Το OWL γίνεται πιο γνωστό μέσω του The Tonight Show

Τα Esports έχουν συγκεντρώσει αρκετή προσοχή και αυτό φαίνεται συγκριτικά από τις συνολικές προβολές κάποιων shows είτε από κάποια αθλήματα, επίσης τα esports ανήκουν στις πιο πρόσφατες ειδήσεις. Συγκεκριμένα το Overwatch League έχει πάρει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής και αυτό επιβεβαιώνεται καθώς τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, οι Jay “Sinatraa” Won και Matthew “Super” Delisi πήγαν στο The Tonight show του Jimmy Fallon, στο San Francisco όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Overwatch League Championship.

https://twitter.com/sinatraa/status/1180200917171343361?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.invenglobal.com%2Farticles%2F9251%2Fowl-steps-further-into-limelight-with-sinatraa-and-super-appearance-on-fallon-robot-chicken-sketch%3Ffbclid%3DIwAR3MNDjCFlHmpoAqOzHku4fcMRkms5pXWkKCMH9dx4Ef57x3xFhGF-09F3M

Λίγο πριν το show ο Sinatraa ανακοίνωσε στο λογαριασμό του, στο Twitter ότι οι Shock βγήκαν πρωταθλητές του OWL 2019. Στις 29 Σεπτεμβρίου, οι Shock νίκησαν τους Vancouver Titans στους μεγάλους τελικούς του 2019, στο Well Fargo Center στη Φιλαδέλφια, με σκορ 4-0.

Λίγες μέρες πριν την εμφάνιση των Shock στο show του Fallon, ένα επεισόδιο του Robot Chicken χαρακτήρισε ως παρωδία το γεγονός ότι το Overwatch League άγγιξε τα τηλεοπτικά νούμερα του OWL, καθώς επίσης εξέφρασε την ανάπτυξη και τα στερεότυπα των gamers. Το Robot Chicken είναι μια κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων που παρουσιάζει συχνά άλλα πρόσωπα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ειδικά εκείνους που προσανατολίζονται προς μια διαφορετική κουλτούρα, με κωμικό τρόπο. Το επεισόδιο αυτό, που έγινε από τον Seth Green, βρίσκεται στη 10η σεζόν. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο του Robot Chicken, φάνηκαν όλες οι καλές πτυχές του να είναι κανείς gamer, κυρίως από άτομα της κοινότητας του Overwatch League.

Η εμφάνιση του “Super” και του “Sinatraa” στο The Tonight Show καθώς και το logo τους που παρουσιάστηκε για 100 δευτερόλεπτα δεν πάει να πει πως τα esports θα έχουν τον ίδιο αριθμό προβολών από εδώ και πέρα με το Super Bowl της Βόρειας Αμερικής, σε αντίθεση με τις Δυτικές κουλτούρες όπου βλέπουμε πως οι προβολές των esports φαίνεται να είναι αρκετές. Το OWL έκανε επίσης πιο στοχευμένες προσπάθειες το 2019, καθώς μετάδωσε τα παιχνίδια του στο ABC, ESPN, ESPN2, DisneyXD, CBS, εκτός από τα live-stream.

Τα μέλη της κοινότητας Overwatch League, εξέφρασαν την χαρά τους μέσω Twitter για την ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση που δέχονται καθώς και των πιθανών ευκαιριών που μπορούν να δημιουργηθούν στη πορεία. Ο σύμβουλος των Esports, Rod “Slasher Breslau έκανε ένα tweet για το Robot Chicken στο οποίο λέει πως <<τα esports είναι το μέλλον και το μέλλον είναι το παρόν>>.

Πηγή

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε