cinematic στα παιχνίδια Diablo.

 

4.Arthas’ Betrayal

Μια από τις πιο τραγικές αλλά και σημαντικές στιγμές στην ιστορία του Warcraft είναι αυτή που ο Arthas επιστρέφει στο Lordaeron αφού έχει καταφέρει να αποκτήσει το Frostmourn. Εκτός από την εναλλαγή του Arthas από πρίγκιπα και παλαδίνο σε βασιλιά των νεκρών, η οποία περιγράφεται τέλεια στο cinematic, η ατμοσφαίρα που δημιουργείται καθώς ο Arthas φτάνει στην αίθουσα του θρόνου είναι απερίγραπτη. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα cinematic το οποίο έχει δημιουργηθεί σε εποχές που η Blizzard δεν είχε τα μέσα που έχει σήμερα και παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα είναι ανατριχιαστικό.

 

3.World of Warcraft: Wrath of the Lich King Cinematic Trailer

Και συνεχίζουμε με Arthas και πάλι. Σε αυτό το cinematic βλέπουμε το βασιλιά των Νεκρών σε όλο του το glory καθώς «σηκώνει» τον νεκροζώντανο στρατό του. Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι είναι η Sindragossa, ο σκελετός-δράκος του Arthas, την οποία βλέπουμε να πετάει γεμάτη μένος πάνω από τον στρατό του Lich King. Μπορεί να μην έχουμε ιδιαίτερο exposition στη συγκεκριμένη σκηνή αλλά η ατμόσφαιρα του σίγουρα του δίνει μια θέση στο top 10.

 

2.Kerrigan’s Betrayal

Η στιγμή που άλλαξε όλη την ιστορία του Starcraft. Η σκηνή που γέμισε feels όλους τους fans αλλά έκανε και όσους δεν ήξεραν το Starcraft να το αγαπήσουν. Αυτή είναι η σκηνή στην οποία η Ghost Sarah Kerrigan προσπαθεί να επικοινωνήσει με το Hyperion για την εκκένωση της περιοχής αλλά τελικά την αφήνουν πίσω, μόνο και μόνο για να αναζητήσει εκδίκηση και να γίνει η επόμενη βασίλισσα των Zerg. Ακόμα και αν δεν είστε φαν του Starcraft δείτε το cinematic και ψάξτε λίγο την ιστορία του, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε τον επόμενο αγαπημένο σας κόσμο.

 

1.Overwatch «Dragons»

Αν αυτό το top 10 είχε γίνει κάποιους μίνες νωρίτερα όλη η λίστα θα ήταν πολύ διαφορετική. Με την προσθήκη του Overwatch όμως ήταν μαθηματικά υπολογισμένο ότι θα το βλέπαμε στις πρώτες θέσεις. Το cinematic του Hanzo και του Genji, των αδερφών Shimada ήταν ένα step up για τη Blizzard στη δημιουργία cinematics αφού συνδύασε τα πάντα και με απόλυτη επιτυχία. Νομίζω πως ένα τεράστιο ποσοστό των φανς της εταιρίας θα συμφωνήσουν ότι το «Dragons» είχε την πιο WOW σκηνή σε όλα τα cinematics και αξίζει να θεωρηθεί το καλύτερο που δημιούργησε ποτέ η Blizzard.

 

Ποιο cinematic της Blizzard θα προσθέτατε ακόμα στη λίστα; Υπάρχει κάποιο από αυτά που διαλέξαμε που πιστεύετε ότι είναι υπερεκτιμημένο;

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio