F1 2016 Review

  • Gameplay
  • Graphics
  • Sounds
  • Modes

Η Codemasters τα τελευταία χρόνια μας έχει απογοητεύσει με τα F1. Κακά τα ψέματα αλλά κάθε χρόνο ήταν και κατώτερα.

Με την αποκορύφωση το F1 2015 που ήταν γεμάτο στα bugs και glitches και απουσίαζε το μεγαλύτερο Mode από το παιχνίδι, το Career Mode.

Το F1 2016 βέβαια αποτελεί μεγάλη εξαίρεση από όλα αυτά, γιατί προσφέρει μια ρεαλιστικότατη εμπειρία οδήγησης, παρουσίασης του πρωταθλήματος, αλλά και την μεγάλη επιστροφή του Career Mode μετά την ανεξήγητη αφαίρεση του πέρυσι.

 

f1-2016-game

 

Gameplay

Το Gameplay είναι μακράν το πιο δυνατό κομμάτι του παιχνιδιού. Προσφέρει ίσως και την πιο ρεαλιστική εμπειρία σε racing game. Στην αρχή βέβαια είναι αρκετά δύσκολο να το μάθει κάποιος αρχάριος παίχτης, αλλά αυτό δεν σταματάει κανέναν από το να απολαύσει το παιχνίδι. Στους αγώνες σας θα πρέπει να ελέγχετε το Tyre Management δηλαδή να βλέπετε πόσο αντοχή έχουν ακόμα τα λάστιχα του μονοθέσιου, γιατί αν το αφήσετε μπορεί να σας χαλάσει όλο τον αγώνα μέχρι και στα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τον τερματισμό.

Μετά έχουμε το Track Acclimatization, που σε κάθε αγώνα θα πρέπει να οδηγήσετε σε συγκεκριμένες πλευρές του δρόμου και με συγκεκριμένη ταχύτητα για να μην σας φύγει το μονοθέσιο στις στροφές και σας καθοδηγεί στις στροφές με εικονικά checkpoints που σας ειδοποιούν ότι πρέπει να κόψετε ταχύτητα.

Να σημειωθεί ότι σε Grand Prix έχει διαφορετικές επιλογές για το τι λάστιχα μπορείτε να επιλέξετε για το μονοθέσιο. Όταν όμως τα λάστιχα κινδυνεύουν, παίρνετε ένδειξη από το HUD και από την δόνηση του τηλεχειριστηρίου σας. Επίσης, μπορείτε να ελέγχετε το μείγμα της βενζίνης σας μέσω του HUD ανάλογα τις συνθήκες του μονοθέσιου εκείνη την στιγμή (Αν έχει λίγο βενζίνη θα επιλέξετε ένα πιο light μείγμα), αλλά και του αγώνα (ανάλογα τα Laps που διαρκεί).

Κάτι άλλο που αξίζει να αναφερθεί είναι το Manual Race Start που για να ξεκινήσετε το μονοθέσιό σας θα πρέπει πριν ξεκινήσετε να πατήσετε μαζί το χειρόφρενο και το γκάζι για να ανεβούν οι στροφές του κινητήρα η αλλιώς τα RPM και μόλις σβήσουν τα πέντε κόκκινα φώτα θα πρέπει να αφήσετε το χειρόφρενο και να πατήσετε το γκάζι αμέσως για μια σωστή εκκίνηση.

Αν αυτό δεν γίνει όπως πρέπει ειδικότερα σε μεγαλύτερα difficulties θα χάσετε πολύτιμο χρόνο και αυτό θα κοστίσει την θέση σας στον αγώνα. Το AI δεν είναι και ότι καλύτερο οι αντίπαλοι οδηγοί οδηγούν πάρα πολύ προσεκτικά και έτσι γίνεται μάταια η προσθήκη του safety car, το οποίο εμφανίζεται όταν γίνεται κάποιο ατύχημα, ενώ στο F1 2016 δεν γίνονται ατυχήματα για τον λόγο που αναφέρθηκε πιο πάνω.

 

f1-2016

 

Graphics

Η Codemasters επαναχρησιμοποιεί την EGO 3.0 Engine που χρησιμοποίησε και στο Formula 1 2015, με αποτέλεσμα να χάνονται κάποια textures στα πρόσωπα των οδηγών και των τεχνικών κάθε ομάδας.

Τα μονοθέσια βέβαια αναπαριστούνται πάρα πολύ καλά εφόσον είναι ίδια με την πραγματικότητα. Το παιχνίδι τρέχει 1080p 60fps στο Playstation 4 και 900p και εξίσου 60fps στο Xbox One.

Να ειπωθεί επίσης ότι υπάρχει κάποιο screen tearing όχι σε μεγάλο βαθμό αλλά καλό θα ήταν να φτιαχτεί στον επόμενο τίτλο.

 

f1-2016-flying-round-the-corner-soon

 

Sounds

Οι ήχοι είναι πάρα πολύ ικανοποιητικοί εφόσον δίνουν τρομερή αίσθηση στο driving, ειδικά αν φοράτε ακουστικά. Επίσης έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια, γιατί αν προσέξετε ο ήχος της μηχανής διαφέρει από πίστα σε πίστα.

 

f1-2017

 

Career Mode

Στο Career Mode έχετε την ευκαιρία να γίνετε ένας θρύλος της Formula 1 επιδιώκοντας 10 season σε μία ομάδα της αρεσκείας σας. Υπάρχει ένα customisation αλλά δεν έχει βάθος εφόσον μπορείς απλά να διαλέξεις το πρόσωπο το έτοιμο που θα έχει ο οδηγός και δεν μπορείς να το κάνεις εσύ όπως θέλεις όπως όλα τα υπόλοιπα sport games εκεί έξω.

Στο Career Mode όσο και στο Championship υπάρχουν δύο επιλογές: Short Weekend και Full Weekend. Αυτό επηρεάζει την διάρκεια των αγώνων και των προπονήσεων βέβαια ανάλογα τι θα επιλέξετε.

Στις πρώτες δύο δοκιμασίες ανάλογα το πόσο καλά θα αγωνιστείτε θα κερδίσετε έναν ανάλογο αριθμό resource points με τα οποία θα μπορείτε να ξοδέψετε για upgrades στο μονοθέσιο σας.

Αλλά μπορείτε να κερδίσετε resource points νικώντας αγώνες, practice sessions, πραγματοποιώντας team objectives και νικώντας rivlaries.

Μετά από τα πρώτα practice session σας θα εμφανιστεί και το πρώτο rivlary σας, ο πρώτο σας ανταγωνισμός δηλαδή, ένας άλλος οδηγός που θα είναι ο μεγάλος ”εχθρός σας”. Αυτό προσθέτει ανταγωνιστικότητα στο παιχνίδι, πράγμα που είναι καλό.

 

f1-2021

Untitled-1

 

Τα άλλα Modes

Μετά έχουμε το Pro Season και το Championship που μπορείτε να παίξετε το φετινό πρωτάθλημα που μας πέρασε με όποιον οδηγό θέλετε. Μια πολύ ωραία πρόσθεση για τους Hardcore fans είναι ότι στο Pro Season θα μπορείτε να οδηγήσετε μόνο από την cockpit κάμερα και δεν υπάρχουν οι εικονικές γραμμές που σε βοηθάνε.

Στο Time Trial και Quick Trial μπορείτε να πάτε κατευθείαν σε όποια πίστα επιθυμείτε για εξάσκηση ή να κάνετε τα διαθέσιμα Time Trials. Το Multiplayer έχει αρκετά γρήγορο matchmaking και είναι χωρίς disconnects.

Ένα αρνητικό όμως είναι ότι δεν υπάρχει Split-Screen.

 

f1-2022

 

Τέλος, το F1 2016 πρόκειται για μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και μας προσφέρει ένα καταπληκτικό και ρεαλιστικό Gameplay, με την επαναφορά του Career Mode, τα αρκετά καλά γραφικά και την γενικά αρκετή ποικιλία των υπόλοιπων ποιοτικών Modes που υπάρχουν. Τα αρνητικά είναι πως υπάρχουν κάποια προβλήματα στο AI και λόγω το ότι χρησιμοποιήθηκε το ίδιο game engine με το F1 2015, χάνονται τα textures στα πρόσωπα των χαρακτήρων.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε