Αποκαλύφθηκε ότι η CIA μπορεί να χακάρει Android και iOs smartphones

Αποκαλύφθηκε από το WikiLeaks ότι η CIA μπορεί να χακάρει σχεδόν οποιοδήποτε Android και iOs smartphone. Το WikiLeaks είναι εδώ καιρό γνωστό για την αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών. Αυτές οι πληροφορίες συνήθως σχετίζονται με διάσημες ομάδες και οργανώσεις. Αυτή την φορά όμως αποκάλυψε πράγματα που είναι δύσκολο να αποδεχτεί κανείς. Τελικά όσο νομίζουμε ότι πίσω από την οθόνη δεν μας βλέπει κανείς, άλλο τόσο είναι εύκολο να το κάνει κάποιος στην πραγματικότητα.

Το σύνολο των διερρεύσαντων πληροφοριών, ονομάζεται “Vault 7” και είναι μια τεράστια ποσότητα εγγράφων κατασκοπείας της CIA που αποκαλύπτει τις ικανότητες της οργάνωσης. Η πρόσφατη διαρροή δείχνει ότι η CIA έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει οποιοδήποτε Android, iOS, Windows ή Samsung Smart TV σε μια συσκευή παρακολούθησης. H δυνατότητα να παρακολουθούν, οποιονδήποτε σε σχεδόν οποιαδήποτε περιοχή στον κόσμο, κάθε στιγμή που τους βολεύει, είναι τρομακτική.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι το κακόβουλο λογισμικό της CIA έχει μόνο τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει την εγγραφή δεδομένων σε Samsung Smart TV. Αναφέρει επίσης ότι στα μολυσμένα smartphones μπορεί να παρακολουθηθεί ο ήχος, το κείμενο που γράφεται και η τοποθεσία του. Επίσης δεν αποκλείεται η δυνατότητα ενεργοποίησης των αισθητήρων όπως όπως η κάμερα της συσκευής.

Ο οργανισμός είχε προφανώς πρόσβαση σε 24 διαφορετικές “Zero Day” για συσκευές Android. Αυτό τους επιτρέπει να παρακάμψουν την end-to-end κρυπτογράφηση σε εφαρμογές όπως WhatsApp, Signal, Telegram, Weibo και Confide. Η συλλογή των δεδομένων αποστέλλεται μέσω της συσκευής πριν από την κρυπτογράφηση που εφαρμόζεται στα μηνύματα. Αυτό επιτρέπει ουσιαστικά όλες τις πληροφορίες εισόδου από το χρήστη να συλλεχθούν από τη CIA. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει απόκρυψη πληροφοριών, ακόμη και όταν οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι χρήστες θεωρούνται ασφαλείς.

Το τεράστιο ποσό των εγγράφων που “κλάπηκε” από το WikiLeaks, εξακολουθεί ακόμα να αναλύεται. Μόνο το πρώτο τμήμα της σειράς, που ονομάζεται «Year Zero» περιλαμβάνει 8.761 έγγραφα μόνο του.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η ιστορία φαίνεται ότι έχει ακόμα σε μεγάλο βαθμό περιθώρια να αναπτυχθεί.

ΠΗΓΗ: AndroidAuthority

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.