Τι είδαμε στο Digital Culture Festival!

Στις 9 και 10 Απριλίου, στο χώρο του ΙΕΚ Δέλτα στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενήθηκε το Digital Culture Festival, μία εκδήλωση που κανένας gamer δε θα έπρεπε να χάσει. Το event διοργανώθηκε από το AnimeHouse, την εταιρεία GNet και το ΙΕΚ Δέλτα.

Οι πόρτες της εκδήλωσης άνοιξαν στις 11 το πρωί του Σαββάτου για να υποδεχθούν τον κόσμο.

DSC04167

Στη διάρκεια του event, είχαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, από ομιλίες και workshops, μέχρι και τουρνουά σε κάποια από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια: League of Legends, Hearthstone, Pokemon και Smash Bros.

 

Digital Culture Festival

Οι ομιλίες ήταν γεμάτες με κόσμο. Φωτό από Digital Culture Festival

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Οι ομιλίες και τα workshops που έγιναν προσέλκυσαν αρκετό κόσμο. Παρουσιάσεις έγιναν τόσο από επαγγελματίες του ΙΕΚ Δέλτα, όσο και από άτομα αγαπητά στο gaming community της Ελλάδας. Σε όλες τις ομιλίες ο κόσμος φάνηκε να ενδιαφέρεται και να ρωτάει.

Στα workshops του Σαββάτου έκαναν επίσης τρομερή εντύπωση το Facepainting Workshop της Maria Pol και το Craft Your Dreams της Hikari και της Lorian από Cosplay Corp.
Από άτομα του community, ομιλίες έκαναν το Σάββατο, οι CREAT3D Productions (δημιουργοί παιχνιδιών), ο Λεωνίδας Πέπλης, οι GG, ο Zagnaphein, ο GSak, o Cassiel των Cosplayers//GR και η ομάδα του GNet.

Digital Culture Festival -2

Παίζοντας Smash Bros.

Το Σάββατο παίξαμε Hearthstone και Smash Bros! Στο Smash Bros ο μεγάλος νικητής της ημέρας ήταν ο Γρηγόρης “Revan” Πέτρου και τον ακολούθησαν οι Κώστας “Deer” Στεφανίδης, Γεωργία “georgia” Ζαφειρίδου και Γιάννης “Senpai” Σταμτζίδης.
Στο Hearthstone από τους 16 παίκτες αναδείχθηκαν οι τέσσερις, ενώ φάνηκε στις επιλογές του deck να κυριαρχεί ο Druid. Μεγάλος νικητής ήταν ο OWKazinsky και ακολούθησαν οι Tozer, bacon και kinger!

 

Την Κυριακή η μέρα ξεκίνησε με την βράβευση του Παντίδη Θεοδώση για το καλύτερο AMV στον αντίστοιχο διαγωνισμό. Στη συνέχεια, τα αίματα άναψαν με το τουρνουά Pokemon! Ο Δημήτρης Γαβρηιλίδης ήταν ο καλύτερος… εκπαιδευτής και ακολούθησαν οι Τάσος Θωμαΐδης, Πέτρος Τζιάνας και Ιουλιανός Λαζαρίδης.

Την Κυριακή είδαμε ομιλίες από τους YouTubers BitBite, τους GRamers, και τους GameHorizon, ενώ έγιναν και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις για τα γραφικά των games και για την ιστορία του esports στην ελλάδα.
Η μέρα μα και το event έκλεισε με τους τελικούς του League of Legends, όπου οι δύο ομάδες πάλεψαν για την νίκη. Σε ένα best of five, αναδείχθηκε η ομάδα Take Your Last Breath έναντι της Team Renaissance – TRN με 3-1.

Και οι δύο ομάδες ήταν προσηλωμένες στη διάρκεια του τελικού.

Και οι δύο ομάδες ήταν προσηλωμένες στη διάρκεια του τελικού.

Το ίδιο και το κοινό!

Το ίδιο και το κοινό!

Αξίζει να σημειωθεί πως και τις δύο μέρες τις εκδήλωσης ο τρίτος όροφος στέγασε το cosplay. Οι Cosplayers//GR έκαναν μία έκθεση αρκετών φωτογραφιών cosplay, ενώ εκεί ήταν και ο Cassiel εκ μέρους της ομάδας. Ο Cassiel έβγαζε φωτογραφίες όποιο cosplay παρευρέθηκε, και έτσι δεκαέξι κουστούμια αυτή τη στιγμή διαγωνίζονται για ωραία βραβεία σε online διαγωνισμό.

Digital Culture Festival - Cosplay

Περάσαμε ωραία στο Digital Culture Festival; Περάσαμε! Και μακάρι να ξαναδούμε ένα τέτοιο event στη Θεσσαλονίκη!

 

Ευχαριστώ τα παιδιά του GameHorizon για την παροχή πληροφοριών.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε