Το Lightsaber Dueling αναγνωρίζεται πλέον ως αθλητισμός στη Γαλλία

Είναι πιο εύκολο από ποτέ πλέον, να οργανωθεί Lightsaber Dueling στη Γαλλία ,καθώς η ομοσπονδία ξιφασκίας το δανείστηκε από τον γαλαξία των Star Wars και το αναγνώρισε ως άθλημα.

Φυσικά, τα ανακυκλωμένα πλαστικά φωτιζώμενα με LED, δεν μπορούν να κόψουν στην μέση ένα Sith Lord. Η φυσικότητα του Lightsaber Combat, είναι σημείο-κλειδί, για τον λόγο που η γαλλική ομοσπονδία ξιφασκίας εξέφρασε την υποστήριξή της. Πλέον, εξοπλίζει τις λέσχες ξιφασκίας με Lightsabers και Lighsaber Instructors. Όπως και οι ενάρετοι Jedi, η γαλλική ομοσπονδία βλέπει τον εαυτό της να αγωνίζεται ενάντια σε μια σκοτεινή πλευρά. Αυτή, είναι οι καθιστικές συνήθειες της ζωής του 21ου αιώνα, οι οποίες αρρωσταίνουν όλο και περισσότερο αρθιμό ενηλίκων και παιδιών.

«Με τους νέους του σήμερα, είναι ένα πραγματικό ζήτημα δημόσιας υγείας. Δεν κάνουν κανένα άθλημα και χρησιμοποιούν μόνο τους αντίχειρές τους “, λέει ο Serge Aubailly, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας. “Είναι δύσκολο να τους πείσεις να ξεκινήσουν ένα άθλημα που δεν έχει σχέση με το να σηκωθείς από τον καναπέ και να βγείς από το σπίτι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν δεσμό μεταξύ της πειθαρχίας μας και των σύγχρονων τεχνολογιών, έτσι ώστε η συμμετοχή σε ένα άθλημα να θυμίζει Lightsaber Dueling “.

Στο παρελθόν, όμοιες με τους Zorro, Robin Hood και The Three Musketeers βοήθησαν να προσελκύσουν νέο κόσμο στο άθλημα της ξιφασκίας. Τώρα, η αντικατάστασή τους είναι ο Luke Skywalker, ο Obi-Wan Kenobi και ο Darth Vader.

Ο αστυνομικός Philippe Bondi, 49 ετών, ασκούσε ξιφασκία για 20 χρόνια πριν μεταβεί στο Lightsaber Dueling. Το ενδιαφέρον του κέρδισε ένας σύλλογος στην πόλη της Μετς, στην ανατολική Γαλλία, πουάρχισε να προσφέρει μαθήματα. Ο Bondi λέει ότι εκμεταλλεύτηκε αμέσως την ευκαιρία να ζήσει την αγάπη που είχε για το σύμπαν των Star Wars. “Όταν βγήκε η πρώτη ταινία Star Wars το 1977 ήμουν 7 ετών”, είπε.

Χρησιμοποιεί την ίδια μάσκα προσώπου, ειδική για ξιφασκία, που χρησιμοποιούσε και πρίν. Πλήρωσε περίπου 350 ευρώ σε προστατευτικά σώματος (ανθεκτικά γάντια και προστατευτικά για στήθος, ώμους και κνήμες). Σαφώς, πήρε και το εγκεκριμένο από την ομοσπονδία lighsaber, επιλέγοντας το πράσινο “επειδή είναι τα χρώματα Jedi και Yoda είναι ο master μου”.

“Έπρεπε να είμαι με την καλή πλευρά, δεδομένου ότι η δουλειά μου είναι η τήρηση του νόμου”, είπε.

Ρίξτε μια ματία στο παρακάτω βιντεάκι για να δείτε την τέλεια αυτή κίνηση, από την ομοσπονδία ξιφασκίας στην Γαλλία.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.