Το Super Bowl «απειλείται» από τα esports!

Έρευνα που ήρθε στο φως, αποδεικνύει το ραγδαίο βαθμό με τον οποίο αυξάνεται το κοινό θέασης των esports. Μάλιστα, απειλείται έμμεσα η πολυετής πρωτοκαθεδρία του «βασιλιά» των αθλητικών event στις ΗΠΑ, του Super Bowl!

Πάνω-κάτω, όλοι γνωρίζουμε ότι ο χώρος των esports κάνει άλματα τα τελευταία έτη. Καινοτομίες, συνεργασίες και αλληλεπίδραση με άλλους χώρους, αμέτρητα έσοδα, τεράστια fanbase. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα LoL (LEC) «έσπασε» κάθε ρεκόρ προβολής και όλα βαίνουν θετικά. Ας περάσουμε όμως στην έρευνα, την οποία πραγματοποίησε η casino.ca. Σκοπός της έρευνας ήταν η σύγκριση και ανάδειξη των κορυφαίων event με προβολές ανάμεσα σε sports και esports.

Στην κορυφή βρίσκεται το Super Bowl LII, το οποίο προσέγγισε 103,4 εκατομμύρια θεατές. Στο μεταξύ, αξίζει να αναφέρουμε τα νούμερα του League Of Legends World Championship 2018. Το περασμένο έτος, οι θεατές «άγγιξαν» τα 99 εκατομμύρια! Δεύτερο αθλητικό γεγονός στη σειρά ακολουθεί το NFL Conference Championship με κοινό της τάξεως των 44,1 εκατομμυρίων. Εντυπωσιακός αριθμός μεν, αλλά πάλι παρατηρούμε κάποια εκ των κορυφαίων esports events να ηγούνται. Και ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα συνολικά:

Ο λόγος για τα: Intel Extreme Masters Katowice 2017, League of Legends Mid-Season Invitational 2018, PUBG Global Invitational 2018, League of Legends 2017 World Championship.

Η έρευνα φρόντισε να αναδείξει και τους κορυφαίους streamers, λίστα η οποία -επίσης- έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον: Ο Tyler “Ninja” Blevins μάζεψε συνολικά… 24,263 χρόνια συνολικής θέασης τον περασμένο χρόνο, τα περισσότερα με διαφορά από κάθε συνάδελφό του. Το δεύτερο πιο προβεβλημένο κανάλι ήταν αυτό της Riot Games, συγκεντρώνοντας 11,446 έτη και 1,853 ώρες streaming περιεχομένου. Με τέτοια νούμερα, το μέλλον αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ώστε να δούμε αν τελικά το «ακλόνητο» Super Bowl θα καταφέρει να χάσει τη θέση του στην κορυφή!

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε