Σύντομα έρχονται τα nerfs που περιμέναμε στο Hearthstone

author image από Katri | More | 0 Comments | 15 Φεβ 2017

Έχουν περάσει μήνες από την κυκλοφορία του τελευταίου expansion του Hearthstone και το πρόβλημα στο ladder έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο ενοχλητικό. “Πειρατές” και “σαμάνοι” είναι τα must play αυτή τη στιγμή σε όλα τα ranks και όσοι δεν τα παίζουν, σίγουρα τα έχουν ήδη μισήσει.

Η Blizzard λοιπόν, θέλοντας να επαναφέρει το balance στο παιχνίδι (αν και λίγο καθυστερημένα) αποφάσισε να nerf-άρει τις δυο πιο overpowered κάρτες των τελευταίων μηνών, που έχουν καταφέρει να περιστρέφουν το meta γύρω τους και να κάνουν το Hearthstone σχεδόν βάσανο. Οι αλλαγές λοιπόν που θα έρθουν θα αφορούν τον Small time Buccaneer και το Spirit Claws και ελπίζουμε ότι θα λύσουν πολλά απ τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ladder αλλά και στα tours.

buccaneerΟ Small time Buccaneer μετά το επόμενο update του παιχνιδιού θα έχει 1 life αντί για 2. Αυτό θα τον κάνει λιγότερο threat για όλα τα matchups και κυρίως το miracle rogue (λόγω του turn 2 weapon ή του Fan of Knives) αλλά και του mirror match (καθώς ο Patches πλέον θα μπορεί να κάνει trade τον Buccaneer χωρίς να χρησιμοποιηθούν άλλα μάνα). Αυτό βεβαία προκαλεί πρόβλημα στο turn play σε decks τα οποία παίζουν πειρατές αφού ο παίκτης ο οποίος παίζει δεύτερος πάντα έχει ένα free trade στον Buccaneer σε περίπτωση που έχει πειρατή στο χέρι του. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον θα έχουν πλέον τα matchups με Warlock (λόγω του Mortal Coil) αλλά και με Mage αφού θα δούμε πλέον το Hero Power turn 2 να γίνεται σύνηθες φαινόμενο.

Το Spirit Claw από την άλλη θα κοστίζει πλέον 2 mana αντί για 1 κάτι το οποίο θα χαλαρώσει λίγο το aggro meta το οποίο ήθελε σαν Shaman στο turn 1 να έχεις κατς Buccaneer, Patches και ένα εν-γένει 3/3 weapon σε περίπτωση που “Highrollάρεις” το Hero Power σου στο turn 2. Μέχρι στιγμής αν κέρδιζες το 25% chance του να βγάλεις turn 2 το Wrath of Air totem το παιχνίδι ήταν δικό σου με ευκολία. Πλέον το Spirit Claws συνεχίζει να είναι ένα πολύ καλύτερο Fiery War Axe αλλά χωρίς την πίεση του aggro που του προσέφερε το άνοιγμα του στο turn 1.

Άλλη μια αλλαγή που θα δούμε είναι στην κατάταξη του ladder. Πλέον θα δούμε να μπαίνουν “πατώματα” στο ladder και συγκεκριμένα στα ranks 15, 10, 5 τα οποία θα θεωρούνται milestones και όταν ο παίκτης τα φτάσει δεν θα μπορεί να πέσει, όπως γίνεται στο rank 20. Αυτό βοηθάει τους παίκτες οι οποίοι θέλουν να πειραματιστούν με διάφορα decks να παίξουν στο ladder και να δοκιμάσουν την τύχη τους χωρίς όμως να έχουν το φόβο του να χάσουν τα ranks τους.rank ladder

Δεν έχουμε ακόμα σαφή ημερομηνία για το επόμενο update του Hearthstone, στο οποίο θα δούμε τις παραπάνω αλλαγές ξέρουμε όμως ότι θα είναι γύρω στα τέλη Φεβρουάριου καθώς η εταιρία διαλέγει πάντα να κάνει τις αλλαγές σε όλα τις τα παιχνίδια πριν την αρχή των καινούργιων seasons.

Πως σας φαίνονται οι αλλαγές; Πιστεύετε ότι οι nerfάρισμενες κάρτες θα φύγουν από το meta όπως έγινε με τα παλιότερα rebalances;

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!