LoL Trivia #1: Facts που ίσως δεν ξέρατε για τον Aatrox

 

Γεια σας summoners! Αυτό είναι το πρώτο μέρος του LoL Trivia, στο οποίο θα μάθουμε πολλά πράγματα για τους champions του League of Legends. Όλους τους champions! Στην πρώτη μας εβδομάδα θα εξετάσουμε το ιστορικό του Aatrox, της Λεπίδας των Darkin. Κάθε εβδομάδα θα αναλύουμε και από έναν champion, οπότε μείνετε συντονισμένοι για να μη χάσετε τους αγαπημένους σας!

 

-Το όνομα του Aatrox προέρχεται από την Λατινική λέξη atrox, που σημαίνει άγριος, θηριώδης και σκληρός. Η αγγλική λέξη atrocity (=θηριωδία) προέρχεται από τη λέξη atrox. Επίσης, η λέξη atrox προέρχεται από το ater που σημαίνει σκοτεινός, πράγμα που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στην ονομασία Darkin για το είδος του Aatrox. Είναι πιθανό το όνομα Darkin να είναι σύνθετο από τις λέξεις dark και kin.

 

-Η Riot έχει δηλώσει πως ο Aatrox είναι σε κάποια σημεία εμπνευσμένος από το Balrog και τον Sauron από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, συμπεριλαμβανομένου του animation στο περπάτημά του.

 

page243242

 

-Το lore του Aatrox είναι παρόμοιο με του Άρη, του Θεού του Πολέμου στην Ελληνική Μυθολογία.

 

-Ο Aatrox είναι ένας από τα 5 Darkin (ένα αρχαίο είδος) που ζουν ακόμα. Ωστόσο, μόνο τρία μέλη των Darkin είναι γνωστά στην ιστορία (μαζί με τον Aatrox). Υπάρχουν κάποιες θεωρίες που υποστηρίζουν πως μπορεί να είναι και ο Varus Darkin. Αυτό υποστηρίζεται κυρίως από το γεγονός πως έχει κι αυτός ζωντανό όπλο και φωνή παρόμοια με του Aatrox.

 

page12112121

 

-Ο Aatrox φαίνεται να βλέπει τους πολέμους που δημιουργεί ως ένα είδος τέχνης, μιας και πολλές από τις φράσεις του αναφέρονται στις μάχες ως “δουλειά”, “αριστουργήματα” και άλλα συνώνυμα.

 

-Η φύση της λεπίδας του έχει ομοιότητα με το Soul Reaver από το Legacy of Kain. Και τα δύο φαίνεται να είναι ζωντανά όπλα και μπορούν να καταναλώσουν τη δύναμη της ζωής του κατόχου τους και να ρουφάνε τη δύναμη της ζωής των εχθρών τους.

 

SR1-Promotional-SoulReaver

 

-Ο Aatrox είναι ο πέμπτος champion που χρησιμοποιεί το health ως πρωταρχική πηγή για να εφαρμόζει τα abilities. Οι άλλοι τέσσερις είναι ο Dr. Mundo, ο Mordekaiser, ο Vladimir και ο Zac.

 

-Επίσης, είναι ο 15ος champion που μπορεί να αυξήσει το attack range. Τα attacks του παραμένουν melee.

 

-Οι εχθροί που δέχονται χτύπημα από το [R] Massacre θα στείλουν ένα ίχνος αίματος από τον εαυτό τους στον Aatrox το οποίο αυτός θα απορροφήσει ραγδαία. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν ο Aatrox ήταν στην αρχή της κατασκευής του στον PBE, το attack speed του αυξανόταν ανάλογα με το πόσους εχθρούς είχε χτυπήσει με το Massacre. Μετά την κυκλοφορία του, αυτό δεν άλλαξε ποτέ και παραμένει έτσι μέχρι και σήμερα.
-Όταν ο Aatrox ενεργοποιεί την ulti του μπορούν όλοι να το ακούσουν , όπου κι αν βρίσκονται στο map.
-Είναι ο τρίτος champion με σκοτεινό θέμα που κατέχει ένα skin με φωτεινό θέμα. Πρώτος είναι ο Varus και δεύτερη είναι η Syndra. Από αυτούς του τρεις, μόνο ο Aatrox δεν είναι από την Ionia.

 

page234322

-Η φράση του “Rage against the dying of the light” είναι αναφόρα στο ποίημα “Do not go gentle into that good night” από τον Dylan Thomas.
-Η φράση του “I know what lurks in the hearts of man” είναι αναφορά στον χαρακτήρα The Shadow, δημιούργημα του Walter B. Gibson: “Who knows what evil lurks in the hearts of men? The Shadow knows…”.
-Η φράση του “Peace is the greatest lie of all” θα μπορούσε να αναφέρεται στον Κώδικα των Sith από το Star Wars: “Peace is a lie, there is only passion…”.

 

9S6vErN

-Το Justicar Aatrox, το οποίο μοιράζεται με τη Syndra, στοχεύει στο να απεικονίσει τον Aatrox όπως τον βλέπουν οι άνθρωποι που έχει σώσει.
-Η εμφάνιση του Mecha Aatrox είναι ίσως μια αναφορά στο Pacific Rim, και συγκεκριμένα στον Gipsy Danger.

 

HDgipsy
-Στο recall του Mecha Aatrox μεταμορφώνεται σε ένα αεριωθούμενο αεροπλάνο, και είναι ίσως μια αναφορά στη σειρά Transformers.
-Το Mecha skin το μοιράζεται με τον Kha’Zix και τον Malphite. Ο Heimerdinger αναφέρεται σ’αυτό ως Prototype 13, γεγονός το οποίο είναι προφανώς μια αναφορά στη σειρά Neon Genesis Evangelion.
-Το Sea Hunter Aatrox μοιάζει με τον Maccus, ένα χαρακτήρα από τους Πειρατές της Καραϊβικής, ο οποίος είναι μέλος του πληρώματος του Davy Jones.

 

page32423423

Δείτε και τα άλλα trivia εδώ.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε