Στρατηγική συνεργασία Tencent και Olympic Council of Asia για τα esports

tencent-oca

Η Tencent ανακοίνωσε την στρατηγική της συνεργασία με τo Olympic Council of Asia και την Ασιατική Ομοσπονδία esports (AESF), προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω τα esports, στην Ασία.

Κατά την διάρκεια του Asian Electronic Sports Development Conference, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοινώθηκε η έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας, μεταξύ του Olympic Council of Asia (OCA), της Ασιατικής Ομοσπονδίας esports και της Tencent, προκειμένου να προχωρήσει και να εξελιχθεί, η ανάπτυξη των esports στην Ασία.

Τα esports, έχουν ήδη προστεθεί στο αθλητικό πρόγραμμα των 19ων Ασιατικών Αγώνων, που θα λάβουν χώρα από τις 10 ως τις 25 Σεπτεμβρίου αυτού του έτους, ενώ την πρώτη τους εμφάνιση ως άθλημα, την έκαναν στο Jakarta-Palembang του 2018. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι νικητές των 19ων Ασιατικών Αγώνων, πέραν των επάθλων, θα λάβουν μετάλλια, όπως γίνεται στον παραδοσιακό αθλητισμό.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του OCA, Husain Al-Musallam, ” O OCA, είναι στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσει την έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας με την Tencent. Είμαστε σίγουροι, ότι η τεχνολογία που κατέχει η εταιρεία, θα βοηθήσει τον OCA και την AESF, στην δημιουργία περισσότερων δυνατοτήτων, όσoν αφορά την esports βιομηχανία της Ασίας“.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της AESF, Kenneth Fok, ανέφερε πως “Η σημαντικότητα και η πρόοδος των Ασιατικών Αγώνων, θα καθορίσει τη επιλογή των Εθνικών Ομάδων, για τις Ασιατικές χώρες. Οι ομάδες αυτές θα αφορούν διάφορους esports τίτλους, με απώτερο στόχο να αναδειχτούν σε εθνικό επίπεδο και να έχουμε υψηλού επιπέδου διοργανώσεις.”

Η Tencent, αποτελεί μεγάλο παράγοντα στο gaming και στα esports της Ασίας. Είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του League of Legends στην Κίνα και συνεργάζεται με το Pro League και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επιπλέον έχει ποσοστά σε τρεις esports streaming πλατφόρμες της Κίνας, το DouYu, Huya και Bilibili.

Για την ώρα οι τίτλοι πάνω στους οποίους θα διεξαχθούν οι αγώνες του Σεπτεμβρίου, είναι: League of Legends, DOTA 2, FIFA Online 4, Hearthstone, Arena of Valor Asian Games Version, Dream Three Kingdoms 2, PUBG Mobile Asian Games Version και Street Fighter V.

Η συμφωνία αυτή, είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του αιτήματος πολλών στο να μπουν τα esports στους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σχόλια

σχολιάστε

"Leaders instill in their people a hope for success and a belief in themselves. Positive leaders empower people to accomplish their goals"