TIG Talk #6: Ionikos Nikaias Esports AC

tig talk

Ionikos Nikaias Esports AC, είναι το όνομα της ομάδας, η οποία σήκωσε τον προηγούμενο μήνα, το Champions League στο Pro. Μιλήσαμε με τον επικεφαλή του esports τμήματος Δημήτρη Μπαμπάκο, και αυτά είναι όσα πρέπει να γνωρίζεται για μία ομάδα που θα μας απασχολήσει πολύ στα esports της χώρας μας.

 • Καλησπέρα Δημήτρη, αρχικά να σε ευχαριστήσω για την συνέντευξη. Πες μας λίγα πράγματα για εσένα και πώς δημιουργήθηκε το esports τμήμα, του Ιωνικού.

Ονομάζομαι, Δημήτρης Μπαμπάκος, είμαι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιωνικού και επικεφαλής του  esports τμήματος. Έπειτα από συζητήσεις που είχαμε με τον σύλλογο, μαζί με τον Μιχάλη Χουσαλά και τον Δημήτρη Παύλου, ιδρύσαμε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2019, το esports τμήμα. Είναι ένα από τα 12 ερασιτεχνικά τμήματα του Ιωνικού, το οποίο είναι ανεξάρτητο και αυτόνομο.

 • Από ποιους αποτελείται το τμήμα;

Από εμένα, τον Μιχάλη Χουσαλά, τον Δημήτρη Παύλου, τον υπεύθυνο επικοινωνίας που είναι ο Δημήτρης Κάτσικας, τον Βασίλη Σαββίδη, τον Σπύρο Λύτρα και την Τζωρτζίνα Βερέμη που ασχολούνται με τα γραφικά.

 • Μέχρι στιγμής, έχουμε δει πολύ συγκεκριμένες κινήσεις, από ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην χώρα μας, όσον αφορά τα esports. Τι ήταν αυτό που έκανε τον Ιωνικό, να αποφασίσει να ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο τομέα;

Είχαμε κάποιες γνώσεις, από το League of Legends και πώς λειτουργεί το σύστημα. Μαζί με κάποιους από τους συνεργάτες μου, στο παρελθόν, παίζαμε στα τουρνουά της ESL για το Call Of Duty. Κάποια στιγμή, είδαμε το πρωτάθλημα της VGL και το θεωρήσαμε μια καλή ευκαιρία, κάνοντας την αρχή, με το ποδοσφαιρικό κομμάτι, εφόσον ήμασταν ήδη αθλητικό σωματείο. Είδαμε ότι το κοινό ενδιαφερόταν κι έτσι αυτό έγινε πιο επίσημο.

 • Τι achievements, έχει πετύχει ο Ιωνικός μέχρι στιγμής;

Ο πρώτος μας τίτλος, είναι το Champions League στο pro. Φέτος οι παίκτες μας έφτασαν δύο φορές στον τελικό του pro και έπιασαν το top 8 στο FIFA.

 • Έχετε σκεφτεί, να δημιουργήσετε τμήματα σε άλλους esports τίτλους; 

Έχουμε προσπαθήσει να περάσουμε από τα quals του GLWL δύο φορές. Οπότε, το επόμενο μας βήμα, είναι να μπούμε στο League of Legends.

 • Ποιοι είναι οι στόχοι του τμήματος;

Να καθιερώσουμε το brand του Ιωνικού στα top esports brands Ελλάδας. Στην συνέχεια θα θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα gaming house, όπου εκεί θα μπορούν να παίξουν σε ωραίο κλίμα τα παιδιά και να μάθει ο κόσμος τι είναι τα esports, καθώς πιστεύουμε πως ένας αθλητικός σύλλογος, μπορεί να βοηθήσει καλύτερα, στην εξάπλωση της κουλτούρας τους.

 • Ποιες ελληνικές ομάδες ελληνικές πιστεύεις ότι είναι οι καλύτερες είτε παικτικά, είτε ως brand;

Μου αρέσει πολύ η δουλειά που έχει κάνει η Wlg και η Anorthosis, στο competitive καθώς και η δουλειά της Intrepid Fox Gaming όσον αφορά την προβολή της.

 • Τι πρέπει να περιμένουμε από τον Ιωνικό;

Η νοοτροπία της ομάδας μας, είναι πως αν δεν ξέρεις κολύμπι δεν μπορείς να πας στα βαθιά. Βάζουμε μικρούς στόχους για να τους πετύχουμε και να προχωρήσουμε στα επόμενα μας βήματα. Σίγουρα η ομάδα του Ιωνικού, θα εδραιωθεί και σε άλλους τίτλους. Ότι βάζει ο Ιωνικός σαν στόχο το πετυχαίνει.

 • Τι έχεις να πεις για τον κόσμο που σας υποστηρίζει;

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που είναι δίπλα μας, στα socials και στα livestreams. Ο κόσμος του Ιωνικού, έχει ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό στο merch μας, καθώς μόλις ένα χρόνο, από την κυκλοφορία του, έχουμε μεγάλες πωλήσεις. Το κοινό που μας στηρίζει, είναι κυρίως φίλαθλοι του Ιωνικού και με την βοήθεια τους, θέλουμε να μεγαλώσουμε την κοινότητα μας.

 • Τι πιστεύεις για τα esports στην Ελλάδα και την ανάπτυξη τους;

Η σκηνή των esports στην Ελλάδα, αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης, φέρει η πολιτεία και η εκάστοτε κυβέρνηση γιατί αδιαφορούν για αυτό. Ενώ έχουμε κάνει κι εμείς όπως και άλλοι συζητήσεις για το νομοσχέδιο των esports, η τροποποίηση αυτή δεν έρχεται με την ταχύτητα που θα έπρεπε. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, μόνο κακό γίνεται από το γεγονός, ότι τα esports δεν έχουν αναγνωριστεί στην Ελλάδα, γιατί κακά τα ψέματα, πληρωμές γίνονται, αλλά συνήθως με μαύρο χρήμα. Επιπλέον από την στιγμή που δεν υπάρχει εποπτεία και κανείς δεν παρακολουθεί τις ομάδες, (κάτι που συμφέρει κάποιους) δημιουργείται αθέμητος ανταγωνισμός. Καλό θα ήταν για ένα παιδί, να παρακολουθείται η ενασχόληση του με τα videogames, από ειδικούς κάτι που μπορεί να προσφέρει ο Ιωνικός ως σύλλογος, αλλά και άλλες ομάδες. Είναι θλιβερό σε άλλες χώρες και πρόσφατα στα Σκόπια, να έχουν αναγνωριστεί τα esports ως άθλημα και στην Ελλάδα να μένουμε στις συζητήσεις. Ευελπιστούμε και προσπαθούμε λοιπόν, κάθε μέρα για την σταδιακή ανάπτυξη των esports της χώρας μας.

 • Σε ποια πρωταθλήματα θα σας δούμε στο μέλλον;

Για την ώρα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με την HFP. Στο μέλλον, θα δείτε και ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα μας.

 • Πριν κλείσουμε, θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;

Σαν Δημήτρης, θέλω να ευχαριστήσω τα άτομα που είναι δίπλα μου. Τα άτομα της διοίκησης που μας στηρίζουν και τα άτομα του pro που έχουν δώσει χρόνο και έχουν κοπιάσει για τις επιτυχίες μας, όπως ο Σάκης Κρέμος, ο Μάριος Τσοχατζής, ο Νίκος Πριόβολος και ο Παναγιώτης Κόκκινος.

*Πριν λίγες ώρες, ανακοινώθηκε και το νέο merch του Ιωνικού, μπορείτε να το τσεκάρετε στο λινκ που ακολουθεί

 

Σχόλια

σχολιάστε

"Leaders instill in their people a hope for success and a belief in themselves. Positive leaders empower people to accomplish their goals"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *