IEM Katowice 2016:Νικητές οι SKT T1

Ολοκληρώθηκε με νίκη των SKT T1 το tournament League of Legends,του IEM Katowice 2016.Ας δούμε με την σειρά τι έγινε στα ημιτελικά και φυσικά στον μεγάλο τελικό!

tsm vs skt t1

GAME 1

Picks & Bans

SKT T1 - TSM GAME 1

 

Το πρώτο παιχνίδι της ημέρας ξεκίνησε πολύ χαλαρά. Το first blood ήρθε στο έκτο λεπτό με τον Blank να κάνει ένα απλοϊκό lane gank στο top lane και με τον Duke να παίρνει το kill εις βάρος του Hauntzer δίνοντας έτσι προβάδισμα στην SKT T1.

Στο ενδέκατο λεπτό μετά από ένα μικρό fight που συνέβη στο blue side jungle της TSM ο Bjergsen με την LeBlanc του κατάφερε να πάρει δύο kills καθώς σκότωσε τον Blank και τον Faker στην προσπάθεια τους να σώσουν ένα pink ward.

Αυτό έβαλε στην θέση του οδηγού την TSM και τους έδωσε το gold lead. Όχι για πολύ όμως μιας και στο εικοστό λεπτό μετά από ένα dragon fight η SKT T1 κατάφερε να πάρει τον δράκο καθώς επίσης και ένα kill στον Ezreal του DoubleLift και από εκεί και πέρα άρχισε να snowball-άρει. Στην συνέχεια η SKT T1 κατάφερε να πάρει μερικά turrets τα οποία της έδωσαν παραπάνω gold lead και μετά από ένα fight που συνέβη στο εικοστό πέμπτο λεπτό στο red side jungle της TSM η SKT T1 κατάφερε να βγει νικήτρια και να πάρει τον Baron και να κλείσει το παιχνίδι στα 29 λεπτά.

 

GAME 2

Picks & Bans

SKT T1 - TSM GAME 2

 

Πρώτα πέντε λεπτά ο χάρτης ήταν σαν ένας καθρέπτης. Και οι δύο ομάδες έκανα double jungle και στην συνέχεια πήραν από ένα turret. Το first blood το πήρε ο Hauntzer με την  Fiora του και την βοήθεια του Lee Sin εις βάρος του Duke και της Poppy του στο ενδέκατο λεπτό.

Συνέβησαν αρκετά μικρά fights αλλά η TSM ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει την SKT T1 στο gold. Μόλις το ρολόι έφτασε τα 20 λεπτά ο DoubleLift πιάστηκε από τον Faker push-άροντας το bot lane χωρίς να έχει qss ή κάποιο ward για να προστατέψει τον εαυτό του. Στην συνέχεια η SKT T1 πήρε άλλα δύο kills, και τον Baron. Τέλος πήρε 2 inhibitors και έκλεισε το παιχνίδι στα 25 λεπτά. Να σημειωθεί πως ο Faker παραμένει αήττητος ως Zed σε επαγγελματικά παιχνίδια.

fnc vs rng

GAME 1

Picks & Bans

RNG - FNC GAME 1

 

Το παιχνίδι αυτό ήταν πολύ ήρεμο τα πρώτα 6 λεπτά καθώς και οι δύο ομάδες έκαναν το ίδιο, κατέστρεφαν τα side turrets. Το first blood ήρθε στο έκτο λεπτό όταν ο Mlxg πιάστηκε από τον Klaj,τον Febiven και τον Spirit στο dragon pit, με τον τελευταίο να παίρνει το kill.

Το buff του Rift Herald δόθηκε στον Rekkles και η Fnatic το εκμεταλλεύτηκε push-άροντας στο bot lane παίρνοντας ένα inner turret και 3 kills.

Φτάνοντας τα 20 λεπτά η Fnatic είχε το gold advantage στα χέρια της, 6 turrets και το πάνω χέρι σε όσες μάχες δόθηκαν. Σε fight που συνέβη στο δέκατο ένατο λεπτό η Fnatic βγήκε κερδισμένη καθώς πήρε 4 kills και δεν έχασε κανένα μέλος της ομάδας της συν το γεγονός ότι σκότωσε τον Baron.

Το τελευταίο fight του παιχνιδιού συνέβη στην βάση της RNG, η Fnatic κέρδισε το fight σκοτώνοντας 4 μέλη της RNG και έκλεισε το παιχνίδι στα 23 λεπτά.

 

GAME 2

Picks & Bans

RNG - FNC GAME 2

 

Το παιχνίδι αυτό δεν είχε καμία σχέση με τα προηγούμενα 3. Κάποιος θα το χαρακτήριζε πολύ άγριο και επιθετικό και από τις 2 πλευρές. Η Fnatic βρέθηκε πίσω από πολύ νωρίς όταν ο Spirit έδωσε το first blood στην RNG.

Σε αυτό το παιχνίδι είδαμε για ποιον ακριβώς λόγο πρέπει να κάνουμε ban τον Kog’Maw ο οποίος ήταν καταιγιστικός με το τρελό attack speed του. Η Fnatic έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, όχι όμως και στο gold difference μιας και κυνηγούσε τα objectives περισσότερο από την RNG προκειμένου να μην μείνουν τελείως πίσω στο παιχνίδι. Στο εικοστό πέμπτο λεπτό η Fnatic πήρε μια ριψοκίνδυνη απόφαση η οποία της κόστισε, προσπάθησε να σκοτώσει τον Baron αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και τιμωρήθηκε με 2 deaths. Στο τριακοστό δεύτερο λεπτό η RNG σκότωσε τον Baron και με ένα 5 man push στο top lane κατάφερε να πάρει τρία kills και να κλείσει το παιχνίδι στα 33 λεπτά. Να σημειωθεί πως ο Rekkles δεν μπόρεσε να βγάλει όλο το το damage καθώς σε κάθε fight η NRG έκανε collapse πάνω του.

 

GAME 3

Picks & Bans

RNG - FNC GAME 3

Το παιχνίδι αυτό μέχρι τα πρώτα 11 λεπτά δεν είχε κάποια σημαντική δράση, στο 12 λεπτό η Fnatic προσπάθησε να πάρει τον δράκο τον οποίο δεν κατάφερε να πάρει μιας και ο Mlxg τον έκλεψε και η Fiora του Looper πήρε το first blood για την ομάδα του εις βάρος τους Klaj.

Παρά το first blood να είναι εις βάρος της Fnatic το gold difference ήταν δικό της. Στα είκοσι λεπτά κατάφερε να πάρει έναν free dragon και με ένα καταπληκτικό fight που συνέβη στο tribrush του top lane κατάφερε να πάρει ACE και να μεγαλώσει της διαφορά της από την RNG.

Στο εικοστό τέταρτο λεπτό μετά από ένα τρομερό fight που συνέβη στο mid lane η Fnatic βγήκε νικήτρια, κατέστρεψε το inhibitor και σκότωσε τον Baron. Στο τριακοστό τρίτο λεπτό η Fnatic κατάφερε να πάρει άλλον έναν Baron και ακόμη ένα inhibitor. Στο τελευταίο fight του αγώνα η Fnatic νίκησε την RNG και πήρε το τελευταίο inhibitor και έκλεισε το παιχνίδι στα 35 λεπτά με τον Febiven να παίρνει ένα triple kill. Να σημειωθεί πως η Fnatic και σε αυτό το παιχνίδι έδωσε μεγάλη σημασία στα objectives αφού κατέστρεψε 11 turrets, 3 inhibitors, σκότωσε 3 Dragons, 2 Rift Heralds και 2 φορές τον Baron.

 

 

fnc vs skt t1

 

GAME 1

Picks & Bans

SKT T1 - FNC GAME 1

 

Το πρώτο παιχνίδι των τελικών ξεκίνησε και είχε όλα τα μάτια στραμμένα στο mid lane. Τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι κύλησε ήρεμα, και οι δυο ομάδες έκαναν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Το first blood πέρασε στα χέρια της Fnatic όταν ο Febiven σκότωσε τον Faker σε μάχη 1vs1, δεν πρόλαβε να το χαρεί όμως καθώς δευτερόλεπτα αργότερα ο Blank με τον Gragas του τον σκότωσε.

Μέχρι τα είκοσι λεπτά το gold και τα kills ήταν ίσα, η ζυγαριά των objectives όμως έγερνε προς την μεριά της SKT T1 καθώς μέχρι εκείνο το λεπτό είχε 3 Dragons και 3 turrets. Σε fight που συνέβη στο 24 λεπτό ο Spirit με ένα καταπληκτικό inSec play με τον Lee Sin του έδωσε στο πιάτο τον Faker στην ομάδα του. Το fight συνεχίστηκε και η Fnatic πήρε ακόμη 3 kills και 1 turret.

Φτάνοντας στα τριάντα λεπτά η SKT T1 έπιασε σε λάθος θέση τους Klaj και Spirit και τους σκότωσε, δίνοντας στην ομάδα έναν free Baron. Το τελικό fight του παιχνιδιού δόθηκε στα τριάντα έξι λεπτά, η SKT T1 πήρε τρία kills και έκλεισε το παιχνίδι με πολύ ωραίο τρόπο.

GAME 2

Picks & Bans

SKT T1 - FNC GAME 2

Για ακόμα ένα παιχνίδι είδαμε τρία μέλη από κάθε ομάδα να μαζεύονται για να πάρουν το πρώτο turret. Στο έκτο λεπτό ο Blank με την βοήθεια του Wolf σκότωσε το πρώτο Rift Herald. To first blood πέρασε στα χέρια του Rekkles όταν ο ίδιος καθώς επίσης και άλλα τρία μέλη της ομάδας του (Klaj, Spirit και Febiven) το οποίο το εκμεταλλεύτηκαν και στο όγδοο λεπτό πήραν τον πρώτο Dragon.

Στο δέκατο πέμπτο λεπτό η SKT T1 σκότωσε τον δράκο και στην συνέχεια κατάφερε να σκοτώσει δύο μέλη της Fnatic χάνοντας τον Duke ωστόσο. Φτάνοντας τα είκοσι δύο λεπτά στο παιχνίδι η SKT T1 πήρε ACE σε fight που συνέβη στο blue side jungle της SKT T1 το οποίο της έδωσε ένα free Dragon.

Μετά από fight που συνέβη στο εικοστό έκτο λεπτό στο top lane η SKT T1 σκότωσε 4 άτομα της Fnatic και πήρε τον πρώτο Baron του παιχνιδιού ο οποίος τους βοήθησε να πάρουν το mid inhibitor. Ένα λάθος call που έκανε η Fnatic για να σκοτώσουν τον Baron κόστισε στην ομάδα το παιχνίδι το οποίο και έκλεισε στα τριάντα οχτώ λεπτά.

GAME 3

Picks & Bans

SKT T1 - FNC GAME 3

 

Το τρίτο παιχνίδι των τελικών είχε ήρεμο ρυθμό τα πρώτα λεπτά εφτά λεπτά. Τον ήρεμο ρυθμό αυτό ωστόσο χάλασε το 3 man turret dive που έκανε η Fnatic στο top lane (Gamsu, Febiven και Spirit) σκοτώνοντας τον Duke με τον Gamsu να παίρνει το gold του first blood.

Στο δέκατο λεπτό οι δύο ομάδες αντάλλαξαν objectives, η Fnatic πήρε το Dragon και την SKT T1 να παίρνει το Rift Herald. Μία μάχη που έγινε στο red side jungle της SKT T1 έδωσε στην ομάδα 3 kills και το mid turret. Μετά από ένα μεγάλο fight που συνέβη στο top lane από το οποίο η  SKT T1 βγήκε νικήτρια και σκότωσε το Rift Herald. Μετά από αυτό η SKT T1 ξεκίνησε να κυνηγάει kills  μιας και το παιχνίδι ουσιαστικά ήταν δικό τους. Στο εικοστό πρώτο λεπτό η SKT T1 σκότωσε το Baron και ένα λεπτό αργότερα η Fnatic έκανε surrender.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι συνέβη τις δύο πρώτες μέρες στο IEM Katowice 2016:

IEM Katowice 2016:League of Legends Day 1

IEM Katowice 2016:League of Legends Day 2

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr