Pro Evolution Soccer 2017 Review

author image από Tolis | More | 0 Comments | 15 Οκτ 2016
  • Gameplay
  • Graphics
  • Modes
  • Sounds

Το PES είναι και επίσημα στα χέρια μας!

Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια το PES να μένει στάσιμο σε αντίθεση με τον ανταγωνιστή του FIFA, που συνεχώς εξελίσσεται. Ας δούμε όμως πώς είναι το νέο Pro Evolution Soccer 2017 .

 

pes-2017-fcb-enter-02_l

 

Gameplay

Το Gameplay στο PES είναι είναι καταπληκτικό. Ο τρόπος χειρισμού είναι απλός και user friendly. Τα physics είναι άριστα, δίνοντας μια ρεαλιστική εμπειρία όσον αφορά την βαρύτητα της μπάλας και τα σώματα των παικτών ενώ παράλληλα, οι κινήσεις των παικτών στα σουτ, τάκλιν, τρέξιμο κ.λ.π προσφέρουν στον χρήστη μια δυνατή εμπειρία. *Υπεύθυνη για αυτό είναι Fox Engine που είναι δημιούργημα του Kojima.

  • Το AI έχει βελτιωθεί αρκετά από πέρσι, ειδικά στην συμπεριφορά του τερματοφύλακα και στις μακρινές μπαλιές. Τα μακρινά σουτ, γίνονται εύκολα σε σημείο υπερβολής ενώ τα τάκλιν έχουν γίνει αρκετά δύσκολα. Ο χρήστης θα πρέπει να έχει πολύ καλό timing για να κάνει ένα επιτυχημένο τάκλιν χωρίς να οδηγηθεί σε φάουλ. Στην υψηλότερη δυσκολία, μπορούμε να παίξουμε πραγματικό ποδόσφαιρο. Το ΑI δεν κρατάει απλά την μπάλα βάζοντας σώμα όπως στα προηγούμενα PES. Είναι πιο εύκολο να κλέψεις την μπάλα από έναν αντίπαλο σε υψηλή δυσκολία.
  • Nα σημειώσουμε ότι τα στυλ παιχνιδιού π.χ το τίκα τάκα τις Μπαρτσελόνας (δηλαδή το γρήγορο passing game) έχουν υλοποιηθεί πολύ καλά.

Τέλος η KONAMI έχει τις άδειες για το Champions League, Europa League και UEFA Supercup. Αυτό δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να “ζει” τις Official διοργανώσεις, να νιώθει ότι παίζει στο Champions League και όχι στο Champions cup όπως στο FIFA. Ένα αρνητικά του Pro Evolution Soccer 2017, είναι ότι δεν κατέχει τις άδειες για το αγγλικό πρωτάθλημα παρά για την Arsenal και την Liverpool, οι υπόλοιπες ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος παίζουν με άλλα ονόματα όπως για παράδειγμα Manchester United – Man Red.

 

Graphics

Τα γραφικά έχουν μία σχετική και σταθερή βελτίωση έχοντας τους παίκτες από τις μεγάλες ομάδες να είναι πάρα πολύ πανομοιότυποι. Επίσης γήπεδα όπως της Μπαρτσελόνας έχουν αναπαρασταθεί τρομερά με τρομακτική λεπτομέρεια. Ειδικά οι παίκτες της Μπαρτσελόνας που είναι σε partnership με την KONAMI είναι φτιαγμένοι άριστα. Σίγουρα υπάρχει χώρος για βελτίωση σε αυτό το κομμάτι για τις υπόλοιπες ομάδες αλλά και να βελτιωθεί το Anti-Aliasing σε κάποια σημεία πάνω στο γήπεδο. Επίσης οι οπαδοί είναι κατευθείαν παρμένοι από το PES 2016. Γενικά σε αυτό το κομμάτι φαίνεται ότι οι Developers δεν δείχνουν ενδιαφέρον.

 

3080108-pes2017-e3-referee_1465907163

 

To Become a Legend

Δυστυχώς το Career Mode μας απογοητεύει επειδή δεν έχει υποστεί καμία αλλαγή.

  • Στο Career Mode φτιάχνεις τον δικό σου Pro (δηλαδή παίκτη) που μπορείς να τον κάνεις customize όπως θες εσύ. Το customization έχει τρομερή λεπτομέρεια. Μπορείς να ελέγξεις το κάθε σημείο του σώματος, την κλήση, το πάχος και τον όγκο που έχει κάθε σημείο. Επίσης υπάρχει επιλογή ο παίκτης να έχει διάφορα αξεσουάρ όπως rist bands, κολάν, γάντια για τον χειμώνα κ.α (που και σε αυτά γίνεται να επιλέξεις τι χρώμα θες να έχουν). Το μόνο αρνητικό στο Customization είναι ότι δεν έχει αρκετά hairstyles. Τα Hairstyles είναι μετρημένα, μπορείς να ελέγξεις το μάκρος και το χρώμα αλλά σίγουρα του χρόνου θα ήταν καλό να προστεθούν περισσότερα για να έχει την δυνατότητα ο κάθε χρήστης να ταυτίζεται με τον Pro που φτιάχνει.
  • Μετά την δημιουργία του παίκτη, το παιχνίδι σε βάζει να επιλέξεις την ομάδα των ονείρων σου. Να σημειωθεί ότι αν επιλέξετε μία ομάδα π.χ Μπαρτσελόνα, η ομάδα θα δώσει δανεικό σε μικρότερη ομάδα μέχρι και Β’ Εθνικής, για να μπορέσετε να ανεβάσετε τo Rating του παίχτη σας, που ξεκινάει από 65 με άριστα το 100. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ο Pro σας, να ζητηθεί από την εθνική του για να παίξει στο Euro ή World Cup αντίστοιχα.

 

maxresdefault

 

Online

Το Online θα μπορούσε να υποστεί κάποιες αλλαγές. Ο μόνος τρόπος που μπορείς να πάρεις έναν παίχτη είναι από Agents το οποίο είναι σαν packs. Τα packs, τα ανοίγεις και έχει πολλές ποδοσφαιρικές μπάλες. Για να σου τύχει ένας καλός και σπάνιος παίχτης πρέπει να τύχεις μία μαύρη μπάλα αλλιώς θα σου τύχει ένας μέτριος παίκτης. Για να ανοίξεις πολλά τέτοια packs χρειάζεσαι in game credits. Του χρόνου θα χρειαστεί να προστεθεί ένα transfer market που οι παίχτες θα μπορούν να βάζουν τους παίκτες τους για πώληση και έτσι θα γίνει πανεύκολο να φτιάξει ο καθένας την Dream Team του.

Το Matchmaking είναι σωστά ρυθμισμένο και οι servers είναι καλοδουλεμένοι μιας δεν έχουν κολλήματα ούτε disconnects, όπως σε προηγούμενες εκδόσεις.

 

pes-2017

 

Sounds

Το Soundtrack του παιχνιδιού, προσωπικά δεν μου πολυάρεσε αλλά αυτό κρίνεται με τις προτιμήσεις του καθενός. Τα In-Game Sounds έχουν διαφορετικό ήχο το κάθε ένα. Τέλος έχουμε και φέτος τον ελληνικό σχολιασμό. Χρήστος Σωτηρακόπουλος και Γιώργος Θαναηλάκης συνεχίζουν να ανεβάζουν την αδρεναλίνη μας.

Ένα τεράστιο αρνητικό που ευτυχώς διορθώνετε είναι η έλλειψη αδειών από πολλά πρωταθλήματα. Μπορείτε να προσθέσετε ομάδες από τα Πρωταθλήματα που επιθυμείτε στο Wehellas.

 

pes-2

 

Conclusion

Το PES 2017 προσφέρει ένα άρτιο Gameplay και μία πάρα πολύ fan εμπειρία. Βέβαια υπάρχει αρκετός χώρος για βελτίωση στο Online και Career Mode κομμάτι για να φτάσει τον ανταγωνισμό στα επόμενα χρόνια όπως αναφέρθηκα, αλλά μας άφησε ασπροπρόσωπους.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε