Τέσσερις παίκτες έχουν παρατήσει μέχρι τώρα την Overwatch League

Με εξαίρεση τις επεκτάσεις των ομάδων και το καινούργιο meta, η δεύτερη σεζόν της Overwatch League είναι κυρίως όπως την περιμέναμε. Στα παρασκήνια, όμως, οι ομάδες συνεχίζουν τις προπονήσεις, τις φασαρίες και τη σχολαστική προετοιμασία ενώ παράλληλα ετοιμάζονται για την τρίτη σεζόν, η οποία θα τις μεταφέρει στις πόλεις που αντιπροσωπεύουν ανά τον κόσμο.

Μετά την ξαφνική αποχώρηση του Daniel “Dafran” Francesca από τους Atlanta Reign πριν από δύο εβδομάδες, άλλοι τρεις παίκτες έφυγαν από την Overwatch League: Το DPS των Toronto Defiant, ο Dohyung “Stellar” Lee, το φαβορί DPS των Dallas Fuel, ο Hyeon “Effect” Hwang και το πρώην tank και νυν βοηθός προπονητή Christian “Cocco” Jonsson των Dallas Fuel.

Ο Jonsson δήλωσε ότι δεν απολαμβάνει πλέον το παιχνίδι όπως παλιά και ότι η αποχώρησή του δεν έχει σχέση με την ομάδα των Dallas. Ο Lee και ο Hwang, όμως, αποχώρησαν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο Hwang συγκεκριμένα έκανε μια μεγάλη ανάρτηση στο Facebook, που θα βρείτε μεταφρασμένη εδώ, μιλώντας για τη μάχη του με το άγχος, την κατάθλιψη, τους αυτοτραυματισμούς, τις τάσεις αυτοκτονίας και τα συναισθήματα ντροπής που βιώνει από μικρή ηλικία και τα οποία η καριέρα του έχει φέρει στην επιφάνεια με επικίνδυνο τρόπο. Δήλωσε ότι πρόκειται να συμβουλευτεί γιατρό ελπίζοντας να επανέλθει μελλοντικά στα streams του στο YouTube.

Τα ψυχολογικά προβλήματα που πηγάζουν από τα έντονα προγράμματα προπόνησης και την εξουθένωση έπαιξαν σημαντικό ρόλο και στην πρώτη σεζόν της OWL. Το φαβορί DPS των New York Excelsior, ο Do-hyeon “Pine” Kim, έχασε αρκετά παιχνίδια λόγω του άγχους και των κρίσεων πανικού. Πολλοί άλλοι παίκτες έκαναν παύσεις πριν το τέλος της σεζόν, ενώ μετά το τέλος της, αρκετοί παίκτες, ανάμεσά τους και ο αγαπημένος του κοινού Brandon “Seagull” Larned, αποσύρθηκαν από τη λίγκα.

Πριν από τη δεύτερη σεζόν, η λίγκα ανακοίνωσε μέτρα που στοχεύουν στην ελάφρυνση του βάρους που κουβαλούν οι παίκτες, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και η μείωση των συνολικών παιχνιδιών που θα παίξει κάθε ομάδα στη διάρκεια της σεζόν. Επιπλέον, και οι ίδιες οι ομάδες συζήτησαν μερικά δικά τους μέτρα, όπως είναι τα πιο αποδοτικά προγράμματα προπονήσεων και οι προσλήψεις αθλητικών ψυχολόγων.

Με τις τέσσερις αποχωρήσεις που έχουν γίνει ήδη κατά τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν, φαίνεται ότι αυτά δεν αρκούν.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε