Patch 9,19: Τα 7 καλύτερα supports (Για να κουβαλήσεις το team)

To νέο Patch ήρθε για να αλλάξει τις ισορροπίες στον κόσμο των champions του League of Legends. Εν’ όψει του Worlds που ξεκινάει σήμερα, σας παρουσιάζουμε τα κορυφαία supp picks που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο tournament.

Γι’ αρχή, καλό θα ήταν να κάνουμε μια μικρή παρατήρηση: Ξεχάστε την Yuumi. Η κατά πολλούς κραταιή (και σίγουρα πιο διάσημη) επιλογή μετά το δεύτερο μισό της season, «έφαγε» το αναμενόμενο nerf. Κατά συνέπεια, μην περιμένετε να δείτε την συμπαθητική γατούλα να εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στις επιλογές των παικτών. Από την άλλη, το nerf είναι η ιδανική ευκαιρία για να «λάμψουν» οι υπόλοιποι champions!

Blitzcrank

Όντας «υπό την σκιά» των υπόλοιπων hook-supps, το νέο patch έδωσε στον Blitzcrank πρωταγωνιστικό ρόλο! Το bonus του +100 range στην Q του (Rocket Grab), τον έφερε πάνω από τους Pyke (Bone Skewer), Thresh (Death Sentence) και Nautilus (Dredge Line). Σε συνδυασμό με το buff στην passive της Ulti του, ανέβηκε κατακόρυφα στις επιλογές των παικτών.

Οι πρώτες εντυπώσεις κερδίζουν, καθώς το win rate του βρίσκεται στο 53,64%, σχεδόν τέσσερις μονάδες πάνω από το περασμένο patch! Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν δούμε να κάνει την επιστροφή του στα picks των pros στο World. Μπορεί πολλοί να μην έχουν συνηθίσει το νέο range στο hook, μα μην ξεχνάτε πως το tournament απαρτίζεται από παίκτες που δείχνουν προτίμηση προς τα hook-supps!

Nautilus

Μπορεί ο προαναφερθείς Blitzcrank να παίρνει τα ηνία στα hook supports, μα δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι θα χαθούν. Ένας από αυτούς είναι ο Nautilus. Ένας από τους πρωταγωνιστές της ένατης season στο pro play, από τα κορυφαία picks. Tον είδαμε να πρωταγωνιστεί στο Κινέζικο LPL (δεύτερο κορυφαίο pick πίσω από τον Tahm Kench).

Mέχρι στιγμής, το win rate του στο νέο Patch, κυμαίνεται στο 52,97%, ενώ το pick rate ανέρχεται στο 15,57%. Αποτελεί μια καλή λύση για nuke στο αντίπαλο carry, καθώς μπορεί να συνδυάσει burst combo, Aftershock και Shield Bash.

Morgana

Κάναμε την αναφορά μας σε hook-supps, ας περάσουμε τώρα… απέναντι. Βλέπετε, η Black Shield της Morgana. αποτελεί την ιδανική απάντηση στα hooks που θα αντιμετωπίσετε. Το winrate της δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό (48,39%), μα αυτός δεν είναι λόγος ώστε να σας κρατήσει πίσω. Δύσκολη για low-skilled παίκτες, μα εξαιρετικά χρήσιμη αφού συνηθιστεί.

Γεγονός όπου αντανακλάται από τις επιλογές των pros, καθώς είναι από τις αγαπημένες επιλογές για heavy support. Έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει bait και να καταστρέψει το fight των αντιπάλων, να παγιδεύσει έναν αντίπαλο, καθώς και να καταβάλλει αντιστάσεις με το Tormented Soil.

Rakan

Το ιδανικό all-around support. Μπορεί να φτιάξει το παιχνίδι, να προσφέρει healing και shield, τόσο σε μάχες όσο και εκτός, να καλύψει τα carries. Μεγάλος πρωταγωνιστής και στον επαγγελματικό χώρο, από τους βασικούς λόγους της καλής πορείας της Team Liquid. Το winrate είναι περίπου στο 50%, ενώ το pick rate ανεβαίνει κατακόρυφα.

Pyke

Ο κάποτε πανίσχυρος Pyke, έχει δεχθεί το ένα nerf πίσω από το άλλο, μα είναι μια αξιόπιστη επιλογή για supp. Η αλλαγή στην Ulti του, Death from Below, ανεβάζει δραστικά το διαμοιρασμό του χρυσού. Ένα καλό teamfight αρκεί ώστε η ομάδα που έχει τον Pyke στις τάξεις της, να πάρει τεράστιο οικονομικό αβαντάζ!

Volibear

Ένας champion ο οποίος ήρθε από το πουθενά και για να μείνει! Η δύναμή του στο early game, τον έχουν καταστήσει μια διάσημη επιλογή. Ο συνδυασμός Rolling Thunder, Righteous Glory και Majestic Roar αποτελούν ένα καταστροφικό combo. Γρήγορες εξορμήσεις οι οποίες θα «παγιδέψουν» τους αντιπάλους.

Αναμένεται να αποτελεί ένα από τα high priority picks, ιδιαίτερα για τις Ασιατικές ομάδες. Δύσκολος στον χειρισμό του, τουλάχιστον σε σχέση με τους υπόλοιπους champions της λίστας μας. Αν είστε αρκετά έμπειρος, αξίζει την ευκαιρία, καθώς μπορεί αν αποτελέσει μια ιδανική λύση σε ζόρικες καταστάσεις στο ranked.

Nami

“Last but not least”, η Nami. Μέχρι στιγμής, η ένατη season, δεν είναι ιδιαίτερη φιλική ως προς τους μάγους supps. Champions όπως oι Lulu, Janna, Soraka, είναι αρκετά αδύναμοι. Από την άλλη, είδαμε τους Yuumi και Karma να λαμβάνουν δραστικά nerfs στο νέο Patch. Ποντάρετε όμως και στην Nami!

Μπορεί να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίδυμο με ισχυρούς «σκοπευτές» , όπως οι Jinx και Lucian. Το win rate της κυμαίνεται στο 50%, αλλά αναμένεται να ανέβει. Υπολογίστε πως τα rune και build paths μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα την περίσταση του game και θα έχετε μια εξαιρετική επιλογή.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε