“Γάμος” μεταξύ Vaio, Toshiba και Fujitsu

Vaio_logo1

Σύμφωνα με το Bloomberg η Vaio είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διπλό γάμο με την Toshiba και τη Fujitsu μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η Vaio που οι παλαιότεροι θα τη θυμούνται σαν το παρακλάδι της SONY στον τομέα τον υπολογιστών και κυρίως των laptop, είναι αυτή που θα δώσει το όνομα της σε αυτή τη νέα συνεργασία. Οι εταιρίες οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση καθώς και οι τρεις προσπαθούν εδώ και χρόνια να καθιερωθούν στην αγορά των Η/Υ χωρίς να τα καταφέρουν.

Φυσικά πρωταρχικός στόχος είναι να αποσπάσουν ένα σημαντικό μερίδιο από την αγορά των laptops όπου κυριαρχεί η Lenovo. Πολλοί αναλυτές όμως βλέπουν πίσω από αυτή τη κίνηση και μια προσπάθεια της νέας εταιρίας που θα δημιουργηθεί, να επεκταθεί και στην αγορά των smartphones καθώς και οι τρεις εταιρίες είχαν κάνει αυτόνομα η κάθε μια – όχι και τόσο επιτυχημένες- απόπειρες κατασκευής κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα Windows Phone/Mobile στο παρελθόν.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.