10 λόγοι να ενθουσιαστείς για το No Man’s Sky

 

 

To No Man’s Sky είναι ένα adventure sci-fi παιχνίδι της Hello Games το οποίο δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα κυκλοφορήσει αλλά τράβηξε τα βλέμματα όλων στην φετινή Ε3. Το trailer του No Man’s Sky και το gameplay του που είδαμε στην Ε3 ήταν αρκετά για να δούμε το πώς μικρές εταιρίες όπως η Hello Games μπορούν να φτιάξουν παιχνίδια τα οποία θα αλλάξουν το gaming scene με το περιεχόμενο τους. Το παιχνίδι θα είναι σε ένα open world-open universe περιβάλλον στο οποίο θα εξερευνάς καινούργια ηλιακά συστήματα και τους πλανήτες αυτών. Φυσικά οι μάχες με διαστημόπλοια δεν θα λείπουν από το No Man’s Sky καθώς και τα upgrades στον χαρακτήρα και τα διάφορα spaceships.

 

 

Ας δούμε όμως κάποιους λόγους για τους οποίους το No Man’s Sky είναι από τα παιχνίδια που αξίζει να hype-αριστούμε:

 

1. Θα είναι exclusive για Playstation 4 και Windows.

Οι κάτοχοι Xbox One καθώς και των παλιότερων κονσολών θα δυσαρεστηθούν όταν με την κυκλοφορία του παιχνιδιού δεν θα μπορούν να το δοκιμάσουν.  Άλλωστε ακούγεται ότι το παιχνίδι θα έχει τόση επιτυχία ώστε να το ονομάσουν το “επόμενο Mincraft”. Η εταιρία ενημέρωσε ότι θα είναι διαθέσιμο μόνο για Playstation 4 και για Windows PC. Μάλιστα θα προσπαθήσει η κυκλοφορία του να γίνει και στις 2 πλατφόρμες παράλληλα και όχι νωρίτερα για μια από τις 2.

 

 

2. Μικρή εταιρία development.

H Hello Games είναι μια μικρή εταιρία δημιουργίας παιχνιδιών και σίγουρα αυτό δίνει ένα bonus στο παιχνίδι. Σημαίνει ότι μια μικρή ομάδα ανθρώπων έφτιαξαν το No man’s Sky με προσοχή και όχι με βιασύνη όπως συνηθίζεται να κάνουν οι μεγάλες εταιρίες. Επίσης βλέποντας trailer και teaser videos για το παιχνίδι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα βομβαρδιζόμαστε από μηνύματα για preorders, dlc’s, season passes κτλ.

NewEridu

 

 

 

3. Το μέγεθος του διαστήματος.

Σίγουρα κανένα παιχνίδι μέχρι τώρα δεν μας είχε δείξει το διάστημα με τόση λεπτομέρεια όσο το No Man’s Sky. Φανταστείτε ότι ξεκινώντας από το view που βλέπεις τα ηλιακά συστήματα ως αστέρια, μετακινείσαι μέσα σε ένα ηλιακό σύστημα και από εκεί διαλέγεις πλανήτες για να εξερευνήσεις. Δηλαδή ταξίδια αμέτρητων μιλίων σε λίγα δευτερόλεπτα και με πολύ μεγάλη διαφορά από πλανήτη σε πλανήτη και γαλαξία σε γαλαξία. Μάλιστα σύμφωνα με τους developers όταν ένας παίκτης ταξιδέψει σε ένα πλανήτη είναι σχεδόν απίθανο να βρεθεί σε αυτόν κάποιος άλλος παίκτης λόγω του ότι στο παιχνίδι υπάρχουν τρισεκατομμύρια πλανήτες, οι οποίοι είναι τελείως διαφορετικοί ο ένας με τον άλλο.

 

 

 

4. Δημιουργείς τη δική σου ιστορία.

Κάτι το οποίο δεν θα δούμε στο No Man’s Sky, το οποίο είχαμε να δούμε από το Minecraft, είναι το story. Δεν θα υπάρχουν cutscenes ούτε story telling. Aντιθέτως θα μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς την δική σας ιστορία, να την κάνετε developing όσο εσείς θέλετε και σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετική από οποιουδήποτε άλλου παίκτη στον κόσμο. Κατά τη γνώμη μου αυτός είναι ένας λόγος που το παιχνίδι θα είναι πολύ ιδιαίτερο και rewarding για τους παίκτες.

 

 

5. Δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας.

Ναι μπορεί να ακούγεται πιο πολύ σαν αρνητικό παρά σαν θετικό αλλά νομίζω ότι τελικά αυτό θα είναι ένα “ατού” για το No Man’s Sky. Εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε δει trailers και gameplay videos του παιχνιδιού έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια ιδέα για το περί τίνος πρόκειται. Η εταιρία όμως δεν έχει δώσει deadline για την κυκλοφορία του παιχνιδιού που σημαίνει ότι μέχρι τότε μπορούν να προσθέσουν κι άλλα πράγματα και να αλλάξουν ότι μπορεί να μην αρέσει σε αυτούς που το έχουν δοκιμάσει. Έτσι με την κυκλοφορία του θα έχουμε μια γεμάτη εμπειρία και σίγουρα όσο και να κοστίζει το παιχνίδι πιστεύω θα αξίζει τα λεφτά του.

 

BlueSpace-1024x576

 

 

 

6. Απεριόριστη ποικιλία στο περιβάλλον του παιχνιδιού.

Όπως είπαμε και πιο πριν το παιχνίδι έχει έναν τεράστιο κόσμο και άπειρες επιλογές του τι θα εξερευνήσεις. Γι’ αυτό μάλιστα δεν έχει και χάρτη. Ο κάθε παίκτης θα έχει μια τελείως διαφορετική εμπειρία και μάλιστα πιστεύω θα είναι πολλά τα unique βιντεάκια με περίεργους πλανήτες στο Youtube. Οι developers έχουν αναφέρει ότι είναι τόσο μεγάλο το περιβάλλον του παιχνιδιού που χρειάστηκαν in-game drones για να scout-άρουν διάφορες περιοχές του παιχνιδιού. Μιλάμε δηλαδή για μια εμπειρία που θα ξεπεράσει κατά πολύ ότι έχουμε συνηθίσει από τα παιχνίδια μέχρι σήμερα.

 

 

7. Kάνεις τον κόσμο πραγματικά δικό σου.

Όταν ανακαλύπτεις έναν πλανήτη ή ακόμα και κάποιο νέο είδος ζώου μπορείς να το ονομάσεις όπως εσύ θες και να είσαι ο creator του δικού σου κόσμου. Μπορείς κυριολεκτικά να ονομάσεις τους πλανήτες ότι σου έρθει στο μυαλό. Ποιος δεν θα ήθελε να επισκεφτεί τον πλανήτη John Snow ή τον πλανήτη Marvel?

 

nomanssky1208-610

 

 

8. To κέντρο του σύμπαντος.

Μπορεί το παιχνίδι να μην έχει ιστορία αλλά σύμφωνα με τους developers “κάτι πραγματικά ενδιαφέρον θα περιμένει τους παίκτες στο κέντρο του σύμπαντος”. Νομίζω ότι αυτός ακούγεται σαν ένας πολύ cool στόχος παιχνιδιού και θα κρατήσει τους παίκτες κολλημένους στις οθόνες τους για πολλές μέρες μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν στο πολυπόθητο “center of the universe”.

 

 

9. No Man’s Sky Communities.

Σίγουρα μέσα στο παιχνίδι όσο θα περνάει ο καιρός θα δημιουργούνται guilds, clans αλλά και μικρές ομάδες παικτών που θα έχουν κοινούς στόχους και θα ανακαλύπτουν πλανήτες. Και τo community του παιχνιδιού δε θα μείνει μόνο στα in-game tactics αλλά θα δημιουργηθούν και πολύ ενδιαφέροντα forum pages και sub redits με καινούργιες ανακαλύψεις πλανητών.

 

 

 xehxljkaeietpkrnt0on

 

 

10. Custom content και mods.

Τα παιχνίδια όπως το No Man’s Sky γίνονται ακόμα μεγαλύτερα όταν άνθρωποι που αγαπάνε το content τους δίνουν το κάτι παραπάνω για να το κάνουν καλύτερο. Το παιχνίδι είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο που σημαίνει ότι μέχρι την κυκλοφορία του θα αρχίσουν να εμφανίζονται από το πουθενά mods και skins για το περιεχόμενο του παιχνιδιού.

 

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!