LoL Trivia #20: Facts που ίσως δεν ξέρατε για την Diana

 

Άλλη μια Κυριακή είναι εδώ, και σήμερα θα μιλήσουμε για έναν champion που σπέρνει τον πανικό στο Summoner’s Rift, για την Diana, την Καταφρόνια της Σελήνης.

 

-Πολλοί νομίζουν ότι η Diana και η Leona είναι αδερφές, αυτό όμως δεν ισχύει. Η Diana γεννήθηκε στο βουνό Targon, από όπου την πήραν οι Solari, και η πρώτη της συνάντηση με τη Leona έγινε όταν η τελευταία κλήθηκε να συνοδεύσει ένα νεαρό μέλος των Solari (την Diana δηλαδή) στην καρδιά του ναού των Solari.

 

-Η Diana είναι ο πρώτος champion που έλαβε login screen με φωνητικά. Παρόμοια είναι της Jinx, του Thresh, και της Vi.

 

 

-Η λεπίδα της έχει συμπεριληφθεί στο Man at Arms: Reforged.

 

 

-Έχει πάρει το όνομά της από την ομώνυμη Ρωμαϊκή Θεά της Σελήνης, του κυνηγιού και της φύσης (η αντίστοιχη Ελληνική είναι η Άρτεμις).

 

Diane_de_Versailles_Leochares_2

Στη Ρωμαϊκή Μυθολογία, η Diana ήταν η Θεά του Κυνηγιού, της Σελήνης, και της Φύσης.

 

-Το όπλο της είναι εμπνευσμένο από δρεπάνι/Khopesh.

-Η Diana δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε εξαρχής ως η αντίθεση της Leona (ήλιος/φεγγάρι, πίστη/αίρεση, παράδοση/αναθεωρητισμός, αποκλεισμός/συμπερίληψη).

-Το [E] Moonfall, σύμφωνα με τον Michael ‘IronStylus’ Maurino, προοριζόταν να είναι η ulti της Diana, να κάνει true damage, και να τροφοδοτείται από μια πηγή ονόματι ‘Scorn’. Αυτό τελικά ακυρώθηκε γιατί θεωρήθηκε τοξικό και δεν γινόταν να γίνει counter.

-Οι γονείς της δεν ήταν από το βουνό Targon, παρόλο που αυτή γεννήθηκε εκεί.

-Η αμφιβολία της για την πίστη των Solari έβγαζε νόημα πάντα. Όλα τα χρόνια τιμωρίας, απομόνωσης, και χλευασμού, και από τους γηραιούς και από όλους τους υπόλοιπους, δικαιώθηκαν τη στιγμή που ανέβηκε στο βουνό και η Μορφή της Σελήνης την επέλεξε να γίνει το avatar της.

-Οι Solari, μέσα στην άρνησή τους, δεν μπορούσαν να καταλάβουν τις αλήθειες που αποκάλυψε η Diana μετά από αιώνες, Το Void θα τους καταβροχθίσει αν δεν συνειδητοποιήσουν το ψέμα στο οποίο ζουν.

-Η Μορφή της Σελήνης έδωσε στη Diana τον ρούνο που φωτίζει στο μέτωπό της.

-Η φράση “The moon also rises” είναι αντίστροφη της φράσης της Leona “The sun always rises”. Και τα δύο αναφέρονται στο The Sun Also Rises του Ernest Hemingway.

-Μοιράζεται με τη Leona τη φράση “Twilight fades”.

-Η φράση “The moon will rise, the night will last forever!” αναφέρεται στη Nightmare Moon από το My Little Pony: Friendship Is Magic.

 

 

-Το Dark Valkyrie Diana αναφέρεται στις Βαλκυρίες της Σκανδιναβικής μυθολογίας και είναι η αντίθεση του Valkyrie Leona. Κάποτε είχε τα μαλλιά με τρόπο που κάλυπταν τον ρούνο στο μέτωπό της. Αυτό άλλαξε γιατί υπήρχε περίπτωση κάποιοι να την μπερδέψουν με την Syndra.

 

page21039j12910

 

-Το Lunar Goddess Diana είναι εμπνευσμένο από την Chang’e, την Κινέζικη Θεά της Σελήνης. Αυτό το καταλαβαίνουμε από ένα σύννεφο με το σχήμα λαγού στο background (Η Chang’e έχει για συντροφιά ένα λαγό), και στον κινέζικο server ονομάζεται (Moon Fairy Chang’e).

 

1904178217449463223

Η Chang’e πετάει προς τη Σελήνη.

 

-Το Infernal Diana πολεμάει με τον Glacial Malphite και τον Frozen Terror Nocturne. Αυτό το θέμα το μοιράζεται με τον Alistar, τον Mordekaiser, τον Nasus, τον Firefang Warwick, τον Volcanic Wukong, και την Wildfire Zyra.

 

page12301jh902h391

 

-Χρησιμοποιώντας τη γνώση και τις αναμνήσεις της Μορφής της Σελήνης, η Diana σχεδιάζει να ξανασμίξει τους Solari και τους Lunari, έτσι ώστε αυτοί μαζί με τους Rakkor να έχουν μια ελπίδα να αντιμετωπίσουν το Void. Αυτό όμως ίσως αποδειχτεί δύσκολο, καθώς οι Solari την κυνηγούν και οι Rakkor κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουν το ίδιο, αφού βρίσκονταν στις σκιές τους για τόσο πολύ καιρό. Παρόλα αυτά κατάφεραν να μείνουν ανεξάρτητοι, οπότε υπάρχει περίπτωση οι φυλές να χωρίσουν τις συμμαχίες τους.

-Παραμένει αβέβαιο τι σκοπεύει να κάνει η Diana, οι άλλες Μορφές, και ο Aurelion Sol για να αντιμετωπίσουν την εισβολή του Void.

 

Δείτε και τα άλλα trivia εδώ.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε