Το Original Concept Art των Iron Man,Captain America,Vision,Gamora κ.α

Κι ενώ οι περισσότεροι περιμένουμε την κυκλοφορία του Avengers: Infinity War, ο επικεφαλής του visual development των Marvel Studios, Ryan Meinerding, φρόντισε να δώσει στην δημοσιότητα, κάποια κομμάτια από το Concept Art ηρώων του MCU, όπως οι: Captain America, Iron Man,Vision, Gamora, Nebula, Mantis, προκειμένου να δει και να μάθει το κοινό, τις σκέψεις των artist, στα στάδια της προετοιμασίας των ταινιών.

Artists όπως οι: Andy Park και Josh Nizzi, έχουν κάνει εκατοντάδες σχέδια τα οποία στο τέλος δεν πήραν την έγκριση για την είσοδο τους στις ταινίες.

CAPTAIN AMERICA

 

Το αρχικό σχέδιο για τον Captain America, στην ταινία Captain America: The First Avenger είχε σκοπό να δείξει ότι η εξέλιξη των ρούχων του, προχωρούσε σύμφωνα με την ιστορία της ταινίας. Για παράδειγμα, όταν ο Captain θα πήγαινε να σώσει τον Bucky Barnes, τα ρούχα του θα είχαν πιο στρατιωτικό χαρακτήρα. 

 

“Καλύπτει το κουστούμι του με ένα δερμάτινο μπουφάν και ένα κράνος, δίνοντας την αίσθηση ότι προσπαθεί να είναι περισσότερο στρατιώτης, περνώντας μέσα από την όλη διαδικασία που έχει να κάνει με την διάσωση των στρατιωτών, το jacket αρχίζει να χάνει την ταυτότητα του κατά κάποιον τρόπο και το αστέρι αρχίζει να ξεχωρίζει. Νομίζω πως όταν ολοκληρώνει την αποστολή, συνειδητοποιεί πως υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από το να είναι στρατιώτης κι ότι ως Captain America, είναι πλέον Σύμβολο. Αυτή ήταν η ιδέα, πίσω από τα δύο πρώτα κοστούμια, τα οποία μπερδεύτηκαν και μπήκαν στην ταινία.” Δήλωσε ο Meinerding, σε συνέντευξη του στο Entertainment Weekly.

 

VISION

 

“Ο σκηνοθέτης, ήθελε ο Vision να παραμείνει στα χρώματα που έχουν οι άνθρωποι. Ήθελε να μοιάζει πολύ με τον ηθοποιό που το υποδύεται (Paul Bettany) και το σκεπτικό ήταν, να παίξουμε με το styling. Μπορώ να πω ότι ήταν πολύ δύσκολο να κάνουμε τον Vision να μοιάζει cool.”

 

Όπως δήλωσε ο Meinerding, η βάση του character design, πολλές φορές μπορεί να καθυστερήσει λόγω της επιλογής της χρωματικής παλέτας. Για παράδειγμα το κόκκινο, άσπρο, μπλε που έχει η στολή του Captain America, δεν ταιριάζει με τα χρώματα που έχουν οι χαρακτήρες του Guardians of the Galaxy. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να πρέπει να γίνει μελέτη ούτως ώστε να δέσουν τα χρώματα των χαρακτήρων αρμονικά μεταξύ τους.

GAMORA

 

“Είναι πολύ δύσκολο, να κάνεις την πρώτη εκδοχή ενός χαρακτήρα κι αυτό επειδή τις περισσότερες φορές, γίνεται κατά την διάρκεια που γίνονται τα γυρίσματα της ταινίας. Οπότε, πρέπει να κάνουμε πολλές εκδοχές στις οποίες να δείχνουμε τα visuals και να τα προσαρμόζουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι κατάλληλα για να μπουν στην ταινία.” 

NEBULA

Για τα Dark Elves του Thor: The Dark World, έγιναν πάνω από 200 διαφορετικά σχέδια πριν επιλέξουν την τελική τους μορφή.

 

IRON MAN

Το παρακάτω σχέδιο, είναι για την πρώτη ταινία του Iron Man. Δείχνει ένα portable suit, όμως η παραγωγή αποφάσισε να μην γυρίσει την συγκεκριμένη σκηνή.

 

Το αρχικό σχέδιο για τον Ultron, όπως μπορείτε να καταλάβετε στην ταινία ήταν λίγο αλλαγμένος.

 

Early Concept για τον Whiplash της ταινίας Iron Man 2.

 

BLACK WIDOW

Το κοστούμι της Black Widow, είχε militaire χαρακτηριστικά. Βέβαια, το σχέδιο αυτό απορρίφθηκε και η μορφή του κουστουμιού, είναι αυτή που όλοι έχουμε δει σήμερα.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio