Το κολέγιο UC Berkeley δημιουργεί τάξη για LoL

 

 

Ελάτε πείτε αλήθεια. Πόσοι από εσάς έχουν ευχηθεί πολλές φορές, να είχαν στο σχολείο μάθημα το League of Legends; Πόσοι από εσάς επίσης, έχετε κάνει κοπάνες προκειμένου να πάτε να παίξετε με τους φίλους σας το αγαπημένο σας παιχνίδι;

Λοιπόν τα νέα έχουν ως εξής… Μια ομάδα φοιτητών του κολεγίου UC Berkeley, αποφάσισε να δημιουργήσει μια τάξη στην οποία όσοι θέλουν μπορούν να γραφτούν και να παρακολουθήσουν μαθήματα, σχετικά με το League of Legends.

Ο λόγος;

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής αυτού του εγχειρήματος Cameron Bates, αποφάσισε να ξεκινήσει την τάξη εξαιτίας της κακής φήμης που έχει το παιχνίδι. “Το League of Legends μπορεί να πει κανείς ότι είναι hobby, εφόσον λοιπόν στα πανεπιστήμια και στα κολέγια, υπάρχουν τάξεις και κοινότητες για να ασκεί κανείς αυτό που τον ευχαριστεί, γιατί να μην γίνει κάτι αντίστοιχο και για το LoL; Με αυτό τον τρόπο, μπορούν οι μαθητές να βελτιωθούν, να δημιουργήσουν νέες φιλίες αλλά και να δουν το League of Legends από μια ακαδημαϊκή οπτική γωνία.”

 

 

 

ffsw

 

 

Ένας από τους συμφοιτητές του Bates που είναι παράλληλα και συνεργάτης του, Oliver Wang αναφέρει ότι “Στόχος μου είναι, να κάνω τους μαθητές να σκέφτονται και πέραν του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με την ψυχολογία του παιχνιδιού ή και του παίχτη ακόμη, να μάθει το business plan ή πώς μπορεί να κάνει δουλειά μέσω του παιχνιδιού”

 

 

 

16kjjhh

 

 

 

Οι φοιτητές αυτοί λοιπόν, αφού παρουσίασαν ένα πλάνο στους υπεύθυνους του κολεγίου, ξεκίνησαν να στήνουν το όλο εγχείρημα. Στο μάθημα αυτό, όπως λένε οι ίδιοι συζητούν και αναλύουν με την βοήθεια των στατιστικών του League of Legends το gameplay και τα team compositions. Στην συνέχεια, ασχολούνται με την ψυχολογία του παιχνιδιού, το champion design, τα game modes,τα legal issues και φυσικά την competitive σκηνή. Πολλοί από τους μαθητές γράφτηκαν στο μάθημα προκειμένου να βελτιώσουν την απόδοση τους στο παιχνίδι, ενώ άλλοι μπήκαν απλά και μόνο επειδή ήθελαν να δυναμώσουν το LoL Community του κολεγίου.

 

 

rwtrw

 

 

Εσείς τι λέτε; Θα θέλατε να υπάρξει κάτι αντίστοιχο και στα ελληνικά πανεπιστήμια για να περνάτε ευχάριστα τον χρόνο σας;

 

 

Πηγή: http://boards.na.leagueoflegends.com

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr