Το Twitch ξεκινάει την πώληση παιχνιδιών

Από την στιγμή που η Amazon, εξαγόρασε την streaming πλατφόρμα Twitch, είδαμε να γίνονται αρκετές αλλαγές. Να δημιουργούνται κοινότητες μέσα στο site, να γίνονται κινήσεις προκειμένου να προωθηθούν παιχνίδια (π.χ Twitch Prime).

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι κινήσεις αυτές ήταν απλά προετοιμασία για την επόμενη μεγάλη κίνηση της Amazon. Ως γνωστόν, ενώ οι περισσότεροι περνάτε αρκετό χρόνο παρακολουθώντας τα αγαπημένα σας παιχνίδια στο Twitch, εάν θέλετε να τα αγοράσετε πρέπει να πάτε είτε στο Steam, είτε σε κάποια παρόμοια πλατφόρμα.

Πολύ σύντομα, θα μπορείτε να αγοράζετε παιχνίδι που επιθυμείτε κατευθείαν από το Twitch. Εάν έχετε μπει να δείτε έναν καινούριο τίτλο και σας αρέσει, κάτω από το stream, θα υπάρχει ένα κουμπί που θα γράφει ” Buy Now” και πολύ απλά θα το αγοράζετε. Επίσης τα παιχνίδια, θα μπορείτε να τα αγοράζετε από την καρτέλα Details. Όταν θα αγοράζετε κάποιον τίτλο, θα μπορείτε να τον κάνετε download και να παίζετε μέσω του Twitch Launcher desktop app, το οποίο θα έρθει μέσω του Twitch Prime. Αν δεν θέλετε να παίξετε μέσω του app, θα μπορείτε να παίξετε μέσω των app διαφόρων εταιρειών, όπως το Uplay. 

Όσοι αγοράζουν παιχνίδια μέσω του Twitch, θα παίρνουν ως ανταμοιβή Twitch Crates. Αυτά θα δίνουν Twitch emotes και Cheering Bits.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι, εκτός από AAA τίτλους, θα υπάρχουν και indie games. Ενώ οι εταιρείες που θα δώσουν τίτλους για πώληση είναι Telltale Games, Ubisoft, Digital Extremes, Hi-Rez Studios, tinyBuild, Paradox Interactive κ.α

Όσον αφορά τα κέρδη, οι Developers θα παίρνουν το 70% των χρημάτων, οι streamers το 5% και τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στο Twitch. Επιτρέποντας στους θεατές να υποστηρίζουν τον αγαπημένο τους streamer, μέσω της αγοράς του αγαπημένου τους παιχνιδιού, θα μπορέσουμε να δυναμώσουμε την κοινότητα που έχει κάνει τόσα για εμάς” – Δήλωσε ο Steve Allison της Telltale Games.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, οι αγορές θα ξεκινήσουν αυτή την άνοιξη και θα είναι διαθέσιμες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ σύντομα θα γίνει το launch και στον υπόλοιπο κόσμο.

ΠΗΓΗ: Engadget

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr