Συνέντευξη με τον Δημήτρη “Dethelor” Θεοδωρόπουλο

Συνέντευξη με τον Δημήτρη “Dethelor” Θεοδωρόπουλο

 

Αυτήν την εβδομάδα είχαμε την τιμή να απαντήσει στις ερωτήσεις μας ο Δημήτρης “Dethelor” Θεοδωρόπουλος. Ο Δημήτρης είναι ένας από τους παλιότερους παίχτες της Ελληνικής Hearthstone σκηνής που συνεχίζει και έχει το πήχη ψηλά. Δεν χάνει την ευκαιρία να δοκιμάζει τις ικανότητες του και στο εξωτερικό καθώς κάνει τις εμφανίσεις του και σε τοπικά τουρνουά στην Ελλάδα. Προπονεί μέσω του GamerSensei άτομα που θέλουν να μάθουν καλύτερα τεχνικές στο Hearthstone, μπορείς όμως να τον παρακολουθήσεις και στο twitch μιας και εξηγεί αναλυτικά τις κινήσεις του καθώς παίζει. Πάμε όμως να τον μάθουμε καλύτερα.

 

Γεια σου Δημήτρη. Αρχικά θα θέλαμε να μας πεις λίγα λόγια σένα.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης στην ΑΣΟΕΕ και ασχολούμαι με το Hearthstone από τα τέλη του 2013. Πλέον έχω αναλάβει το κομμάτι των eSports σε μεγάλη στοιχηματική εταιρία, ενώ συνεχίζω κανονικά να παίζω και να κάνω Hearthstone coaching.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι επαγγελματικά με το Hearthstone; Πιστεύεις πως είναι δύσκολο να είσαι επαγγελματίας Hearthstone παίχτης στην Ελλάδα;

Από τον Ιούνιο του 2015 όταν και ήρθε η πρόταση από την Fade2Karma. Το να ζεις στην Ελλάδα δεν είναι ιδανικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα αφού θα πρέπει να στοχεύεις πάντα σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Τι γνώμη έχεις για την Competitive προσπάθεια των Ελλήνων παιχτών στο Hearthstone;

Έχουμε αρκετούς καλούς παίκτες στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμη κάποιος Major τίτλος, παρόλο που υπάρχουν αρκετές σημαντικές επιτυχίες. Ελπίζω αυτό να αλλάξει το 2018!

Αρπάζεις κάθε ευκαιρία έτσι ώστε να λαμβάνεις μέρος στα τουρνουά της DreamHack, με την πιο πρόσφατη συμμετοχή σου στο DreamHack Montreal. Πες μας για αυτήν την εμπειρία.

Τα μεγάλα opens είναι τα αγαπημένα μου τουρνουά μιας και αποτελούν την πιο δίκαια μορφή ανταγωνισμού σε ένα Card Game. Συγκεκριμένα το ταξίδι στο Μόντρεαλ ήταν απ’ τα αγαπημένα μου παρόλο που δεν κατάφερα να προκριθώ στο top 16 αυτή τη φορά.

Είσαι ευχαριστημένος με τις έως τώρα επιδόσεις σου στο εξωτερικό;

Όχι απόλυτα. Έχω κερδίσει αρκετά τουρνουά, ειδικά το 2015 – αλλά μου λείπει ένας Major τίτλος όπως πχ. αυτός του Dreamhack.

Τι είδους decks προτιμάς να παίζεις στο ladder και γιατί;

Συνήθως γρήγορα decks, λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το ladder. Θέλω το deck που παίζω να είναι δυνατό αλλά πάνω απ’ όλα να μου αρέσει.

Πριν λίγους μήνες έγινες μέλος της ομάδας Millenium μαζί με το φίλο σου το Feno. Πως είναι η συνεργασία μεταξύ σας; Θα άλλαζες κάτι στη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του practice;

Η συνεργασία μεταξύ μας έχει σίγουρα πολύ ωραίες στιγμές αλλά και εντάσεις. Άλλες φορές συμφωνούμε απόλυτα, άλλες διαφωνούμε έντονα. Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι ο Feno είναι ένας απ’ τους καλύτερους ladder παίκτες του κόσμου, ενώ εγώ απολαμβάνω περισσότερο τα τουρνουά.

Ήσουν ένας από τους τέσσερις παίχτες που εκπροσώπησε την Ελλάδα στα HGG. Είσαι ευχαριστημένος με το top16 που καταφέρατε; Ποιος ήταν ο αρχικός σας στόχος;

Είμαι χαρούμενος απ’ τη συνολική πορεία και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί στο παιχνίδι με την Τσεχία. Ο αρχικός μας στόχος θα έλεγα ότι ήταν η 16άδα γιατί από εκεί και μετά παίζαμε νοκ-άουτ και πλέον όλα ήταν πιθανά.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία θα το ξαναέκανες;

Εννοείται! Είμαι πολύ ευγνώμων που εκπροσώπησα την Ελλάδα και το τουρνουά αυτό ήταν απ’ τις καλύτερες εμπειρίες στη ζωή μου.

Τελευταία ασχολείσαι με το να γράφεις άρθρα και tutorials στο blog του GamerSensei; Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό;

Με το GamerSensei συνεργάζομαι απ’ την αρχή της λειτουργίας του και το Μάιο μου πρότειναν να γράψουμε κάτι σαν mini-οδηγό για το Hearthstone. Τελικά αυτό δεν προχώρησε και τελικά γράφω απλά κανονικά άρθρα για αυτούς.

Ευχαριστούμε για το χρόνο σου και τις απαντήσεις σου. Για να κλείσουμε θέλω να κάνεις στο shoutout για το ελληνικό Hearthstone community.

Σε ευχαριστώ και εγώ Ειρήνη για τη συνέντευξη και φυσικά και όλα τα παιδιά που με στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα. Εννοείται πως θέλω συνέχεια το feedback σας και γνώμες για το τι θέλετε να δείτε μιας και σκοπεύω να οργανώσω διάφορα πράγματα αλλά και τουρνουά μέσα στους επόμενους μήνες!

Μπορείτε να βρείτε και να ακολουθήσετε τον Δημήτρη στα παρακάτω:

Facebook
Twitter
Twitch
Instagram
GamerSenseiBLOG

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε