Όταν ο Dr. DisRespect κάνει χαμό στο Twitch για ένα …emote!

author image από P-God | News | 0 Comments | 05 Μαΐ 2018

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πόσο κακό μπορεί να κάνει ένα απλό και αθώο emote. Όμως, όταν μιλάμε για μια τεράστια κοινότητα όπως το Twitch, τότε αλλάζει η κατάσταση. Βλέπετε, μέσα σε αυτά τα αναρίθμητα άτομα, είναι βέβαιο πως θα υπάρχουν και κάποια «πειραχτήρια». Πώς όμως γίνεται να υπήρξε τόση κινητικότητα για κάτι τόσο απλό; Ας «ξετυλίξουμε» το κουβάρι της ιστορίας:

 

Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το περιβόητο emote που αναφερόμαστε, δεν είναι άλλο από το CD. Κι όμως, ένα φαινομενικά αθώο CD, ήταν ικανό να δημιουργήσει το χάος! Η έμπνευσή του προήλθε από το κανάλι του Forsen, streamer γνωστού για το meme-making περιεχόμενο του καναλιού του. Κατά τη διάρκεια ενός donation, ένας subscriber πληκτρολόγησε τη λέξη «D Omegalul C». Η αυτόματη εκφώνηση το διάβασε ως «Omegalul CD» και η «γέννηση» του νέου emote ήταν προ των πυλών. Η ολοκλήρωσή του ήρθε όταν προστέθηκε και το δημοφιλές meme, το οποίο απεικονίζει τον Dr. DisRespect και ένα ζευγάρι CD να βρίσκονται πάνω στα χαρακτηριστικά του γυαλιά!

Και κάπου εδώ αρχίζουν να συνδέονται τα γεγονότα. Βλέπετε, προς τα τέλη του περασμένου έτους, ο DisRespect αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα στον οικογενειακό του κύκλο. Μάλιστα, είχε αποφασίσει να αφήσει για λίγο καιρό το streaming, έτσι ώστε να αφοσιωθεί στο γάμο του. Παράλληλα, το meme δεν άργησε να «απογειωθεί» στην κοινότητα του Twitch. Καθώς ο καιρός πέρναγε ο Dr. ετοιμάζονταν για την επιστροφή του. Δεν ήξερε όμως τι είδους  υποδοχή του επιφύλασσαν και πόσο ιδιαίτερη θα ήταν…

 

Πράγματι, στο πρώτο κιόλας stream του DisRespect, οπαδοί του Forsen έκαναν την εμφάνισή τους, κάνοντας ανελέητο spamming με το CD emote! Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς το meme έγινε …μόδα σε σύντομο χρονικό διάστημα ανάμεσα στα μέλη του Twitch. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο παιχνίδι εισήλθαν γνωστοί streamers όπως ο Sodapoppin, o Shroud και άλλοι. Ο Dr. Disrespect άρχισε να κουράζεται από όλο το γεγονός και μάλιστα, δε δίστασε να το αναφέρει και σε stream του. Ο ίδιος πίστευε πως το όλο concept ήταν μια μορφή ειρωνείας για την προσωπική του ζωή και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα.

Τον τελευταίο καιρό, το meme εξαφανίστηκε από το Twitch δίχως κάποια επεξήγηση. Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 2 Μαΐου, ο Dr. είχε αναφερθεί από το Twitter με νοήμα: «Απελπισμένα κανάλια με απελπισμένα emotes. Ένα μάτσο μωρά, τα οποία ψάχνουν προσοχή με αστεία για 12χρονα, όπως είναι οι ‘αδύναμοι’ ακόλουθοί τους». Το post αυτό έγινε αντιληπτό και από το ίδιο το Twitch, το οποίο είναι πιθανόν να αφαίρεσε το emote για ευνόητους λόγους.

https://www.youtube.com/watch?v=wcBImb7Sizw

Τέλος, ο Forsen, δεν απέφυγε να τοποθετηθεί για το όλο θέμα: «Μου κάνει έκπληξη που νευρίασε τόσο με απλά pixels. Άλλωστε, το 90% των stream του έχουν να κάνουν με ‘κράξιμο’ μεγαλύτερων streamers. Είμαι λίγο έκπληκτος, αλλά δεν με αφορά πραγματικά».

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε