Χάκερ χάκαρε 50.000 εκτυπωτές για να προμοτάρει τον PewDiePie

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, ορισμένοι εκτυπωτές έχουν εκτυπώσει ένα παράξενο μήνυμα που ζητά από τους ανθρώπους να εγγραφούν στο κανάλι του PewDiePie, στο YouTube. Το μήνυμα φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα μιας απλής εκμετάλλευσης που επιτρέπει στους εκτυπωτές να λαμβάνουν δεδομένα μέσω του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των εντολών εκτύπωσης. Ο TheHackerGiraffe έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Η ανόητη φάρσα αναδεικνύει ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.

<<Γιατί οι τοπικοί εκτυπωτές έχουν χακαριστεί για αυτό το αρχείο pic.twitter.com/fAnNTIp6ds ;>>

-Madison. (@ maddybenavente1) 29 Νοεμβρίου 2018

<<Απλά εκτυπώθηκε τυχαία σε έναν από τους εκτυπωτές της εταιρείας. Νομίζω ότι ο @pewdiepie έχει χακάρει το σύστημά μας. pic.twitter.com/wSG9cprJ4s>>

– Dr.Moxmo (@Dr_Moxmo) 29 Νοεμβρίου 2018

<<@pewdiepie Δουλεύω στον τομέα πληροφορικής γύρω από το Μπράιτον και οι εκτυπωτές μας έχουν χακαριστεί …. είναι αυτή η προπαγάνδα σου; pic.twitter.com/xIRCGEQoNB>>

-Georgia Barton(@ georgia_bizzle) 29 Νοεμβρίου 2018

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πληγεί από το γεγονός. Οι χρήστες του Twitter στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Αγγλία έχουν δημοσιεύσει όλες τις εκτυπώσεις, μαζί με μπερδεμένα μηνύματα για το πώς συνέβη. Ο TheHackerGiraffe είπε στην Engadget ότι έστειλε το μήνυμα σε 50.000 εκτυπωτές. Βρήκε τους στόχους στο Shodan.io, το οποίο είναι βασικά μια μηχανή αναζήτησης για μη ασφαλείς, συνδεδεμένες στο διαδίκτυο συσκευές. Ο TheHackerGiraffe είπε ότι υπάρχουν περίπου 800.000 εκτυπωτές συνολικά που φαίνονται εκμεταλλεύσιμοι.

Το μήνυμα αποστέλλεται χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που είναι γνωστό ως PRET ή το Toolkit Printer Exploutation. Σύμφωνα με τη σελίδα GitHub για το εργαλείο, το PRET επιτρέπει στους επιτιθέμενους να κάνουν «cool πράγματα όπως η λήψη ή ο χειρισμός εργασιών εκτύπωσης, με τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα αρχείων και τη μνήμη του εκτυπωτή ή ακόμα και τη πρόκληση βλάβης στη συσκευή». Ο TheHackerGiraffe παρείχε το script που χρησιμοποίησε, καθώς και τα ports που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της εκμετάλλευσης.

Γιατί λοιπόν το μήνυμα σχετίζεται με τον αριθμό συνδρομητών του PewDiePie; «Είμαι ειλικρινά ένας μεγάλος οπαδός του Pewds για να ξεκινήσω από την αρχή, αλλά την ίδια στιγμή ήθελα ένα ανοιχτόχρωμο μήνυμα που να είναι πιο ανθρώπινο σε μένα αντί να εκτυπώσω μόνο ένα μεγάλο « ΕΧΕΤΕ ΧΑΚΑΡΙΣΤΕΙ »,» TheHackerGiraffe είπε. «Είμαι ένας μεγάλος οπαδός του PewDiePie και σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να του δώσει ένα μικρό πλεονέκτημα στον αγώνα του να παραμείνει ο νούμερο ένα».

Ο περιστασιακά αμφισβητούμενος PewDiePie μάχεται επί του παρόντος για να διατηρήσει την θέση του ως το κανάλι με τους περισσότερους subscribers στο YouTube. Η T-Series, ένα κανάλι που διοργανώνεται από μια ινδική εταιρεία παραγωγής μουσικής, έρχεται γρήγορα στην πρώτη θέση.

Εάν δεν θέλετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα να βγαίνουν από τον εκτυπωτή σας, τώρα ίσως να είναι η κατάλληλη στιγμή για να βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό σας είναι ενημερωμένο.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio