Δημόσια συγνώμη της Riot Games, σε καλλιτέχνη για "artwork"

imagine dragons

Η Riot Games, ζήτησε δημόσια συγνώμη από καλλιτέχνη, καθώς στάλθηκε μια ειδοποίηση για να κατεβάσει art που είχε την λέξη Arcane, σε artwork του 2018.

Η λέξη “Arcane” ήταν αρκετή για να δημιουργήσει πρόβλημα σε μία καλλιτέχνη, η οποίος την έχει χρησιμοποιήσει από το 2018, σε έργα της. Όπως έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού στο Twitter, η KuttySarkArt έλαβε ενημέρωση, πως θα πρέπει να κατεβάσει το artwork καθώς γίνεται η χρήση της λέξης “Arcane”. Η κοπέλα προσπάθησε να επικοινωνήσει για να βρει μία λύση στο ζήτημα, καθώς η χρήση της λέξης, δεν σχετίζεται με τον τίτλο της δημοφιλούς σειράς του Netflix. Ωστόσο οι απαντήσεις που έλαβε, από το agency που εκπροσωπεί την Riot Games, δεν έδωσαν κάποια λύση. Έτσι δημοσιοποίησε το πρόβλημα, στο Twitter, προκειμένου να καταφέρει η πληροφορία να φτάσει στην Riot Games.

 

Με τα πολλά οι υπεύθυνοι της Riot, έμαθαν για το γεγονός και κυκλοφόρησαν μια “δημόσια συγνώμη”, ρίχνοντας επί της ουσίας την ευθύνη στο agency που την εκπροσωπεί. 

Το θέμα εδώ όμως που προκύπτει σχετικά με τα DMCA, είναι απλό..Μπορεί μια εταιρεία του μεγέθους της Riot Games, να θεωρεί πως της ανήκει μία απλή λέξη όπως το “Arcane”; Η λέξη υπάρχει αιώνες και έχει πολλούς ορισμούς, δεν είναι μία λέξη που δημιουργήθηκε για χάρη της σειράς του Netflix. Τα σχόλια δικά σας.

 

 

Σχόλια

σχολιάστε

Your Team, Your Game