Τα video games είναι πλέον νόμιμο άθλημα στα σχολεία

Τα ανταγωνιστικά παιχνίδια, γνωστά ως esports, είναι πλέον κομμάτι της αθλητικής σχολικής ομάδας των Λυκείων σε οκτώ πολιτείες.

Ξεκίνησε με το Κονέκτικατ, την Τζόρτζια, το Κεντάκι και το Ρόουντ Άιλαντ το φθινόπωρο του 2018. Λίγους μήνες αργότερα ο NFHS είπε ότι μπήκαν και η Αλαμπάμα, η Μισισίπι και το Τέξας.

Η παγκόσμια αγορά των esports αναμένεται να παράγει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια το 2019, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών Newzoo. Εκτιμάει επίσης ότι το κοινό των esports θα φτάσει τα 454 εκατομμύρια φέτος.

Δύο μαθητικές ομάδες, από έξι παίκτες η κάθε μία, αντιμετώπισαν η μία την άλλη στο παιχνίδι Smite, που βρίσκεται ανάμεσα στα τρία esport παιχνίδια που έχουν εγκριθεί στα Λύκεια.

Η σεζόν των esports κρατάει μέχρι τα τέλη Απριλίου, με τα playoffs και τους τελικούς να ξεκινούν τον Μάιο.

Πριν λίγο καιρό, η ιδέα του να ζεις παίζοντας παιχνίδια ήταν κάτι εξωπραγματικό. Πλέον, υπάρχουν παίκτες που συντηρούν τις οικογένειές τους κάνοντας ακριβώς αυτό, όπως και μαθητές που σκέφτονται να ακολουθήσουν αυτή την καριέρα. Οι επαγγελματίες παίκτες βγάζουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το χρόνο και διαγωνίζονται για έπαθλα εκατομμυρίων δολαρίων.

Τώρα που το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ίρβαιν προσφέρουν υποτροφίες στα video games, η πορεία μιας καριέρας στα esports μοιάζει περισσότερο από ποτέ με αυτή των παραδοσιακών αθλημάτων. Επιπλέον, οι επαγγελματίες παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών υπογράφουν συμφωνίες προώθησης με μεγάλες εταιρίες, όπως έκαναν παλιά μεγάλοι αθλητές, όπως ο Lebron James και ο Tom Brady.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε