Φόρος για τα PC και τα tablet ετοιμάζει η κυβέρνηση !

Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι φήμες για την θέσπιση φόρου σε υπολογιστές, tablet,MP3 κ.α. Βέβαια η κυβέρνηση δεν το αναφέρει σαν φόρο ΑΛΛΑ σαν αποζημιωτικό αντιστάθμισμα της ζημίας του δημιουργού από την ελεύθερη αναπαραγωγή του έργου του από τρίτους για ιδιωτική χρήση.

Σύμφωνα με το in.gr

“Η επιβολή τέλους στους υπολογιστές και άλλες συσκευές, προκειμένου να αμείβονται οι δημιουργοί για τις ταινίες και τη μουσική που αναπαράγουν οι χρήστες, δεν συνιστά ελληνική «πατέντα» ή ιδιομορφία, αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού, απαντώντας στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας  Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) για το σχέδιο νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Το υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η «εύλογη αμοιβής επί συσκευών που χρησιμοποιούνται για ιδιωτική αναπαραγωγή έργων […] δεν συνιστά φόρο αλλά αποζημιωτικό αντιστάθμισμα της ζημίας του δημιουργού από την ελεύθερη αναπαραγωγή του έργου του από τρίτους για ιδιωτική χρήση. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και σε σωρεία αποφάσεων του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επισημαίνει ακόμα ότι το προτεινόμενο μέτρο θεσμοθετήθηκε στην Ελλάδα το 1993 αλλά καταργήθηκε «εντελώς παράλογα» το 1993.

Το τέλος «λειτουργεί στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και «ωφελεί κατ’ αρχάς τους χρήστες», αφού τους απαλλάσσει από την υποχρέωση πληρωμής των δικαιωμάτων αναπαραγωγής, λέει το υπουργείο.

Εκτός από τους υπολογιστές, το προτεινόμενο τέλος αφορά και τα MP3 player, τους οδηγούς εγγραφής CD και DVD, τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, τα φωτοτυπικά και τους σαρωτές.

Τέλος, το υπουργείο επισημαίνει ότι το σχέδιο νόμου παραμένει σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή στο opengov.gr.”

Περιμένουμε την αυριανή ημέρα για να μάθουμε περισσότερα.Δείτε το φύλλο της κυβερνήσεως εδώ

ΠΗΓΗ: in.gr

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε