Το 37% των παιχνιδιών που έχουν αγοραστεί στο Steam δεν έχουν παιχτεί ποτέ!

Όλοι έχουμε κάνει loot hoarding στο Steam! Συχνά αγοράζουμε bundles 10 η και παραπάνω παιχνιδιών επειδή μας αρέσει ένα συγκεκριμένο ή μαζεύουμε free keys από giveaways τα οποία όμως απλά τα έχουμε στο library να “παλιώνουν” χωρίς να τα κατεβάσουμε και να τα παίξουμε.

Σε έρευνα που έγινε από το Ars Technica βλέπουμε ότι πάνω από το 1/3 των παιχνιδιών που έχουν αγοραστεί στο Steam δεν έχουν παιχτεί ποτέ από τους κατόχους τους. Συγκεκριμένα το 36,9% των συνολικών πωλήσεων του Steam δεν έχουν γίνει ποτέ load και άλλο ένα 17% έχει παίξει το παιχνίδι για λιγότερο από 1 ώρα. Ειδικά σε περιόδους εκπτώσεων στο Steam είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι χρήστες να αγοράζουν παιχνίδια με 50 λεπτά ή 1 ευρώ τα οποία όμως στο τέλος δεν θα παίξουν ποτέ ή απλά θα δοκιμάσουν για πολύ λίγη ώρα.

Στην ίδια έρευνα τώρα βλέπουμε ότι τα πιο διάσημα παιχνίδια με τις περισσότερες ώρες στο Steam είναι το Dota 2 και το Team Fortress 2, παιχνίδια τα οποία είναι free-to-play. Τα αγορασμένα παιχνίδια έχουν μεγαλύτερο αριθμό χρηστών που έχουν το παιχνίδι άλλα δεν το έχουν παίξει ποτέ. Για παράδειγμα, το γνωστό σε όλους μας Half Life 2 (must play για κάθε gamer) έχει συνολικά 4.1 εκατομμύρια χρήστες που το έχουν παίξει στο Steam και 3.9 εκατομμύρια που το αγόρασαν αλλά δεν το έπαιξαν ποτέ. Ποιος να το περίμενε;;;

 

Πηγή: Shacknews

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!