Το Σάββατο η καρδιά του animation και του gaming,χτυπά στην Τεχνόπολη!

Εάν είστε από αυτούς που σας ενδιαφέρει να μάθετε τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα videogame ή ασχολείστε με το animation, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε μια βόλτα από το 2o SpoudaseFest το οποίο θα πραγματοποιηθεί, αυτό το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαϊου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 19/5 από τις 17:00 έως τις 19:00 θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο 9,84 στην Τεχνόπολη, ένα πάνελ στο οποίο θα μιλήσουν κορυφαίοι Έλληνες του χώρου, οι οποίοι έχουν εργασθεί σε μεγάλες εταιρείες τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού και θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στο κοινό. Τον συντονισμό του πάνελ, θα τον έχει η κα Ελίνα Ροϊνιώτη, κοινωνιολόγος και ερευνήτρια στον τομέα των ψηφιακών παιχνιδιών. 

 

Κατά την διάρκεια του πάνελ θα μιλήσουν οι:

  • Άγγελος Ρούβας (Animation film director – Researcher): Αυτοδίδακτος στο κινούμενο σχέδιο, δημιούργησε το τμήμα animation της ΕΡΤ και σκηνοθέτησε 70 μικρές παραγωγές. Εργάστηκε στο Λονδίνο ως animator στη μεγάλου μήκους ταινία “An American Tail Fievel Goes West” (1990-91) του παραγωγού Steven Spielberg, ενώ ήταν ο βασικός συντονιστής της πρώτης μεγάλης ελληνικής σειράς κινουμένων σχεδίων Pandora & Plato The Strawberry Birds (1993-96). Ενώ αυτή την περίοδο έχει στην παραγωγή την νέα του ταινία “Mentor”.
  • Αναστάσιος Κωνσταντόπουλος: Σε πολλούς το όνομα ίσως να μην λέει κάτι, όμως πολλοί τον θυμούνται ως Riot Gulu, καθώς ήταν ο Greek Community Coordinator της Riot Games. Ήταν εκείνος που ασχολήθηκε με τις prepaid cards του League of Legends για την χώρα μας, ενώ ήταν υπεύθυνος για λογαριασμό της Riot Games για το μεγαλύτερο eSports event, που έχει δει έως σήμερα η χώρα μας Greek Legends 2014.
  • Ρένια Παπαθανασίου (VR Developer, Managing Director – Co-Founder της εταιρείας ViRA Virtual Reality Applications):  Eίναι μηχανικός ήχου, μουσικός και VR Developer.  Είναι συν-ιδρύτρια και Managing Director της εταιρείας ViRA και η προσωπική της έρευνα περιστρέφεται γύρω από τα συστήματα εικονικής πραγματικότητας και των βιντεοπαιχνιδιών κυρίως ως εκπαιδευτικά εργαλεία.
  • Τάσος Φλάμπουρας (Κύριος σύμβουλος σε θέματα Gaming Industry της ICBC, της μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο.): Με πλούσιο βιογραφικό, με ονόματα όπως η Microsoft και τα Westwood Studios. Εκτός αυτών έχει εργασθεί σε διάφορα gaming studios της Interplay Entertainment και συμμετείχε με διάφορες ιδιότητες στην παραγωγή περίπου 100 video games. Στην Ελλάδα υπήρξε συνιδρυτής της Aventurine SA η οποία κυκλοφόρησε τρία Massive Multiplayer Online games στη παγκόσμια αγορά του gaming, το Darkfall Online, το Darkfall Unholy Wars, και το Darkfall Asia.
  • Γιώργος Νικόπουλος (σκηνοθέτης): Σπούδασε Τέχνες Ήχου και Εικόνας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο όπου ασχολήθηκε κυρίως με το animation και τις παραστατικές τέχνες. Η πρώτη του ταινία animation μεγάλου μήκους ΤΗΕΟΧ έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο του 2017 και συμμετείχε σε φεστιβάλ του εξωτερικού σημειώνοντας αξιόλογες διακρίσεις. Το 2018 επιλέχθηκε από την εταιρεία ARTWORKS που τελεί υπό την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σαν ένας από τους 15 βραβευθέντες νέους Έλληνες καλλιτέχνες του οπτικοακουστικού χώρου. 

Η είσοδος στο event είναι ΔΩΡΕΑΝ όπως και η συμμετοχή στο πάνελ. Ωστόσο, για να παρακολουθήσετε το πάνελ θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή εδώ 

*Το Πάνελ διοργανώνεται από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio