PAX East: Ζωντανή η ελπίδα ενός Drakengard collection σύμφωνα με τον Taro Yoko

Με ευκαιρία το release του NieR: Automata στο Ps4 και ένα PC release να ακολουθεί στις 17 του μήνα. Ο δημιουργός της σειράς, Taro Yoko διεξήγαγε ένα Q&A panel στην PAX East. Στο οποίο αναφέρθηκε στο σύμπαν, που λαμβάνουν χώρα τα games του(συχνά αναφερόμενο ως Dragonsphere universe). Όπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση δεν μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτο το Drakengard( ή Drag-on Dragoon όπως είναι γνωστό στην Ιαπωνία). Για όσους δεν γνωρίζουν το NieR αποτελεί συνέχεια του Drakengard 1,και συγκεκριμένα του ending E του τίτλου. Αν και η σύνδεση μεταξύ των τίτλων του Taro Yoko είναι ασθενής, και εμπλουτίζεται με novels, δεν υπάρχει αμφιβολία για τη συνάφεια μεταξύ τους.

Αρχικά να αναφέρω, πως δε θα μεταφράσω τις δηλώσεις του Taro Yoko. Καθώς θα ήταν κρίμα να αλλοιώσω το ιδιαίτερο χιούμορ του.

 

yoko-taro

 

Έτσι λοιπόν μέσα σε μία θάλασσα ερωτήσεων, με απαντήσεις του στυλ “If you give me the funds, I’ll do anything for money”, έπεσε στο τραπέζι και η ερώτηση ενός Drakengard collection. Προς έκπληξη, όχι μόνο δικής μου, ο Taro Yoko ανέφερε πως δε θα έλεγε όχι σε μία τέτοια συλλογή. Για να συμβεί βέβαια θα έπρεπε να έχει και την κατάλληλη χρηματοδότηση από την Square Enix. Συνεπώς παρότρυνε τους fan της σειράς να κάνουν αισθητή την αγάπη τους για το franchise στην Square. Εν συνεχεία δήλωσε, πως αν όντως η Square Enix στηρίξει ένα collection θα το κάνει σίγουρα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο producer του Automata, Yosuke Saito (Dragon Quest), είχε δηλώσει πως αν το Automata έχει ευνοϊκές πωλήσεις, μία remastered έκδοση του πρώτου NieR είναι πολύ πιθανή.

Drakengard Collection? I want!

Drakengard Collection? Yes please!

 

Πέραν όμως από το να πετάει το μπαλάκι στη Square Enix, ο Taro Yoko αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τη Square. Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε αν ενδιαφέρονταν να δουλέψει σε άλλο project με την Square απάντησε

“Everyone knows Square Enix for their beautiful graphics, so if we combine my shitty scenarios to that formula I’m sure we can come up with some garbage that will exceed everyone’s imaginations.”

Σχετικά με το NieR: Automata, και πιο συγκεκριμένα σχετικά με το design της πρωταγωνίστριας 2B. Ο Taro είπε πως αρχικά δεν ήταν σκοπός του να βγει τόσο σέξι, όμως όταν έλαβε τα πρώτα concept art τα πράγματα άλλαξαν. Είπε(διέταξε πιο πολύ) στους 3D modelers να φτιάξουν τα καλύτερα οπίσθια που έχει δει ανθρώπινο μάτι, αλλιώς θα τους απέλυε. Όπως ήταν αναμενόμενο και αυτό έπραξαν, όπως είδαμε με τα ματάκια μας στο Automata…

nier-2

Άλλες ενδιαφέρουσες απαντήσεις σχετικά με το Automata. Σχετικά με την απουσία ενός photo mode, ο Taro Yoko απάντησε πως δεν υπάρχουν σχέδια για την προσθήκη του. Εκτός εάν (μαντέψτε) τον χρηματοδοτήσουν. Πρόσθεσε επίσης πως το επερχόμενο DLC για το Automata δε θα έχει παρόμοια κλίμακα με κάτι, που θα βλέπαμε στο Witcher 3. Καθώς δε διαθέτει τη χρηματοδότηση και το κατάλληλο μέγεθος ομάδας για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Τέλος έδωσε απάντηση στο ερώτημα που είχαν εκατοντάδες streamers εκεί έξω όταν έπαιξαν το Automata “Γιατί δεν υπάρχει autosave;”. Στο οποίο και απάντησε πως θεωρεί τα save station ζωτικό στοιχείο των JRPG και ήθελα να το κρατήσει.

drakengard_-_us_box_art

Προσωπικά θεωρώ το πρώτο Drakengard, ως μία από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες που έχουν προσφέρουν τα videogames ως μέσο. Θα ήθελα σίγουρα να βιώσουν και νεότερες γενιές τον μοναδικό και σκοτεινό του κόσμο. Καθώς μιλάμε για ένα από τα πιο θαρραλέα παιχνίδια που έχουν βγει ποτέ, ιδίως δεδομένης και της εποχής του. Θαρραλέο από άποψη θεματολογίας και προσέγγισης σε αμφιλεγόμενα ζητήματα. Αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, θα χρειαστεί κάποιες αλλαγές στο gameplay του, καθώς ήταν μία αρκετά επώδυνη εμπειρία.

Πηγή: NicheGamer

Artwork Εξωφύλλου: Kimihiko Fujisaka (Drakengard, Fire Emblem)

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε