Η Team in Game συναντάει τα Bits and Bytes στη Μαρτίου

20170629_203240

Ένα καυτό απόγευμα της περασμένης εβδομάδας βρεθήκαμε στο κατάστημα Bits and Bytes στην Μαρτίου. Αν και έχω ξαναεπισκεφθεί το συγκεκριμένο ίντερνετ καφέ, ο υπεύθυνος, ο Κώστας, ήταν εκεί για να μιλήσει για το μαγαζί, τα esports και να μου δείξει το χώρο (και να με αφήσει να παίξω με τη Zelda, το doggo-μασκότ των BnB της Μαρτίου).

Η πιο όμορφη πριγκίπισσα <3

Η πιο όμορφη πριγκίπισσα <3

Τα τελευταία χρόνια τα ίντερνετ καφέ όλο και αυξάνονται και, κατά την άποψή μου, η παρουσία τους βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη και εξέλιξη των esports στη χώρα μας.

Το Bits and Bytes της Μαρτίου είναι σίγουρα ένας υπέροχος χώρος όπου ένας gamer θα πάει να χαλαρώσει, να παίξει ένα λανάκι με την παρέα του. Στο μαγαζί θα βρει κανείς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας καθώς και κονσόλες, ενώ αξίζει να σημειωθεί και η ύπαρξη του streaming room. Προσωπικά, λάτρεψα το χώρο, διότι διαθέτει φιλικό προσωπικό, το οποίο σε κάνει να νιώθεις σα να είσαι μέλος μίας μεγάλης παρέας.

Πάμε, όμως, στο ζουμί της υπόθεσης, δηλαδή να δούμε τι μας είπε ο Κώστας.

dsc_0016

-Γεια σου Κώστα, πες μας λίγα λόγια για το μαγαζί σας. Για ποιο λόγο πιστεύεις πως ο κόσμος θα προτιμήσει αυτό το μαγαζί από τα υπόλοιπα;

– Ο λόγος για να πας σε ένα ίντερνετ καφέ είναι η παρέα, το λαν, να κάτσεις να παίξεις με τους φίλους σου και να γουστάρεις. Οπότε θεωρώ ότι ο λόγος για να επιλέξεις ένα ίντερνετ καφέ σε σχέση με ένα άλλο είναι η παρέα σου, είναι οι φίλοι σου και το πώς σε κάνει να αισθάνεσαι το μαγαζί. Είναι τι ενέργεια σου βγάζει το μαγαζί, τι χαρακτήρα και αν το μαγαζί είναι απρόσωπο ή όχι. Τώρα μιας και αναφέρθηκες σε εμάς, θα υπάρχει εδώ πέρα κόσμος να γουστάρεις, να παίξεις, δεν είναι δηλαδή ένα απρόσωπο μαγαζί, είμαστε πάντα εδώ πέρα. Το μαγαζί αυτό είναι δέκα χρόνια εδώ πέρα, ανοίξαμε το ’07. Γουστάρουμε αυτό που κάνουμε εδώ πέρα, το αγαπάμε, φαίνεται. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις φαίνεται στην ενέργεια που βγάζεις πάνω στη δουλειά σου.

img_3711

-Θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου για τα ελληνικά gaming events.

– Χρόνο με το χρόνο, γίνονται όλο και καλύτερα. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που έχουμε ανθρώπους όπως το crew του CowBoyTV, για παράδειγμα, για να διοργανώνει τέτοιου είδους events. Πιστεύω ότι στη χώρα μας με το budget που υπάρχει και την κατάσταση που επικρατεί, τα πάμε πάρα πολύ καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης βέβαια, αλλά χρόνο με το χρόνο υπάρχει τεράστια εξέλιξη και βελτίωση σε αυτό τον τομέα.

20170629_203617

-Εσείς εδώ πέρα στα Bits and Bytes κάνετε τουρνουά; Αν ναι, τι έπαθλα έχετε συνήθως σε αυτά;

-Ναι, κάνουμε σαν αλυσίδα, έχουμε δύο λίγκες μεγάλες όλο το χρόνο, για τα παιχνίδια Hearthstone και League of Legends. Οι μεγάλοι τελικοί  έγιναν το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιουνίου για το League of Legends και για το Hearthstone έγιναν το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου και τα έπαθλα νομίζω ήταν και για τις δύο λίγκες γύρω στα 25.000 € συνολικά. Είναι ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό, συμπεριλαμβανομένου βέβαια και gear και μετρητά.

Πέρσι σαν κατάστημα μεμονωμένα τρέξαμε το Tavern Weekly – A Hearthstone League, που ήταν η πρώτη λίγκα Hearthstone που έγινε στην Ελλάδα, είχε πάρα πολύ κόσμο, ήταν επιτυχημένη και ανέδειξε και πάρα πολλούς παίχτες. Ο Ryo, για παράδειγμα, ο οποίος αυτή τη στιγμή παίζει για τον Παναθηναϊκό, ήταν πελάτης εδώ πέρα, ο οποίος αναδείχθηκε μέσα από το τουρνουά.

Γενικότερα, και τα gaming events και οι μακροπρόθεσμες λίγκες/τουρνουά, οποιασδήποτε αλυσίδας/οργανισμού, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για ένα παίχτη ο οποίος θέλει να φανεί, να δείξει την αξία του, το επίπεδο του αλλά και τη δουλειά/προπόνηση που έχει κάνει.

dsc_0367

-Εσένα η γνώμη σου για κάποιον που είναι αρχάριος και θέλει να μπει σε ένα τουρνουά ποια είναι; Θα του έλεγες «έλα να παίξεις»;

-Ναι, εννοείται! Θα του πρότεινα να πάρει μέρος και να το διασκεδάσει στο full! Να δει πως είναι η εμπειρία του competitive gaming από πρώτο χέρι ώστε να καταλάβει γιατί παθιαζόμαστε τόσο με αυτό! Βέβαια, καλό είναι να έχει κάνει τη προπόνηση του ανάλογα βέβαια και με τους στόχους που έχει θέσει στον εαυτό του αλλά και τι περιμένει από το τουρνουά που θέλει να πάρει μέρος.  Τα τουρνουά γενικά είναι ότι πιο όμορφο υπάρχει στο gaming και για αυτό ακόμη και οι καινούριοι στο παιχνίδι θα πρέπει πάρουν μέρος τουλάχιστον σε ένα. Ακόμα και στον πρώτο γύρο να χάσεις, μόνο και μόνο το κλίμα του υγιή ανταγωνισμού και ενίοτε και λίγο salt είναι μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη.

img_2466

-Εσείς εδώ σκέφτεστε να κάνετε τουρνουά σε άλλα games, πέρα από το League of Legends και το Hearthstone;

-Φυσικά. Στα σχέδια μας είναι τουρνουά σε CS:GO εννοείται, Overwatch, το οποίο ανεβαίνει πάρα πολύ, Paladins καθώς και Heroes of the Storm. Γενικότερα, πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στο πόσο δημοφιλές είναι ένα παιχνίδι και στο πόσο μπορούμε να διαθέσουμε χρόνο και resources για να κάνουμε τα τουρνουά. Για παράδειγμα, ενώ το Heroes of the Storm δεν είναι και τόσο δημοφιλές, εμείς σαν κατάστημα παίζουμε πάρα πολύ, οπότε είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ να κάνουμε. Το ίδιο ισχύει και στο Overwatch που δεν έχει γίνει ακόμη κάποιο σοβαρό τουρνουά.

20170629_203309

-Εσείς εδώ πέρα έχετε ένα streaming room. Θα ήθελες να μου πεις λίγα λόγια για αυτό;

-Βέβαια. Είναι το πρώτο streaming room με Green Screen, φωτισμό, πυκνωτικά μικρόφωνα κτλ που έχει γίνει στην Ελλάδα. Επίσης, αν δεν είναι  το πιο ολοκληρωμένο όσον αφορά τον εξοπλισμό του, είναι σίγουρα ένα από τα πιο ολοκληρωμένα στην χώρα μας. Το streaming room έγινε σαν εξέλιξη μιας προσπάθειας που κάναμε πέρσι με τη λίγκα του Tavern Weekly. Το προϊόν που είχαμε βγάλει σαν τουρνουά (Tavern Weekly) ήταν πάρα πολύ καλό, αλλά το stream, επειδή το είχαμε στον ίδιο χώρο που γινόταν το τουρνουά λόγω φασαρίας το αποτέλεσμα που έβγαινε δεν ήταν αντάξιο της δουλειάς που είχε γίνει όσον αφορά το υπόλοιπο κομμάτι του τουρνουά. Οπότε η απόλυτα λογική εξέλιξη αυτού, ήταν να επενδύσουμε σε ένα χώρο στον οποίο να μπορούμε να βγάλουμε τη δουλειά που κάνουμε σε περισσότερο κόσμο και να δει όντως τι είναι αυτό που κάνουμε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουν γίνει φοβερές καλύψεις αγώνων ηλεκτρονικού αθλητισμού και πάρα πολύ ωραίες δουλειές γενικότερα. Επίσης, το κατάστημα μας το προτιμάνε για να φιλοξενεί τα stream τους μερικοί από τους μεγαλύτερους streamers της Ελλάδος, όπως του Poulmaniac και του Like_a_bawse, που έχουν 1000 άτομα κάθε φορά που πάνε online.

Ο Πειρατής και ο Poulmaniac στο streaming room

Ο Πειρατής και ο Poulmaniac στο streaming room

-Αυτό το streaming room είναι αποκλειστικά για streamers ή μπορεί και κάποιος πελάτης να πάει να streamάρει;

-Δεν είναι κλειστό για κάποιους μονάχα. Είναι ένας χώρος που είναι ανοιχτός και προσκαλούμε οποιονδήποτε έχει όρεξη να έρθει να βγάλει τη δουλειά του προς τα έξω. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να αγαπάει αυτό που κάνει και να δουλεύει για να το εξελίξει. Είμαστε μεγάλοι fan της εξέλιξης 😉. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιοι κανόνες όσων αφορά το χώρο. Καλώς ή κακώς έχει πάρα πολύ κίνηση και πάρα πολύς κόσμος streamάρει από εκεί, οπότε θα πρέπει να γίνει συνεννόηση με το κατάστημα και το πρόγραμμα που έχουμε. Εμείς το φτιάξαμε γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε και αν ο αντίστοιχος streamer είναι σαν και εμάς και αγαπάει και αυτός αυτό που κάνει και θέλει να βγάλει μια σωστή δουλειά, πολύ ευχαρίστως να έρθει στα Bits and Bytes Μαρτίου και να χρησιμοποιήσει το δωμάτιο μας.

img_3766

-Έχουμε τελειώσει με τις ερωτήσεις, θα ήθελες να πεις κάτι τελευταίο, να μας μιλήσεις για κάτι άλλο;

-Αυτό που θέλω να πω είναι πως είτε είσαι ένας άνθρωπος που έχει ένα κατάστημα ίντερνετ καφέ, είτε έχεις μία ομάδα, είτε είσαι παίχτης, είτε ανήκεις με οποιονδήποτε τρόπο στο gaming community, ακριβώς επειδή αυτό το community είναι νέο και τώρα χτίζεται, έχεις ευθύνη να βάλεις το δικό σου λιθαράκι στο να αναπτυχθεί αυτό το community. Είτε είσαι διοργανωτής, όπως είμαστε εμείς, και προσπαθούμε να κάνουμε όλο και καλύτερη δουλειά κάθε χρόνο, είτε διοργανώνεις gaming events που όπως είπαμε γίνονται κάθε χρόνο όλο και καλύτερα (βλέπε eGaming), είτε σαν επισκέπτης σε αυτά τα events, οφείλεις να το στηρίξεις με το τρόπο σου αλλά και να κριτικάρεις εποικοδομητικά για να βελτιωθούμε. Όλοι μαζί το χτίζουμε και άμα αγαπάς το gaming και αγαπάς αυτό που βλέπεις και κάνεις, οφείλεις να βοηθήσεις και εσύ να το πάμε όλοι μαζί ένα σκαλί πιο πάνω. Όλοι έχουμε ευθύνες και όλοι πρέπει να δουλέψουμε σαν ομάδα, ο καθένας στο τομέα του. Μόνο στηρίζοντας ο ένας τον άλλον θα εξελιχθούμε και όλα αυτά ας μην ξεχνάμε σε μια χώρα που δεν στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.  Peace & love 😊

img_3739

 

Ευχαριστούμε πολύ  για την φιλοξενία, Bits and Bytes Μαρτίου! <3

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε