Τα Esports θα μπουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες προβλέπει ο CEO της Logitech

Τα Esports θα μπουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα γίνουν το μεγαλύτερο άθλημα στον κόσμο, προβλέπει Bracken Darrell.

Ο Bracken Darrell λέει στο CNBC ότι η έκρηξη των βιντεοπαιχνιδιών μόλις έχει αρχίσει! «Ίσως πρέπει να αφήσετε τα παιδιά σας να παίζουν περισσότερα βιντεοπαιχνίδια.» Είναι “αναπόφευκτο” ότι τα esports θα μπουν τελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς προβλέπεται ότι θα είναι το μεγαλύτερο άθλημα στον κόσμο. Αυτή η τολμηρή πρόβλεψη ανακοινώθηκε σε μια συνέντευξη στο CNBC, με τον Jim Cramer του “Mad Money”.Σχολίασε επίσης «Το 1965, 1968, 1969, θυμάμαι το NFL και το Super Bowl, πόσο μεγαλειώδης  φαινόντουσαν τότε. Κοιτάζοντας πίσω στο παρελθόν, ήταν πολύ μικρά… Νομίζω ότι και τώρα βρισκόμαστε σε ένα τέτοιο σημείο του παιχνιδιού». Αυτή τη περίοδο η Logitech με έδρα την Ελβετία έχει ήδη μιλήσει με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για το πώς και πότε τα esports θα μπορούσαν να αποκτήσουν ένα μετάλλιο.

Επίσης ο αναλυτής της Baird, Colin Sebastian προέβλεψε ότι το gaming θα γίνει το μεγαλύτερο τμήμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, με ετήσιες πωλήσεις ύψους 145 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2020.

Ο αναλυτής της Goldman Sachs, Christopher Merwin δήλωσε ότι το παγκόσμιο μηνιαίο ακροατήριο για τα esports θα φτάσει τα 167 εκατομμύρια φέτος. “Μέχρι το 2022, εκτιμούμε ότι το κοινό των esports θα φτάσει τα 276 εκατομμύρια, παρόμοια σε μέγεθος με το NFL σήμερα“, δήλωσε στην MarketWatch τον Ιούλιο.

Η Logitech είναι ένας σημαντικός “παίκτης” στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, η “έκρηξη” των esports αντανακλάται στα κέρδη της εταιρείας. Την περασμένη εβδομάδα, η Logitech κέρδισε τις τριμηνιαίες προσδοκίες κερδών, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 15% σε ετήσια βάση και να αυξάνει τις ετήσιες προοπτικές της. Η ανάπτυξη από τις μονάδες του gaming και video αυξήθηκαν κατά 60%.

Οι πρόσφατες επενδύσεις της Logitech έγιναν με περισσότερη έμφαση στο gaming. Πέρυσι, αγόρασε τη συσκευή παραγωγής Astro Gaming για περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τον περασμένο μήνα αγόρασε τα Blue Microphones για περίπου 117 εκατομμύρια δολάρια. Τα Blue είναι γνωστά μικρόφωνα του podcasting, αλλά έχει αρχίσει να διανέμονται σε και σε βιντεοπαιχνίδια. Οι μετοχές της Logitech αυξήθηκαν κατά 36% ετησίως, σε σύγκριση με το SPX της S&P 500.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε