Spotlight: Instinct Esports

Ένας από τους πιο σταθερούς Ελληνικούς Esports Οργανισμούς των τελευταίων ετών, μίλησε στο TeamInGame, με σκοπό να μάθουμε την ιστορία τους και τα μελλοντικά τους σχέδια.

 

Οι Instinct Esports ιδρύθηκαν στις 15 Φεβρουαρίου του 2016 έχοντας την έδρα τους στον Πειραιά. Οι ιδρυτές της ομάδας είναι ο Νίκος Μαστροκόλιας (The Thinker), ο Σπύρος Τζανετής (The Doer) και το νεότερο μέλος Παναγιώτης Μπουλούγρας (The Rethinker & Redoer). Εμείς τους βρήκαμε τους ρωτήσαμε για τα σχέδια τους και μπορείτε να δείτε τι μας απάντησαν. 

  • Δεδομένης της κατάστασης των esports στην Ελλάδα, πώς και πήρατε το ρίσκο για την ίδρυση του οργανισμού;

Περνούμε ρίσκα από μικρά παιδιά όταν έχει να κάνει με πράγματα που αγαπάμε. Δεν είδαμε πότε την κατάσταση στην Ελλάδα σαν εμπόδιο στο να ακολουθήσουμε αυτό που αγαπάμε από μικροί.

  • Τι στόχους έχει ο οργανισμός για την εξέλιξη του;

Νίκος (Προσωπική άποψη): Εγώ θέλω να κατακτήσω τον κόσμο απλά όχι με την έννοια του ελέγχω τον κόσμο..Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

  • Ποιοι είναι στις core θέσεις του οργανισμού;

Ο Σπύρος Τζανετής ασχολείται με το Team Management, ο Παναγιώτης Μπουλούγρας  με το Business , ο Νίκος Μαστροκόλιας με το Marketing, ο Θεοφάνης Γαβριηλίδης με τα Social media και η Ιωάννα με τα Streams.

  • Από ποιους παίχτες/roster αποτελείται η ομάδα και τι achievements έχουν πετύχει ως τώρα;

Γενικά μιλώντας αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος του 2019, έχουμε πει ότι περνάμε γενικώς μια περίοδο αναδόμησης του οργανισμού και γενικότερα προσπαθούμε να εστιάσουμε περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την παρουσία μας, χωρίς ιδιαίτερες επεκτάσεις στον χώρο μέχρι να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει για αυτή τη χρονιά. Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή έχουμε roster για το: Pubg, Apex Legends, Magic the Gathering, Rainbow Six Siege. Όλες οι ομάδες μας έχουν διακριθεί όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, η πιο πρόσφατη διάκριση ήταν αυτή της ομάδας του Apex Legends που βγήκε πρώτη στο πρωτάθλημα που διοργάνωσαν οι Team Liquid.

  • Από ποιους streamers αποτελείται;

Γενικώς δεν είμαστε ένας οργανισμός που έχει εστιάσει στο streaming, παρόλα αυτά όμως κατά τη διάρκεια του 2018 επεκταθήκαμε και σε αυτό το κομμάτι με τους εξής streamers: Yolostonvolo, LatestR, Spiros37, Pure, El Chapo, Allou, TakoGames, Annoubi

  • Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρεί κάποιος παίχτης ή streamer για να γίνει μέλος του οργανισμού;

Γενικά δεν ακολουθούμε τετριμμένα νούμερα και άλλα πράγματα, ασχολούμαστε προσωπικά σαν οργανισμός για κάποιες μέρες και βλέπουμε τον κόσμο. Στο κομμάτι των ομάδων τον έλεγχο τον κάνει ο Σπύρος και στο κομμάτι του stream ο Παναγιώτης. Ακολουθεί μια περίοδος που κοιτάζουμε την ποιότητα του παίκτη/streamer, την ποιότητα του υλικού που προβάλει καθώς παίζει (content creation). Μας ενδιαφέρει κυρίως αυτό που βγαίνει σαν αποτέλεσμα -είτε σε έναν αγώνα είτε στη πλατφόρμα του streaming- να είναι ποιοτικό.

  • Τι μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από τον οργανισμό κάποιον παίχτη ή streamer

Κοιτάξτε να δείτε, η Instinct είναι μια εταιρεία με ένα συγκεκριμένο corporate και organization design philosophy. Η φιλοσοφία αυτή είναι που αντικατοπτρίζετε και από το logo μας. Είμαστε λύκοι, στηρίζουμε την αγέλη (και όσους ανήκουν σε αυτή) έχουμε ηθικό κώδικα και διατηρούμε έναν χαρακτήρα διαφανές μέσα στην ομάδα. Όταν κάποιος απειλεί αυτό το design philosophy, φέρνει σε κίνδυνο τους συνδετικούς κρίκους που κρατάνε την ομάδα εκεί που είναι.

  • Τι στόχους έχει θέσει ο οργανισμός έως το τέλος του 2019;

Όπως είπαμε και πιο πάνω, για εμάς το 2019 είναι ένα έτος που θα δείξει πολλά. Έχουμε πει να κρατήσουμε ένα σταθερό low profile στη σκηνή των eSports μέχρι το 2020 και να εστιάσουμε στο να γίνει μια αναδιοργάνωση στην εταιρεία και στον οργανισμό γενικότερα. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά έχουμε μερικές εκπλήξεις για το μέλλον.

  • Πώς βλέπουν οι ιθύνοντες το μέλλον των esports στην χώρα μας, υπάρχει ανάπτυξη; Αν ναι που και σε τι; Αν όχι γιατί;

Γενικά η Ελλάδα είναι πίσω..Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Παρόλα αυτά τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μια εξέλιξη, ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι στάσιμα όπως σε άλλους κλάδους, γίνονται μικρά βήματα αλλά κάτι τέτοιο είναι καλύτερο από το να έμενε στάσιμη σαν χώρος-σκηνή. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, είναι ότι τα eSports στην Ελλάδα δεν ανεβαίνουν μόνο από έναν παράγοντα (λέγοντας παράγοντα εννοούμε οργανικό παράγοντα, για παράδειγμα τύπου διοργανωτής πρωταθλημάτων). Είναι κάτι το οποίο πρέπει να στηρίζετε συλλογικά από όλους μας.

  • Τι λείπει από την χώρα στο συγκεκριμένο κομμάτι;

Νομίζω ότι αυτό που λείπει χρόνια από τη χώρα είναι η περαιτέρω προβολή των eSports και σε κάποιους τομείς η παραπληροφόρηση που υπάρχει στη χώρα σχετικά με το τι είναι το competitive gaming γενικότερα. Εκλαμβάνουμε ακόμα το gaming σαν τρόπο ψυχαγωγίας όταν σε άλλες χώρες έχουν κάνει ακόμα και πανεπιστήμια για “eSports professionals”. Πρέπει σιγά σιγά να εξελιχθεί λίγο η κουλτούρα μας και να ακολουθούμε τις εξελίξεις που γίνονται στον χώρο έτσι ώστε να βγαίνουν περισσότεροι professional players και μέσο της καλύτερης προβολής να μεγαλώσει η σκηνή ακόμα περισσότερο.

Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα τωνInstinct Esports στο Apex Legends βρίσκεται στην 28η θέση στην Ευρώπη. 

Μπορείτε να βρείτε την ομάδα στους παρακάτω συνδέσμους, προσεχώς θα δημοσιευτεί και η καινούργια τους ιστοσελίδα, όταν είναι έτοιμη.

Facebook: https://www.facebook.com/InstinctEsports

Twitter: https://twitter.com/instinctegames

Instagram: https://www.instagram.com/instinctesports

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε