Gamer κερδίζει υποτροφία χάρη στο League of Legends

Τι θα λέγατε εάν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές σας σε ηλεκτρονικό παιχνίδι ώστε να πάρετε υποτροφία; Ε λοιπόν, ένας φοιτητής στάθηκε πολύ τυχερός καθώς οι ικανότητές του αναγνωρίστηκαν τελικώς και θα έχει πολύ μεγάλη χρηματική υποστήριξη.

 

Eddy-Su-Ο λόγος για τον Eddy Su, ο οποίος θα ξεκινήσει να φοιτάει την  επόμενη χρονιά στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, έχοντας στην τσέπη του 3,000 δολλάρια. Ο Eddy Su μπορεί πλέον να ευχαριστεί το League of Legends που του έδωσε αυτή την καταπληκτική ευκαρία. Είναι ένας από τους πρώτους παραλήπτες των ακαδημαϊκών υποτροφιών eSports από την KontrolFreek, εταιρεία αξεσουάρ για video games στην Ατλάντα.

O Su θα παίζει για την ομάδα League of Legends του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, ενώ παράλληλα ελπίζει σε πτυχίο πάνω στην Μηχανική Περιβάλλοντος. Ο ίδιος είπε ότι ξεκίνησε το ανταγωνιστικό (competitive) gaming από τότε που ήταν στο λύκειο. Επιπλέον, συνήθιζε να προπονείται στην κολύμβηση. “Αφιέρωσα πολύ χρόνο στο να μεγαλώνω κολυμπώντας σε ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο”, είπε ο Su.

O Su ισχυρίστηκε επίσης ότι το LoL του ταίριαξε ως παιχνίδι επειδή ενέχει τη συνεργασία με άλλους και την επικοινωνία με μία ομάδα. Αντιθέτως, η κολύμβηση αξιολογεί τις ατομικές ικανότητες, γεγονός που δημιουργεί μία γλαφυρή αντίθεση ανάμεσα στις αγαπημένες του ασχολίες. “Τα eSports αποκτούν όλο και περισσότερη δημοτικότητα. Αυτό όμως δεν επισκιάζει τα αθλητικά sports γιατί αυτά τα δύο εναλάσσονται αρμονικά και δυναμικά”.

Η KontrolFreek προσφέρει υποτροφίες που φτάνουν τα 3,000 δολλάρια σε 3 ακαδημαϊκούς παίκτες

bandicam 2016-08-01 16-15-07-681

Οι 3 τυχεροί που κέρδισαν υποτροφία

Οι υποτροφίες που αξιολογούν το gaming έχουν τη τάση να αυξάνονται, αφού τα eSports έχουν αποκτήσει προσοχή άνευ προηγουμένου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ashish Mistry υποστήριξε ότι η εταιρεία του είναι η πρώτη που δίνει τέτοιου είδους υποτροφίες. Για την ακρίβεια, είναι η πρώτη που δημιουργεί ένα σύστημα μεριτοκρατίας, ένα σύστημα δηλαδή όπου ο καθένας βραβεύεται γιατί το αξίζει. Επομένως, ο καθένας μπορεί να κάνει αίτηση και αυτοί που την κάνουν μπορούν να επιλέξουν όποιο παιχνίδι θέλουν.

Για τον Mistry, στο σύστημα αυτό κερδίζουν όλοι όσοι εμπλέκονται. “Για τον προγραμματιστή του παιχνιδιού είναι η ευκαιρία να διοργανώσει ένα τουρνουά για τα λεφτά των υποτροφιών και για το πανεπιστήμιο να εκμεταλλευτεί αυτές τις υποτροφίες. Αλλά όταν εμπλέκεται μία εταιρεία αυτό δίνει αξιοπιστία στην πρωτοβουλία αυτή,” είπε ο Mistry.

O Su είπε πως δε σκοπεύει να γίνει επαγγελματίας gamer μετά το πανεπιστήμιο, αλλά δήλωσε ότι θα το σκεφτόταν πολύ σοβαρά εάν η ευκαιρία παρουσιαζόταν μπροστά του. Εάν όλα πάνε καλά, στόχος του είναι να αντιμετωπίσει τα αρνητικά αποτελέσματα που δημιουργούνται από την ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε