O Hai μιλά για τους Cloud 9

Όσοι παρακολουθούν το NA LCS θα γνωρίζουν και τους Cloud 9. Ας δούμε μερικά πράγματα για την ομάδα,τον Hai και τον Incarnati0n.

Όπως γνωρίζουμε αν και ο Hai είχε αποσυρθεί από την επαγγελματική σκηνή γύρισε πίσω, αλλά αυτή την φορά ως jungler. Μέσα στην κρίση που περνούσε η ομάδα, ο Meteos θεώρησε ότι έπρεπε να φύγει από το main roster. Με αυτόν λοιπόν τον τρόπο ο Hai γύρισε πίσω στα καθήκοντα του αναλαμβάνοντας το jungling και το shout calling. Μετά την νίκη τους απέναντι στους Team 8 στο tiebreaker match και την εξασφάλιση της παραμονής τους στο LCS, ο παίχτης μίλησε για την Shyvana ως jungle pick, για τον Incarnati0n, για το μέλλον του στους Cloud 9 και για άλλα πολλά.

Καταρχάς ο Hai θεωρεί ότι σε ένα παιχνίδι που αγωνίζεσαι για την παραμονή σου στο LCS είτε νικήσεις και σταματήσεις μια ομάδα από το να μπει στο LCS  είτε χάσεις και αποκλειστείς αυτό δεν θεωρείται νίκη. Αντίθετα εξασφαλίζοντας την θέση τους στο τουρνουά και έχοντας μια ελπίδα να πάνε στα παγκόσμια -που άμα το καταφέρουν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει ο Incranati0n- θα πάρουν αρκετές εμπειρίες και θα προσπαθήσουν να τις εκμεταλλευτούν για να γίνουν καλύτεροι στο επόμενο split. O Hai για να το καταφέρουν αυτό προσπαθούσε να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση των συμπαιχτών του καθώς μόλις είχαν νικήσει τους TSM για να πάνε εκεί χαρούμενοι και με θετική ενέργεια.

Τώρα όσον αφορά για την Shyvana ειδικά για αυτόν που είναι shout caller είναι ένα πολύ καλό pick. Καθώς αντίθετα με την Rek’Sai ή τον Gragas που απλώς αποκτούν vision control και κάνουν teamfights επειδή δεν είναι τόσο tank αλλά μία split damager pusher μπορεί να κάνει και αλλά πράγματα όπως να τραβάει στα ίχνη της τον αντίπαλο jungler και να βοηθά τους συμπαίχτες του. Πιστεύει ότι αυτό το pick εκτός από δυνατό για τον ίδιο βοηθά και το team.

Πιστεύει ότι ο Incarnati0n και ο Meteos δεν συνεργάζονταν καλά, καθώς ο καθένας έβλεπε το παιχνίδι από την δική του οπτική γωνία, κάτι που είχε πει στον Meteos για να μπορέσει να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Αντίθετα αυτή την στιγμή ο Incarnati0n παίζει καλύτερα καθώς έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και η ομάδα εμπιστεύεται το play style του χωρίς να θυμώσουν εάν πεθάνει. Ο Hai πιστεύει ότι πρέπει να προστατεύει τα carry της ομάδας (Sneaky και Incarnati0n) και δίνοντας πληροφορίες όπως που βρίσκεται ο αντίπαλος jungler ή αν μπορεί να τους υποστηρίξει σε τυχόν fight ώστε να δημιουργούνται καλύτερα plays και να αποφεύγονται τα λάθη.

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο που βοήθησε την ομάδα ήταν Bubbadub o οποίος τους έδειξε μια νέα οπτική του παιχνιδιού, τους έδειξε επίσης πως να παίξουν ένα παιχνίδι από τα pick and bans και έδωσε επίσης μεγάλη αυτοπεποίθηση στον Lemonation καθώς τώρα μπορούν να χειριστούν τα pick and bans χωρίς τον Charlie που δεν ανακατευόταν και πολύ σε αυτόν τον τομέα. Μαζί με τα pick and bans άλλαξε και το play style καθώς ο Hai πιστεύει ότι αν έχεις tanky top και jungle και μόνο δυο damagers αυτό δεν είναι τόσο καλό. Αντίθετα αν παίζεις με Damage top και jungle και με supportive mid όπως Orianna ή Lulu αυτό κάνει και τον jungler πιο tank και το team έχει περισσότερο damage.

Για το επόμενο split υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος για σκέψεις και αλλά. Έαν όμως περάσουν στα παγκόσμια έχουν αρκέτη δουλεία να κάνουν και για αυτό θα παίξει καθώς δεν υπάρχει ο χρόνος για να γίνουν αλλαγές. Για το επόμενο split θα εξετάσουν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για αλλαγές στο roster και γενικά στο play style τους καθώς κανείς δεν θέλει να ξαναβγούν έβδομοι και θα προσπαθήσουν να γυρίσουν όσο το δυνατόν καλύτεροι.

Αν και έχουν δυο εβδομάδες ελεύθερες καθώς δεν θα συμμετάσχουν στα play offs θα συνεχίσουν την προπόνηση καθώς υπάρχει και περίπτωση να πάνε στα παγκόσμια. Ο κύριος στόχος τους είναι να εξετάσουν το meta και να δουν ποιοι champions είναι δυνατοί και ποιοι οχι. Οι περισσότερες ομάδες που συμμετάσουν στα play offs θέλουν να παίξουν scrims μαζί τους -καθως δεν θα συμμετέχουν στα play offs- γεγονός που είναι θετικό καθώς δεν υπάρχει η ανυσιχία για το πως θα παίξουν ή αν θα δείξουν το play style τους. Αντίθετα έχουν καλές ομάδες για εξάσκηση και θα μπορέσουν να δούν τον τρόπο που παίζουν.

Πηγή: THESCOREESPORTS

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε