LoL Trivia #8: Facts που ίσως δεν ξέρατε για την Ashe

 

Την έχουμε δει στο mid στις αρχές του παιχνιδιού, δεν παίζεται τόσο συχνά όσο άλλα adc, αλλά όποτε τη βλέπουμε “παγώνουμε”. Σήμερα θα αναλύσουμε την Ashe, την Τοξότρια των Πάγων.

 

-Η Ashe προφανώς είναι βασισμένη στην ηρωίδα Traxex the Drow Tanger του Guinsoo από τη Dota. Έχουν παρόμοια εμφάνιση και έχουν την ίδια ικανότητα κατά την οποία ρίχνουν βέλη από πάγο για να επιτεθούν, καθυστερώντας τον στόχο.

2342rfsfs7y65j

 

-Το τόξο της ανήκει στην αρχαία βασίλισσα του Freljord, Avarosa.

-Υπάρχει event ανάμεσα στην Ashe, τη Sejuani, και τη Lissandra, παρόμοιο με το “The Hunt is On!”, που ονομάζεται “Battle for Freljord”. Όποια νικήσει γίνεται βασίλισσα του Freljord, και έχει ένα στέμμα για την υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ab1ZnQs
-‘Εχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Howling Abyss.
-Είναι ο πρώτος champion που έλαβε πλήρες rework στα splash art.
-Ήταν μια από τους διαθέσιμους champions κατά τη διάρκεια του 2010 Ionian Versus Noxus Grudge Match, και ήταν από αυτούς που επιλέχθηκαν.
-Ο χορός της είναι ο χορός του J’en Ai Marre! της Alizee.-Η Ashe και η Ashelia B’nargin Dalmasca από το Final Fantasy XII μοιράζονται παρόμοιο όνομα, και οι δύο ήταν πριγκίπισσες που έγιναν βασίλισσες, χρησιμοποιούν και οι δύο ranged όπλα, και τις έχουν κυνηγήσει για να τις αποτρέψουν από το να γίνουν ηγέτες στο λαό τους.

Ashe_Maelstrom's_Bolt
-Η Ashe είναι η πρώτη και η μόνη μέχρι στιγμής champion που έχει ικανότητα global η οποία δεν είναι ultimate [E] Hawkshot, και επίσης δύο global range ικανότητες. (Το Timewinder και το Chronobreak του Ekko μπορεί να έχουν global range, αλλά αυτό γίνεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις)
-Αυτή τη στιγμή είναι μια από τους δύο champions, μαζί με την Kindred, που αναγνωρίζεται και ως adc και ως support!
-Η φράση “No, really. Put that apple on your head!” είναι αναφορά στον William Tell.
-Η φράση προς τη Sejuani “So, which one is the pig?” είναι αναφορά στο video Rammus Taunts Everyone AGAIN.-Φαίνεται ότι είναι αμφιδέξια. Στα Classic, Freljord, Sherwood Forest και Woad, κρατάει το τόξο στο αριστερό της χέρι, αλλά στα Queen, Amethyst, Heartseeker, και Marauder το κρατάει στο δεξί χέρι.

133rf2wd2r2r2f

1234fewwfwer32

 

-Το Sherwood Forest Ashe είναι αναφορά στον Ρομπέν των Δασών. Επίσης, σε όλα τα άλλα skins έχει μπλε μάτια, ενώ σ’αυτό φαίνεται να έχει πράσινα μάτια.

12423rwasffq4234

-Το artwork στο Woad Ashe θυμίζει πολύ την Guinevere από την ταινία King Arthur του 2004. Αυτό το θέμα το μοιράζεται με τον Darius και την Quinn.

234rwffw2tg

-Το Queen Ashe αναφέρεται στην ιστορία της και το ρόλο της ως αρχηγός του Freljord. Στο φόντο φαίνεται το Rakelstake, η πρωτεύουσα του Freljord. Αυτό το skin το μοιράζεται με τον Tryndamere.

23rr2r32dghy
-Το Amethyst Ashe είναι μια μοβ ποικιλία από χαλαζία, που χρησιμοποιείται συχνά σε κοσμήματα. Είναι γνωστός ως μια συλλογισμένη και κατευναστική πέτρα που δουλεύει τα συναισθήματα και το πνεύμα για να δώσει ηρεμία, ισορροπία, υπομονή και γαλήνη. Αυτό ταιριάζει τέλεια στις προσδοκίες και τους στόχους της Ashe για το Freljord.

23094ξ23ξα0

Αμέθυστος χαλαζίας.

-Το Heartseeker Ashe είναι αφιερωμένο στη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2014. Αυτό το θέμα το μοιράζεται με την Orianna, τον Varus, και τη Vayne.

2342rk2r20r9s

-Στο Marauder Ashe η πανοπλία της μοιάζει με την Daedric πανοπλία από το The Elder Scrolls. Αυτό το θέμα το μοιράζεται με τον Alistar, τον Olaf, και τον Warwick.

3223rfw

2343asfb54

-Είναι στενή φίλη με την Anivia και τον Nunu.
-Έχει παντρευτεί τον Tryndamere, όμως για πολιτικούς και όχι ρομαντικούς λόγους. Εκτός παιχνιδιού, η σχέση της Ashe και του Tryndamere είναι πιθανόν μια ιδιωτική αναφορά στη Riot. Tryndamere είναι το παρατσούκλι του προέδρου Marc Merrill, του οποίου η γυναίκα ονομάζεται Ashley.

JojFreljordAlliance

JoJCrowning

-Η Ashe βρίσκεται σε άμεση σύγκρουση με τη Sejuani, που αντιτίθεται στην αξίωση της Ashe ως βασίλισσα του Freljord. Οι δυο τους είναι μακρινές συγγενείς, αφού και οι δύο κατάγονται από τις δύο από τις τρεις θρυλικές πριγκίπισσες, που ήταν αδερφές. Η Ashe είναι απόγονος της Avarosa, ενώ η Sejuani της Serylda.
-Συναντήθηκε με την Quinn και τον Valor όταν αυτοί βρίσκονταν σε μια εξερεύνηση στο Freljord. Ο Valor συμπαθεί την Ashe, κάτι παράξενο αφού δεν συμπαθεί κανέναν εκτός από την Quinn.
-Η Ashe και ο λαός της είναι σύμμαχοι με τη Lissandra και τους δικούς της, μην ξέροντας την αληθινή της ταυτότητα, αφού στην πραγματικότητα είναι η Μάγισσα του Πάγου. Επίσης είναι μία από τις τρεις θρυλικές αδερφές, κάτι που την κάνει αρχαία συγγενή της Ashe και της Sejuani.
Braum είναι σύμμαχος με την Ashe και τους Avarosans, ωστόσο λίγα ξέρουμε για την προσωπική τους επαφή.
Lyte (στη δεξιά μεριά του Howling Abyss) της λέει “You bear a striking resemblance to Avarosa!” κάτι που φανερώνει τη στενή επαφή και ομοιότητα της Ashe με την Avarosa.

 

Δείτε και τα άλλα trivia εδώ.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε