Το MIT αφήνει να πάρεις τον απόλυτο έλεγχο ανθρώπου για το Halloween

Αυτό το Halloween, το πιο περίεργο γεγονός που θα παρακολουθήσετε μπορεί να είναι ένα μαζικό κοινωνικό πείραμα στο διαδίκτυο που φιλοξενείται από ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). Το Media Lab του πανεπιστημίου έγινε περισσότερο γνωστό για την έναρξη πειραματικών έργων μέσα στον Οκτώβριο, που έχουν σχεδιαστεί για να μας κάνουν να τρελαθούμε.

Το 2016, οι ερευνητές του MIT Media Lab δημιούργησαν το πρόγραμμα Τεχνητής νοημοσύνης «Nightmare Machine», το οποίο μεταμόρφωσε κανονικές φωτογραφίες σε μακάβριες εικόνες (τα αποτελέσματα ήταν αναμφισβήτητα ανατριχιαστικά). Στη συνέχεια, το 2017, ένας ερευνητής δημιούργησε λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται «Shelley», το οποίο έμαθε να γράφει τις δικές του ιστορίες τρόμου (αυτές ήταν επίσης ανατριχιαστικές).

Φέτος, τα μέλη του MIT Media Lab έχουν την επιθυμία να μας πάνε στο επόμενο επίπεδο με ένα project που ονομάζεται «BeeMe». Το BeeMe περιγράφεται σε ένα δελτίο τύπου ως ένα «τεράστιο εμβαθυντικό κοινωνικό παιχνίδι» που στοχεύει να «ρίξει φως στο ανθρώπινο δυναμικό στη νέα ψηφιακή εποχή».

Την νύχτα του Halloween, ένας ηθοποιός θα παραιτηθεί από την ελεύθερη βούλησή του και θα αφήσει τους χρήστες του Διαδικτύου να ελέγξουν την κάθε κίνησή του», δήλωσε ο Niccolò Pescetelli, ο οποίος μελετά την συλλογική νοημοσύνη στο MIT Media Lab.

Πώς το MIT θα σας επιτρέψει να ελέγξετε ένα άτομο ?

Το πλήρες σχέδιο εφαρμογής του παιχνιδιού δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη. Ωστόσο, οι λογαριασμοί των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης του Pescetelli και του BeeMe, αποκαλύπτουν μερικές βασικές λεπτομέρειες.

Το άτομο που θα ελέγχεται, θα είναι ένας εκπαιδευμένος ηθοποιός, όχι οποιοσδήποτε τυχαία επιλεγμένος. Ποιος θα είναι αυτός ο ηθοποιός και πού θα βρίσκεται, δεν θα αποκαλυφθεί, δήλωσε ο Pescetelli. Είπε, ότι το παιχνίδι αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο ώρες, αλλά πρόσθεσε ότι «το κοινό είναι αυτό που τελικά αποφασίζει για πόσο θα συνεχιστεί το παιχνίδι».

Φυσικά, θα υπάρχουν περιορισμοί στις εντολές που θα μπορούν δώσουν οι θεατές. «Ό, τι παραβιάζει τον νόμο ή βάζει τον ηθοποιό, την ιδιωτική του ζωή ή την εικόνα του σε κίνδυνο απαγορεύεται αυστηρά», δήλωσε ο Pescetelli. «Οτιδήποτε άλλο επιτρέπεται. Είμαστε πολύ περίεργοι για το τι πρόκειται να συμβεί».

Στις 15 Οκτωβρίου κοινοποιήθηκε ένα trailer στο Twitter του BeeMe. Το σύνολο της εκδήλωσης θα μεταδοθεί ζωντανά στο beeme.online.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio