LoL Trivia #23: Facts που ίσως δεν ξέρατε για τον Ekko

 

Άλλη μια Κυριακή είναι εδώ, και σήμερα θα αναλύσουμε το άγριο νιάτο του Summoner’s Rift, τον Ekko, το Αγόρι που Θρυμμάτισε το Χρόνο.

 

-Ο Ekko και ο Zilean ίσως θα μοιράζονται κάποιο skin theme στο μέλλον!

 

-Ο Ekko δεν πεθαίνει πραγματικά, χρησιμοποιεί το [Passive] Zero-Drive για να επιστρέψει στην πηγή. Είναι ο δεύτερος champion που γλιτώνει από τον θάνατο, ο πρώτος είναι ο Zed.

 

-Το όλο concept του συνοψίζεται στη φράση “Time Assassin with Rewind”, ενώ τα ονόματα δημιουργίας του ήταν “Time Slugger” και “Time Assassin”. Η διαδικασία δημιουργίας του κράτησε 8 μήνες και ξεκίνησε αμέσως μετά την κυκλοφορία της Kalista.

 

-Το Ekko προέρχεται από την αγγλική λέξη echo, το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από την λέξη ἦχος στα αρχαία ελληνικά. Ωστόσο, το θέμα του δεν είναι ο ήχος, ούτε συνδέεται με τη νύμφη Ηχώ. Η ιδέα είναι ότι οι προηγούμενοι εαυτοί του από τη συνεχή επαναφορά του χρόνου για να επιτύχει τα αποτελέσματα που επιθυμεί, λειτουργούν ως ηχώ από σπαστά χρονοδιαγράμματα που άφησε πίσω του. Επίσης, τα δύο Κ στο όνομά του αναφέρονται στο σύμβολο << (rewind). Το όνομά του αναφέρεται και στον Mikky Ekko και το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Time”.

 

-Ο τίτλος του “The Boy Who Shattered Time” αναφέρεται στο The Girl Who Leapt Through Time.

 

-Είναι έφηβος 16-17 χρονών, νεότερος από τη Jinx και τη Vi. Όπως συμβαίνει και με τη Jinx και τη Vi, το Ekko δεν είναι το αληθινό του όνομα, αλλά αυτό που τον φωνάζουν οι φίλοι του.

 

-Ουσιαστικά είναι μια χαρισματική ιδιοφυΐα. Κατάφερε να δημιουργήσει το Zero-Drive και το [Q] Timewinder μέσω της δοκιμής και του λάθους, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να διαχωρίσει το χρονοδιάγραμμα για να τροφοδοτήσει την τελειομανία του (βρίσκει τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου του και γυρνάει το χρόνο πίσω).

 

-Κάθε rewind τον κάνει λίγο πιο μεγάλο ηλικιακά από ότι θα έπρεπε να είναι, π.χ. αν ο Ekko γυρίσει το χρόνο πίσω 200 φορές σε 30 δευτερόλεπτα θα μεγαλώσει 1 ώρα και 40 λεπτά.

 

-Η μπογιά στο πρόσωπό του και το Zero-Drive έχουν το σχήμα του Zhonya’s Hourglass, εκφράζει τον χαρακτήρα του και είναι το σύμβολο που επέλεξε για τον εαυτό του.

 

-Το “ρόπαλό” του είναι δείκτης ρολογιού που έκλεψε από το Piltie clocktower (το μαρτυρά το ρωμαϊκό XII στη βάση του).

 

-Ο Ekko πιστεύει στο Zaun και νοιάζεται γι’ αυτό και το μέλλον του παρόλο που δεν καταλαβαίνει την όλη κατάσταση.

 

-Το Zero-Drive κάποιες φορές λειτουργεί απροσδόκητα.

 

-Μοιράζεται τη φράση “Never look back” με τον Jayce, και τις φράσεις “Heads up” και “Catch” με τη Sivir.

 

-Οι φράσεις “It’s like it was made for me” και “How can I not buy this?” για το Luden’s Echo αναφέρονται στο λογοπαίγνιο με το όνομά του και στο γεγονός ότι το item αυτό αποτελεί μια αποτελεσματική αγορά για τον Ekko.

 

-Η φράση “Never go full robot” για τον Viktor αναφέρεται στο Tropic Thunder.

 

-Η φράση “I’ll never be like this guy” απευθύνεται και στον Jayce και στον Viktor.

 

-Η φράση “I’ve seen your future, and it’s got broken bones” μοιάζει με τη φράση του Zilean “I’ve seen your death, it was painful”.

 

-Οι φράσεις “Don’t blink” και “Reversing polarity!” ίσως αναφέρονται στον Doctor Who.

 

-Η φράση “You give Zaun a bad name” αναφέρεται στο You Give Love A Bad Name από τους Bon Jovi.

 

-Μοιάζει με το The Kid από το Bastion.

The_Kid

-Το ρόπαλό του μοιάζει με το Transistor από το ομώνυμο παιχνίδι. Και το Transistor και το Bastion δημιουργήθηκαν από την Supergiant Games.

page324h29042390

 

-Το Sandstorm Ekko αναφέρεται στο Prince of Persia: The Sands of Time. Αυτό το θέμα το μοιράζεται με την Katarina.

page3h49234h2394

 

-Το Academy Ekko αναφέρεται στους αλητάμπουρες των Λυκείων στη Νότια Κορέα. Αυτό το θέμα το μοιράζεται με την Ahri, τον Darius, και τον Vladimir.

Ekko_2

 

-Η ιδέα πίσω από το PROJECT skin του Ekko είναι ένα από τα πιθανά αποτελέσματα για τη Runeterra. Σ’αυτό το εναλλακτικό, αποκαλυπτικό μέλλον, ο Ekko είναι μέρος του PROJECT Initiative, όπου τα μέλη λαμβάνουν πράγματα φουτουριστικής τεχνολογίας. Αυτό το θέμα το μοιράζεται με την Ashe, τη Fiora, την Katarina, την Leona, τον Lucian, τον Master Yi, τον Yasuo, και τον Zed.

page14832h423984h23

 

-Οι γονείς του δουλεύουν υπερωρίες σε ένα από τα πολλά εργοστάσια του Zaun, οπότε σπάνια είναι στο σπίτι.

 

-Στο μνημείο στον τοίχο που επισκέπτεται συχνά ο Ekko, υπάρχουν ζωγραφιές κοριτσιών με μπλε (Jinx) και ροζ (Vi) μαλλιά. Ήταν όλοι μέλη της ίδιας συμμορίας πριν πάρουν χωριστούς δρόμους. Του Ekko του άρεσε η Jinx, πριν αυτή αρχίσει να μιλάει στα όπλα της. Τώρα του αρέσει η Janna.

 

-Πιστεύει στην Vi και εύχεται να γυρίσει στο Zaun αλλά δεν γνωρίζει για την αμνησία της.

 

-Ο Ekko αντιπαθεί τους Pilties (Jayce, Ezreal, Caitlyn), αφού του φαίνονται αλαζόνες και εγωκεντρικοί. Είναι πεπεισμένος ότι το Piltover δεν είναι η μόνη προοδευτική πόλη στο Valoran και είναι περήφανος που είναι Zaunite. Επιπλέον, ο 12χρονος φίλος του Ajuna δολοφονήθηκε από έναν Piltie.

 

-Δεν έχει εχθρικά συναισθήματα για τον Zilean, παρόλο που κατοικεί στο Piltover.

 

Chronokeeper (και ειδικά ο Bard) ίσως έχει ανησυχίες που ο Ekko διαχωρίζει το χρονοδιάγραμμα.

 

-Ο Ekko πιστεύει ότι ο Ezreal είναι ποζεράς. Επίσης, βλέπει τον Jayce και τον Viktor ως τα απέναντι άκρα του ίδιου παρακμιακού φάσματος, και ελπίζει ότι δεν θα γίνει σαν αυτούς.

 

-Αντιπαθεί και Zaunites, όπως τον Viktor, τον Singed, και τον Dr. Mundo, καθώς ενσαρκώνουν ότι είναι κακό για την πόλη.

 

-Είχε έναν αρουραίο για κατοικίδιο με όνομα Mr. Tails. Ο Twitch του τον θυμίζει.

 

-Του αρέσει ο Zac και αυτά που κάνει για το Zaun, σε σημείο που θα τον σκάλιζε κυριολεκτικά για να δει από τι είναι πραγματικά φτιαγμένος.

 

-Ο Ekko δεν έχει δει ποτέ Yordle, έχει ακούσει μόνο παραμύθια γι’ αυτά. Αν γνώριζε τον Rumble, θα τον σεβόταν για την ευφϋία του να φτιάξει μηχανοποιημένη στολή από σκουπίδια. Επίσης, θα σεβόταν τον Heimerdinger σαν εφευρέτη, παρόλο που κατοικεί και εργάζεται για το Piltover.

 

Δείτε και τα άλλα trivia εδώ.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε