Το Overwatch είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι στο Tumblr

Παρόλο που από πολλούς θεωρείται “ded game”, το παιχνίδι της Blizzard, που είναι σχεδόν τριών χρόνων, είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι στο Tumblr.

Το fan-base του παιχνιδιού δεν οφείλεται στο gameplay του. Αυτό που κρατάει το ενδιαφέρον των fans -ακόμη και αυτών που δεν παίζουν καν το παιχνίδι- είναι το lore του.

Οι ιστορίες των χαρακτήρων, η πληθώρα των κόμικς καθώς και τα μικρά animated βιντεάκια είναι αρκετά για να απασχολούν τους fans. Στο Tumblr συγκεκριμένα οι fans παίρνουν από τη βασική ιστορία του Overwatch και δημιουργούν νέους και φανταστικούς κόσμους.

Το fandom εκφράζεται μέσω των memes, της τέχνης και των μυθιστορημάτων. Όλα αυτά ανεβαίνουν, μοιράζονται και διαδίδονται σε όλη την κοινότητα του Tumblr, όπου οι χρήστες μπαίνουν και δημιουργούν περιεχόμενο για να έρθουν πιο κοντά με την ιστορία των χαρακτήρων του Overwatch και εκτός παιχνιδιού.

Το Tumblr κάθε χρόνο συλλέγει τα δεδομένα διαφορετικών κατηγοριών για να βγάλει ένα πόρισμα σχετικά με τι ασχολήθηκαν οι χρήστες του κατά κύριο λόγο μέσα στο χρόνο.

Στην ίδια κατηγορία, δεύτερο έρχεται το Detroit: Become Human και ακολουθούν τα Undertale, Kingdom Hearts και Splatoon.

Το Fortnite βρίσκεται στην 30η θέση της λίστας –κάτι που μπορεί να εκπλήξει τους fans του παιχνιδιού, που φέτος υπήρξε πολιτισμική θεμέλιος λίθος. Είναι λογικό, όμως, καθώς το lore του Fortnite δε βασίζεται στους χαρακτήρες του. Οι fans ζωγραφίζουν τα αγαπημένα τους skins, μιλούν για το τι συμβαίνει μέσα στο παιχνίδι και φτιάχνουν memes, όμως, το παιχνίδι δε δίνει πολλά στο fandom τού Tumblr για να πειραματιστεί περαιτέρω.

Η κοινότητα του Overwatch στο Tumblr δουλεύει εκτός του lore του παιχνιδιού. Μπορεί οι Tumblr fans να μη συμφωνούν με όλες τις αποφάσεις της Blizzard, τους δίνει, όμως, κάτι για να ασχολούνται. Έτσι, αλλάζουν τις ιστορίες και κάνουν το παιχνίδι και τους χαρακτήρες του όπως ακριβώς θέλουν εκείνοι να είναι.

Αυτό θα σας γίνει πιο ξεκάθαρο αν ρίξετε μια ματιά στα Top 100 Ships του 2018 στο Tumblr όπου συμπεριλαμβάνονται τρία ζευγάρια του OverwatchMcCree και Hanzo, Reaper και Soldier: 76, Phara και Mercy.

Όπως είναι προφανές, και τα τρία αυτά ζευγάρια είναι ομοφυλόφιλα. Αυτό συμβαίνει γιατί η κοινότητα του Tumblr αποτελείται στην πλειοψηφία της από ομοφυλόφιλους χρήστες. Παράλληλα, το θέμα του shipping είναι μεγάλο κομμάτι του Tumblr και μέσω αυτού οι fans μπορούν να πειραματιστούν ανοιχτά με τους αγαπημένους τους χαρακτήρες.

Παρόλο που το Overwatch είναι ένα mainstream παιχνίδι, έχει κάποια κενά. Η Blizzard είχε ανακοινώσει παλαιότερα ότι το σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού, που είναι η Tracer, είναι ομοφυλόφιλος χαρακτήρας. Είχε πει, επίσης, ότι υπάρχουν κι άλλοι ομοφυλόφιλοι χαρακτήρες μέσα στο παιχνίδι, χωρίς να έχει δώσει περισσότερα στοιχεία για αυτό μέχρι τώρα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη φυλετική ποικιλομορφία μέσα στο παιχνίδι. Το Overwatch δεν έχει κανένα μαύρο γυναικείο ήρωα μέχρι τώρα. Η Ashe -ο τελευταίος ήρωας που κυκλοφόρησε- ήταν να είναι μαύρη, αλλά τελικά η Blizzard αποφάσισε να την κυκλοφορήσει λευκή. Στο Tumblr, όμως, το πορτραίτο της μαύρης Ashe αγαπήθηκε πολύ και οι fans τη ζωγράφιζαν ως μαύρη γυναίκα.

Η σημαντικότητα του Tumblr στην κοινότητα του Overwatch είναι μεγάλη. Επιπλέον, το παιχνίδι δε βγήκε μόνο πρώτο στην κατηγορία των πιο δημοφιλή παιχνιδιών του Tumblr. Στην κατηγορία των καλύτερων παιχνιδιών του πήρε την έκτη θέση.

Το Overwatch δεν είναι απλά ένα fps παιχνίδι για τους fans του και αυτό γίνεται ξεκάθαρο από τις κοινότητές του στο Tumblr και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό παράλληλα δείχνει ότι το παιχνίδι δεν είναι και τόσο “ded” όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουν.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio