Star Wars FACTS!

Στις 24 Δεκεμβρίου (στην Ελλάδα) πρόκειται να κυκλοφορήσει η νέα ταινία “Star Wars:The Force Awakens“. Σήμερα ξεκίνησε η κυκλοφορία του νέου παιχνιδιού Star Wars Battlefront στο PS4,Xbox και στα Windows. Με αφορμή λοιπόν την δυναμική επιστροφή του Star Wars είπαμε να συγκεντρώσουμε τα καλύτερα facts γύρω από την αγαπημένη σειρά ταινιών και να σας τα παρουσιάσουμε.

 

STAR WARS FACTS

 

  1. Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Obi-Wan Kenobi, Alec Guiness όταν του προτάθηκε ο ρόλος θεώρησε ότι πρόκειται για μια ιστορία με νεράϊδες. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να κλείσει μια συμφωνία η οποία θα του έδινε το 2% των κερδών από τις ταινίες που θα έπαιζε. Αυτό του απέφερε κέρδη της τάξεως των $95 εκατομμυρίων! Obi

 

2. Ο Harrison Ford για την ταινία “Star Wars: Episode IV – A New Hope” πήρε αμοιβή μόλις $10.000

 

han solo

 

3. Ο Mark Hamill (Luke Skywalker) στην σκηνή όπου βρίσκεται μαζί με την Leia και τον Solo, στο δωμάτιο με τα σκουπίδια, κράτησε τόσο πολύ την αναπνοή του, που έσπασε μια φλέβα στο πρόσωπο του! Αυτό ανάγκασε την παραγωγή να περάσει φίλτρο πάνω στην σκηνή,για να μην φαίνεται.

 

4. Πολλά από τα σπίτια που δημιουργήθηκαν στην Τυνησία, προκειμένου να γίνουν τα γυρίσματα των σκηνών για τον πλανήτη Tatooine, στέκουν μια χαρά με αποτέλεσμα να κατοικούνται από ντόπιους

tan

 

5. Το αρχικό όνομα του Luke Skywalker ήταν Luke Starkiller. Ευτυχώς το Starkiller δε πρόλαβε να αναφερθεί πουθενά κι έτσι το Skywalker είναι ένα όνομα που το ξέρει πλέον όλος ο κόσμος.

 

6. Το διαστημόπλοιο που έγινε το Blockade Runner στην ταινία “Star Wars: Episode IV – A New Hope” ήταν το αρχικό σχέδιο του Millenium Falcon!

mf

 

 

7. Η γλώσσα των Jawa είναι μια πιο γρήγορη έκδοση της γλώσσας των Zulu.

8. Στα αρχικά πλάνα ήταν ο Yoda, να είναι μια μαϊμού με μαγκούρα και μάσκα (ευτυχώς δεν έγινε έτσι)

Master-Yoda-Star-Wars

 

 

9. Το πρώτο όνομα της ταινίας “Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi”  ήταν Revenge of the Jedi και μάλιστα είχαν τυπωθεί και αφίσες για να ξεκινήσει το promo.

jedi

 

 

10. Σε ένα draft που βρέθηκε σχετικά με την ταινία “Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi” ο Obi Wan Kenobi και ο Yoda, αφήνουν την Δύναμη και επιστρέφουν στις φυσικές τους υποστάσεις, προκειμένου να έτοιμοι είτε να βοηθήσουν τον Luke στο να αντιμετωπίσει τον Darth Vader και τον Emperor είτε για να γιορτάσουν μαζί του την νίκη του.

11. Η συσκευή επικοινωνίας που χρησιμοποίησε ο Qui-Gon Jinn στο πρώτο επεισόδιο, δημιουργήθηκε από τα γυναικεία ξυραφάκια Gillete Sensor Excel.

gillete

 

12. Όταν ο Ewan McGregor γύριζε τις σκηνές με το φωτόσπαθο, έκανε τους ήχους του σπαθιού, προκειμένου να κάνει σωστά την σκηνή. Η παραγωγή αναγκάστηκε να ασχοληθεί πολύ ώρα με το edit προκειμένου να τους αφαιρέσει.

Ewan McGregor

 

13. Οι καταρράκτες του πλανήτη Naboo στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από αλάτι!

naboo

 

14. Ο ηθοποιός Ahmed Best που έκανε τον Jar Jar Binks κι ο ηθοποιός Anthony Daniels που έκανε το C-3PO εμφανίστηκαν μέσα στην ταινία ως απλοί θαμώνες!

Ahmed Best

Ahmed Best

 

Anthony Daniels

Anthony Daniels

 

 

15. Ο Anakin Skywalker aka Darth Vader έχει έξι από τα εννιά διαγνωστικά κριτήρια που χρειάζεται κάποιος για να χαρακτηριστεί ότι έχει Borderline Personality Disorder (ένα παραπάνω δηλαδή από ότι χρειάζεται κάποιος για να πάρει διάγνωση)

16. Μπορείτε να δείτε τη φυλή του E.T στο Galactic Senate

et

 

17. Σε ένα ακόμη draft, ο R2-D2 μιλάει Αγγλικά και είναι κόπανος!

18. Σε κάθε ταινία της σειράς λέγεται η φράση “I Have a bad feeling about this

19. Έξι διαφορετικοί ηθοποιοί έχουν παίξει τον Anakin Skywalker/Darth Vader. Ο λόγος για τους David Prowse, James Earl Jones, Bob Anderson, Sebastian Shaw, Jake Lloyd, and Hayden Christensen.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr