TIG Talk#4: Γνωρίστε καλύτερα την Bullet Witch Cosplay

tig talk

Στο TIG Talk,αυτής της εβδομάδας υποδεχόμαστε την Bullet Witch Cosplay. Ο τομέας του Cosplay, είναι δύσκολος, αλλά και πάρα πολύ σημαντικός τόσο στο gaming όσο και στα esports. Κατά καιρούς, έχουμε δει developer εταιρείες να συνεργάζονται με cosplayers για τις ανάγκες προωθητικών ενεργειών, που σχετίζονται με νέους τίτλους. Από την άλλη δεν νοείται lan esports event, χωρίς τους cosplayers. Έτσι λοιπόν, είπαμε να μάθουμε λίγα πράγματα από την Εύα “Bullet Witch Cosplay” Κότσου, τόσο για την ίδια όσο και τον συγκεκριμένο χώρο και να δούμε τι παίζει με το cosplay.

 • Καλησπέρα Εύα, πότε και πώς ξεκίνησες το cosplay; 

Από την εποχή τον δεινοσαύρων, νομίζω το 2010.

 • Ποιο ήταν το πρώτο σου cosplay;

Ήταν η Sailor Venus από την Sailor Moon! 

 • Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον cosplayer επαγγελματία στην δουλειά του;

Να είναι σωστός απέναντι σε χορηγούς και εργοδότες. Αν κάνει παραγγελίες τότε να είναι σωστός απέναντι στους πελάτες του και φυσικά να ανεβάζει συνεχώς content. 

 • Ποιο είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που σου έχει πάρει να ολοκληρώσεις ένα κοστούμι;

6 μήνες και ήταν η Tyrande Whisperwind από το Wow. 

Photo by @SpirosK photography
Photo by @SpirosK photography
 • Έχεις φτιάξει αρκετούς χαρακτήρες μέχρι και σήμερα. Ποιος όμως είναι ο αγαπημένος σου;

Μακράν η Jaina proud Moore από το Wow. 

 • Τι διαφορές βλέπεις όσον αφορά την αντιμετώπιση του κοινού ως προς το cosplay σε σχέση με την εποχή που έκανες τα πρώτα σου βήματα;

Τεράστια. Ο κόσμος το αποδέχεται πολύ περισσότερο. Είναι πλέον κομμάτι κάθε event και γίνεται όλο και πιο mainstream σε πλατφόρμες. Πολλά νέα παιδιά μπαίνουν στον χώρο και παλιοί cosplayers έχουν την δυνατότητα να το κάνουν επάγγελμα. 

 • Κατά καιρούς έχουμε έρθει αντιμέτωποι με φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης, παιδιών που ασχολούνται με το αντικείμενο. Τι πιστεύεις ότι φταίει;

Πιστεύω ότι το χόμπι έχει γίνει πάρα πολύ sexualized. Έχει μεταφραστεί σε ένα σεξουαλικό φετίχ ταυτίζοντας το με το role-playing. Από προσωπική εμπειρία, μπορώ να το επιβεβαιώσω καθώς μου έχουν γίνει άπειρες άσεμνες προτάσεις στο παρελθόν. 

 • Ποια είναι μέχρι στιγμής, η καλύτερη ανάμνηση που έχεις από άποψη event που έχεις παρευρεθεί ως cosplayer;

Τo πρώτο μου athens con. Μοναδικό από κάθε άποψη. Πολλές αναμνήσεις με φίλους cosplayer. Θυμάμαι το συναίσθημα του ενθουσιασμού που είχα νιώσει μέχρι και σήμερα. 

 • Με την πανδημία δεν έχουμε lan εδώ και αρκετό καιρό. Σου λείπει;

Μου λείπει απίστευτα. Θέλω να δω φίλους και γνωστούς, θέλω τα τουρνουά, θέλω την φασαρία. Φυσικά όμως πάνω από όλα θέλω την ασφάλεια όλων οπότε υπομονή. 

 •  Τι ετοιμάζεις αυτό τον καιρό;

Eτοιμάζω πάρα πολλά. Δυστυχώς λόγω πανδημίας, όλα τα events έχουν σταματήσει ελπίζω όμως ότι θα ξεκινήσουν πάλι σύντομα! Φτιάχνω πολλά πράγματα από το genshin impact που παίζω και λατρεύω. 

 • Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος cosplayer και πόσο εύκολο/δύσκολο είναι;

Όρεξη και πάθος. Αν σου αρέσει κάτι πολύ δεν είναι ποτέ δύσκολο! 

 • Πολλοί λένε ότι είναι δύσκολο και ακριβό hobby, ισχύει;

 Αυτό είναι σχετικό. Μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι απλό αλλά αν θες να φτιάξεις κάτι μεγάλο θα πρέπει να επενδύσεις σε υλικά και εργαλεία που φυσικά κοστίζουν. 

 • Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να δεις να συμβαίνει στην κοινότητα του cosplay;

Περισσότερο αλληλο-support! #nohate #noenvy 

 • Το Top 3 των αγαπημένων σου cosplayers;

Lighting cosplay, Kamui cosplay, Yaya Han 

 • Τι θα συμβούλευες κάποιο παιδί που θέλει να ασχοληθεί με το cosplay;

Μικρά βήματα. Δεν γίνεται από την μία στιγμή στην άλλη να ξέρεις. Θα αποτύχεις το θέμα είναι να μην τα παρατήσεις! Να μην τον ενοχλήσει τι θα πει ο κόσμος και απλά να απολαύσει το χόμπι!

Την Εύα μπορείτε να την βρείτε στo facebook, το instagram και το youtube. Αν δείτε ότι έχει καιρό να ανεβάσει κάτι, σημαίνει ότι σκαρώνει νέα πράγματα!

Σχόλια

σχολιάστε

"Leaders instill in their people a hope for success and a belief in themselves. Positive leaders empower people to accomplish their goals"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *