Το Apex Legends δημιουργεί πονοκέφαλο στην Blizzard

Δεν έφταναν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην Blizzard από τις πολύ «σωστές» κινήσεις, μεγάλο πονοκέφαλο της έχει προκαλέσει και η κατά πολλούς κίνηση ματ της EA με το Apex Legends.

 

Για να τα πάρουμε με την σειρά. Το καζάνι άρχισε να βράζει όταν ο σχεδιασμός κάποιων κινήσεων και η υλοποίηση τους, δεν πήγε σύμφωνα με τις προβλέψεις της Blizzard.

  • Η Activision, τα «σπασε» με την Bungie και έχασε το franchise του Destiny
  • Το Black Ops 4 αν και πήγε καλά στις πωλήσεις, δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις της εταιρείας
  • Το Heroes of The Storm χαροπαλεύει
  • Οι παίχτες του Hearthstone παίζουν Auto Chess
  • Η ναυαρχίδα της Blizzard, το WoW δηλαδή έχει σταθερό κοινό με σκαμπανευάσματα όμως
  • Το Overwatch ξεκίνησε δυναμικά, με βραβεία,hype κι όμως μοιάζει να καίγεται σιγά – σιγά και στο esports κομμάτι και στο casual
  • Το αποκορύφωμα ήρθε με την ανακοίνωση του Diablo για τα κινητά

 

Και εδώ «σκάει» η φάση της EA με το Apex Legends…

 

Εκεί που είχαμε συνηθίσει να κράζουμε την EA, για την πολιτική της και τον τρόπο που λειτουργεί με τα videogames της, πετάει μέσω της Respawn ένα νέο BR game που σε λιγότερο από 2 μέρες σπάει κάθε ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των παιχτών και πετυχαίνει αυτό που είχε βάλει σκοπό κάθε εταιρεία όλη την προηγούμενη χρονιά. Να κερδίσει (τουλάχιστον για την ώρα), την Epic Games και το Fortnite. Έτσι λοιπόν, εκεί που περιμέναμε να γίνει η έκπληξη από την Blizzard και το Black Ops, ήρθε από το πουθενά η EA και έκλεισε στόματα.

 

 

Όσον αφορά το Apex, το στήσιμο του παιχνιδιού: τα future war settings, η χρήση των gadgets και των όπλων κλπ, παρουσιάζει ομοιότητες κι έτσι ο παίχτης του COD: Blackout του BR mode δηλαδή του Black Ops 4, μπορεί να πάει πολύ εύκολα στο Apex. Αν δούμε τα Twitch Stats, η Blizzard με το Black Ops  4, είναι #43 με περίπου 3000 viewers, το Fortnite παίζει γύρω στις 58.000 και το Apex 200.000. 

Στην ουσία αυτό που έγινε για το Apex, είναι μια μετατροπή των Pilot classes του Titanfall και αυτό είναι κάτι που πρέπει να πάρει ως παράδειγμα η Blizzard, προκειμένου να καταφέρει να περάσει τους ήρωες του OW σε BR Game. Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο και να γίνει αυτό, όλοι θα λένε ότι η EA το έκανε πρώτη. Η πίεση λοιπόν για την Blizzard που μοιάζει να έχει κολλήσει στο παρελθόν, είναι πολύ μεγάλη.

Ο καιρός θα δείξει όμως.. Blizzard είσαι…..

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio