Δυνατό comeback της SEGA στο retro gaming με το Mega Drive Mini.

Η εμβληματική κονσόλα SEGA Mega Drive επιστρέφει σε μια λεπτή, μικροσκοπική μορφή μαζί με δύο κλασικά χειριστήρια με 3 κουμπιά.

Πρωτού μπούμε στο ψητό του Mega Drive Mini ας κάνουμε ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας. Πρίν η Sony κυκλοφορήσει το PlayStation, τη μεγάλη μάχη για μια θέση μπροστά από την τηλεόραση του σπιτιού έδιναν η Nintendo και η SEGA. Κάποια στιγμή το 1999, η SEGA βγήκε από την αγορά κυκλοφορώντας την κονσόλα Dreamcast, της οποίας η παραγωγή σταμάτησε το 2001.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί, ότι η SEGA είχε δώσει εδώ και μερικά χρόνια άδεια στην AT Games να κυκλοφορήσει μίνι παιχνιδομηχανές. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί το Mega Drive Flashback με 85 παιχνίδια στα 90 ευρώ. Ωστόσο το Flashback δεν πήγε και τόσο καλά.

Μετά από 20 σχεδόν χρόνια, η SEGA αποφάσισε να φέρει τα retro παιχνίδια της ξανά στην επιφάνεια και δημιούργησε το SEGA Mega Drive Mini. Η τιμή της μίνι κονσόλας κυμαίνεται από 75 εώς και 85 ευρώ. Επίσης , έρχεται με δύο ενσύρματα χειριστήρια, καλώδιο HDMI και ένα καλώδιο USB-B.

Εκτός από τα 42 games που έχει φορτωμένα, το SEGA Mega Drive Mini διαθέτει χαρακτηριστικά όπως το emulation. Για παράδειγμα, μιμείται το παλαιού τύπου σήμα σε νέα HD γραφικά (που θυμίζουν οθόνη CRT). Ωστόσο κλασσικά υπάρχουν και settings επιλογής μεταξύ ανάλυσης 4:3 και widescreen. Ξαφνικά εμφανίστηκαν saves σε όλα τα games και δυνατότητες multiplayer εκεί που δεν υπήρχαν!

Παρακάτω θα δείτε και τα 42 εξώφυλλα των παιχνιδιών που είναι προεγκατεστημένα στην κονσόλα. Ετοιμαστείτε οι παλιοί να γυρίστε πίσω στα παιδικά σας χρόνια.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.