Σχολείο απαγόρευσε τη χορευτική κίνηση «Floss» επειδή συνδέεται με το Fortnite Battle Royale.

Ένα δημοτικό σχολείο στο Ντέβον έχει απαγορεύσει τη χορευτική κίνηση «Floss» λόγω των συνδέσεών του με το βίντεο παιχνίδι Fortnite, το οποίο επιβραβεύει τη «μαζική δολοφονία των παικτών» με «χορό εορτασμού».

Το Fortnite Battle Royale αποτελείται πολλούς παίκτες σε μια μάχη αναμεταξύ τους, για να μείνει ζωντανός ο τελευταίος παίκτης και να νικήσει, πρέπει να σκοτώσει τους άλλους παίκτες και να προστατευθεί, παραμένοντας μέσα σε μια συρρικνούμενη ασφαλή ζώνη.

Το Fortnite έχει γίνει το πιο γνωστό παιχνίδι του 2018, με τεράστιο αριθμό παικτών σε όλο τον κόσμο και ακόμη περισσότερο συμπεριλαμβάνοντας το online παιχνίδι με τα livestreams στο Twitch και το YouTube.

Το Fortnite Battle Royale είναι φιλικό για αρχάριους και δωρεάν, που σημαίνει ότι είναι δημοφιλές στους παίκτες όλων των ηλικιών.

Στο τέλος του γύρου, τα avatars των νικητών μπορούν να κάνουν έναν εορταστικό χορό που έχει γίνει ένα συνήθες χαρακτηριστικό των online παιχνιδιών με γύρους αγώνων, όπως το Call of Duty.

Μία από τις επιλογές είναι ο χορός ‘Floss‘  ο πιο γνωστός, από την εποχή του dab. Έγινε διάσημος από το Backpack Kid, ο οποίος πρώτα δημοσίευσε βίντεο από αυτόν που πραγματοποίησε τον χορό με την κλασσική έκφρασή του, το 2016.

Ήρθε όμως και έγινε μια επικρατούσα τάση, πολλοί γονείς το χορεύουν παντού από τον Μάιο, όταν το Backpack Kid χόρεψε στο Saturday Night Live κατά τη διάρκεια του Swish Swish της Katy Perry.

Ενώ ο χορός μπορεί να θεωρηθεί ενοχλητικός από μερικούς – ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει αναπόφευκτα και απέτυχαν – το llfracombe δημοτικό σχολείο στο Ντέβον έχει απαγορεύσει στους μαθητές του να κάνουν αυτή τη χορευτική κίνηση στο σχολείο.

Η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Ilfracombe, Catherine Cox, είπε στους γονείς ότι η κίνηση του χορού απαγορεύθηκε λόγω της θέσης του σε ένα βίαιο και εθιστικό παιχνίδι, το Fortnite. Και επειδή τα παιδιά τη χρησιμοποιούσαν για να εκφοβίσουν τους συμμαθητές τους.

Συγκεκριμένα είπε: «Θέλουμε το σχολείο μας να είναι ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με καλοσύνη και εκτίμηση. Το Fortnite είναι ένα παιχνίδι μαζικών δολοφονιών παικτών, όπου στο τέλος το avatar του νικητή γιορτάζει με έναν χορό. Ένας από αυτούς τους χορούς ονομάζεται ναζιστικός χορός! Το Fortnite είναι εξαιρετικά εθιστικό και βίαιο παιχνίδι που επηρεάζει, την επιθετική συμπεριφορά στην πραγματικής ζωή και τα θέματα ψυχικής υγείας των παιδιών. Τα παιδιά στο σχολείο μας χρησιμοποιούν αυτούς τους χορούς για να περιβάλλουν και να εκφοβίζουν άλλα παιδιά.»

Οι γονείς ανταποκρίθηκαν λέγοντας ότι τα παιδιά τους απλώς απολάμβαναν το χορό και κάποιοι από αυτούς δεν είχαν ακούσει ούτε καν για το Fortnite. Ενώ ταυτόχρονα ενδιαφέρονται για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στο σχολείο, μερικοί γονείς βρήκαν την ιδέα των παιδιών να εκφοβίζουν ο ένας τον άλλον με τη χορευτική κίνηση, γελοία.

Η χορευτική κίνηση έγινε μια νέα τάση – μόδα στα σχολεία. Καθώς ένας δάσκαλος από το δημοτικό σχολείο του Τόττινγκτον στο Μάντσεστερ, ο Simon Hunt, δημοσίευσε ένα βίντεο που έγινε viral, δείχνοντάς τον να διδάσκεται τη χορευτική κίνηση ‘Floss’ από τους νεαρούς μαθητές του. Σχολιάζοντας: «Αν δεν μπορείτε να τους σταματήσετε, διασκεδάστε μαζί τους!»

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio