Το πρώτο SMS της ιστορίας πουλήθηκε ως NFT για 107.000 ευρώ

Neratzoula23 December, 20211min0
sms nft

Σε μορφή NFT πουλήθηκε, το πρώτο SMS που στάλθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1992. Η τιμή του; 107.000 ευρώ χωρίς την προμήθεια. 

Ο οίκος Aguttes στην Γαλλία, πραγματοποίησε δημοπρασία, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκε και το πρώτο SMS στην μορφή NFT. Το συγκεκριμένο SMS, στάλθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1992, από την Βρετανική Vodafone στον συνεργάτη της εταιρείας, Ρίτσαρντ Τζέρβις. Αποτελείται από 15 χαρακτήρες και απλά γράφει την ευχή, “Καλά Χριστούγεννα”.

sms

Η τελική τιμή αγοράς που προέκυψε από την δημοπρασία, είναι 132.680 μαζί με την προμήθεια, δηλαδή 107.000 ευρώ καθαρά. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστή. Το μόνο που γνωρίζουμε, είναι πως είναι από τον Καναδά και εργάζεται στον χώρο των νέων τεχνολογιών. Με αυτή την αγορά, είναι πλέον ο ιδιοκτήτης, του ψηφιακού αντιγράφου του αυθεντικού πρωτόκολλου επικοινωνίας, με του οποίου την βοήθεια στάλθηκε το συγκεκριμένο μήνυμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Vodafone, τα έσοδα θα πάνε στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

 

 

 

Σχόλια

σχολιάστε

"Leaders instill in their people a hope for success and a belief in themselves. Positive leaders empower people to accomplish their goals"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *