Το DayZ κάνει “reboot” με νέα engine. Στόχος του, να ανταγωνιστεί το PUBG

Γεγονός είναι πως τους τελευταίους μήνες το είδος των Battle Royale Games, παρουσιάζει άνθηση. Ωστόσο πριν κάνουν την εμφάνιση τους παιχνίδια όπως το PUBG και το Fortnite, υπήρξαν κάποιοι τίτλοι οι οποίοι με τον καιρό ξεχάστηκαν.

Το DayZ ξεκίνησε ως mod του Arma II το 2010 κι από εκεί o Brendan ‘PlayerUnknown‘ Greeneο έφτιαξε το πρώτο του battle royale. Στην συνέχεια ακολούθησαν παιχνίδια όπως το H1Z1, το PUBG κλπ. 

Ωστόσο, πριν λίγες μέρες ο Lead Producer της Bohemia Interactive, Eugen Harton, εμφανίστηκε στο ID@Xbox event και δήλωσε πως εντός των εβδομάδων που ακολουθούν, θα κυκλοφορήσει το DayZ με νέα engine στο PC και θα εμφανιστεί στο Game Preview του Xbox φέτος.

“Αυτός είναι ο στόχος μας, είναι επί της ουσίας ένα reboot του DayZ στο PC”.

 

Όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί για τον ανταγωνισμό, ο Harton δήλωσε: “Το hardcore simulation, στο οποίο δουλεύουμε, πρόκειται να ανταγωνιστεί το PUBG, όχι όμως το Fortnite. Το Fortnite, δεν απευθύνεται σε παιδιά. Απλώς πιστεύω πως στοχεύουμε σε διαφορετικούς πελάτες.”

Ελπίζει να δει την επιστροφή των old-school streamers (κάποιοι εκ των οποίων ξεκίνησαν με το DayZ) στο “σπίτι” τους και να παρουσιάσουν το παιχνίδι στο κοινό. “Μπορεί να μην γίνουμε mainstream, όμως είμαστε ok με αυτό. Ξέρω τι παιχνίδι φτιάχνουμε και δεν θέλω να αρέσουμε σε όλους. Ακόμη νιώθω πως δεν έχουμε φτάσει το peak μας. Αυτή είναι η χρονιά του DayZ“.

Όπως δήλωσε ο PR Manager της Bohemia Interactive, η ομάδα δουλεύει πάνω στην νέα μηχανή τα τελευταία τέσσερα χρόνια και επί της ουσίας, αυτός είναι και ο λόγος που το παιχνίδι έχει μείνει τόσο πολύ στην Early Access. “Το PC 0.63 Experimental update, θα παρουσιάσει στον κόσμο όλες τις αλλαγές στο τεχνολογικό κομμάτι. Επί της ουσίας αλλάζει το DayZ και η αίσθηση που έχουμε όταν παίζουμε το παιχνίδι. Είναι σίγουρα ένα μεγάλο ορόσημο για το παιχνίδι. Οι αλλαγές αυτές δεν πρόκειται να επηρεάσουν τον στόχο μας (το Launch του παιχνιδιού φέτος). Στην Beta του DayZ, πρόκειται να δείτε μεγάλες αλλαγές στο tech κομμάτι, οι οποίες βελτιώνουν στα μέγιστα το παιχνίδι, ενώ παράλληλα θα υπάρχει νέο content και features.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio